Nutriție
Un aport ridicat de lactate fermentate - ca iaurtul, în combinație cu un consum crescut de fructe și legume, a fost asociat cu o rată mai scăzută a fracturilor de șold la femei....
Un nou studiu - CENTRAL MRI - publicat în jurnalul Circulation al American Heart Association (Asociația Americană de Cardiologie) a folosit pentru prima dată tehnologia imagistică RMN pentru a reprezenta impactul unor strategii distincte de stil de viață asupra diverselor depozite de grăsime corporală. „Cântărire...
Cinamaldehida este un compus volatil (substanța activă) care îi conferă scorțișoarei aroma specifică, dar ar putea avea și proprietatea de a asigura un grad de protecție împotriva obezității, conform unui studiu recent din cadrul Universității din M...
Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Southampton și publicat în Journal of Gastroenterology: Series A , persoanele care adoptă o dietă echilibrată în perioada adultă sunt mult mai în formă și mai sănătoase din punct de vedere al funcționalității fizice după vârsta de 60 ani.Prin inte...
Persoanele care consumă cu precădere alimente picante au tendința să mănânce alimente mai puțin bogate în sare și au valori mai mici ale presiunii arteriale. La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au determinat preferința pentru gusturile iute și sărat la 606 adulți chinezi și apoi au pus în legătură...
Un studiu norvegian realizat în cadrul Universității din Oslo, în colaborare cu Universitatea Monash din Australia, publicat în jurnalul Gastroenterology, ridică un nou semn de întrebare cu privire la adevăratul vinovat al simptomelor atribuite până acum glutenului. Circa 13% dintre adulți declară că prezintă ...
Un nou studiu sugerează că valoarea nutrițională a porumbului poate fi crescută prin adăugarea unei gene bacteriene care îl stimulează să producă metionină, un nutrient esențial. Milioane de persoane din țări în curs de dezvoltare precum America de Sud și Africa ar putea beneficia de această nouă descoperire...
Tendințele actuale, stresul și agitația cotidiană ne predispun la un consum alimentar în grabă, la birou sau din picioare, prea rapid, ceea ce poate avea efecte negative asupra stării generale de sănătate. ...
Când vine vorba de alimente, considerăm că tot ceea ce mâncăm are gust fie, dulce, fie sărat, amar, acru, iute sau umami. Conform unui grup de cercetători din cadrul Universității Deakin din Australia, carbohidrații au propriul gust, și mai mult decâ...
În urma unui studiu amplu, care a inclus aproape 80.000 de femei, s-a concluzionat că greutatea corporală sub cea normală presupune pentru femei un risc mai crescut de menopauză timpurie....
Programarea metabolică a copilului și a viitorului adult are loc încă din burtica mamei. Altfel spus, dieta maternă pe durata sarcinii și a alăptării, în mod particular cea bogată în grăsimi, poate influența riscul copiilor de a dezvolta anumite boli precum diabetul tip 2...
Un studiu recent realizat în cadrul Universității din Texas, Rio Grande Valley, prezintă o serie de beneficii suplimentare ale fructului de avocado, față de cele cunoscute deja. Se pare că sâmburele uriaș al acestuia ar putea fi utilizat în mai multe...
Potrivit unui studiu recent publicat în Journal of the American College of Cardiology a fost identificată o asociere între majorarea riscului de ateroscleroză la persoanele care nu iau micul dejun. Aterosleroza este asociată cu „întărirea arterelor”, mai exact pereții vasculari devin rigizi, iar lumenul vaselor ...
Mulți dintre ne mobilizăm să atingem greutatea dorită și încercăm să fim mai activi, motivați fie de apropierea vacanțelor toride care „cer” un corp zvelt, fie de un eveniment în care ținuta planificată nu se potrivește „formelor” actuale, fie sub forma unei rezoluții odată cu venirea noului an cale...
Studierea dietei ketogenice deschide calea către un nou domeniu de cercetare în privința îmbătrânirii. Rezultatele unui studiu efectuat la Laboratorul Verdin din cadrul Institutului Buck de cercetare asupra îmbătrânirii (Novato, SUA) sugerează că dieta ketogenică ar putea îmbunătăți semnificativ memoria...
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Cornell sugerează că băuturile cofeinizate scad sensibilitatea pentru gustul de dulce, ceea ce ar crește dorința de a consuma dulce. Cafeina moderează reacția papilelor gustative, făcând mâncarea și băuturile să pară mai puțin dulci decât sunt în realitate...
Consumul unei diete bogate în proteine de origine vegetală – provenite din tofu, paste proteice din leguminoase, leguminoase, nuci – a fost asociat cu un risc mai redus al intalării precoce a menopauzei, comparativ cu aportul proteic majoritar din surse animale. Aceasta a fost concluzia unui studiu publicat recent în Ameri...
Potrivit unui studiu realizat în cadrul University College of London (UCL), bărbații care au prezentat un aport excesiv de zaharuri provenit în special din băuturile îndulcite, dulciuri concentrate și produse de cofetărie, au înregistratg un risc crescut pentru depresie. La studiu au participat aproximativ 5,000 de băr...
Poate ar trebui să vă gândiți de două ori înainte să consumați și băuturi îndulcite împreună cu friptură, pizza, shaworma sau hamburger. Potrivit unui studiu, o băutură îndulcită asociată cu o masă hiperproteică scade eficiența metabolică a organismului...
Cercetătorii din cadrul Universității din Illinois în colaborare cu cei de la Universitatea din Georgia au descoperit un alt beneficiu al luteinei - un compus organic nutritiv și pigment din varza Kale, spanac, avocado sau chiar ouă - pe lângă cel a...
Arsenicul este cunoscut pentru efectele asupra tiroidei, ducând la creșterea nivelului de TSH. Acesta este un hormon important pentru metabolismul normal, iar conform unui studiu recent, arsenicul din fructele de mare și pește poate afecta activitate...
Grăsimile din dietă ar putea conduce la modificări ale florei intestinale, modificări ce joacă un rol vital în combaterea inflamației caracteristică bolii Crohn – aceasta fiind concluzia principală a cercetătorilor din cadrul Case Western Reserve University School of Medicine. Studiul a fost realizat pe modele animale și a rev...
Un nou studiu aduce dovezi în plus pentru a susține importanța orarului de alimentație pentru slăbire, chiar mai mult decât cantitatea alimentelor ingerate....
Pentru iubitorii de cafea, știința mai vine cu o veste bună: se pare, confom unu studiu recent, că aportul de cafea poate reduce riscul de deces din orice cauză medicală. ...
Micile îmbunătățiri în dietă de-a lungul timpului sunt suficiente pentru prelungirea speranței de viață. Studiul a fost publicat în revista New England Journal of Medicine....
Utilizarea unor medicamente foarte populare - inhibitori ai pompei de protoni (IPP) - a fost asociată în urma unor studii recente cu o serie de probleme de sanatate, iclusiv afecțiuni renale, risc crescut de fracturi și demență....
Potrivit unui raport publicat în jurnalul Circulation al American Heart Association (AHA), includerea uleiului de cocos în dieta modernă nu este o alegere foarte benefică cum s-a crezut până acum.Acest raport a fost formulat de comitetul științific ce formulează recomandări cu privire la aportul de grăsimi dietetice și bo...
Este pâinea integrală în mod necesar mai sănătoasă decât pâinea albă? Ghidurile populaționale pentru alimentația sănătoasă recomandă consumul de pâine integrală drept o alternativă mai bună pentru cea albă. Potrivit unei analize publicate în jurnalul Cell Metabolism, s-a ajuns însă la conclu...
Nu îți place brânza? Cercetătorii din cadrul Ewha Womans University au obținut dovezi potrivit cărora poți deprinde o preferință pentru gustul de brânză prin expunere repetată. La experiment au luat parte 78 de femei din Coreea de Sud care au gustat diferite tipuri de brânză timp de 1 lună. Deși la începutu...
Conform oamenilor de știință, consumul de suc de fructe nu este cea mai bună metodă de a asigura porția zilnică de fructe, deoarece în urma obținerii sucului se pierde cea mai mare parte a fibrelor. ...
Orele de lucru îndelungate petrecute în încăperile de birou ar putea contribui la apariția deficitului de vitamina D, numită și vitamina soarelui. Aceasta a fost conculuzia unui studu publicat în jurnalul online BMC Public Health.O echipă de cerce...
Sugarii care sunt alăptați mai puțin de 6 luni și fac precoce tranziția la formulele de lapte, dar și sugarii născuț din mame care prezentau obezitate încă de la începutul sarcinii, sunt mult mai predispuși să dezvolte hepatopatii nonalcoolice când vor fi adolescenți, potrivit unui studiu publicat recent în Journ...
Consumul unui ou pe zi la sugarii între 6 și 9 luni, timp de 6 luni, s-a dovedit eficient în reducerea cu aproximativ 50% a cazurilor de retard al creșterii staturale. Retardul statural reprezintă o tulburare de creștere și dezvoltare cauzată de nutriția precară în mica copilărie, în mod particular în primele ...
Înțelegerea contribuției genelor în apariția obezității și a interacțiunilor dintre gene și mediul înconjurător care favorizează apariția ei va conduce la dezvoltarea unor tratamente precise împotriva acestei condiții medicale. Obezitatea constituie în prezent o problemă de sănătate publică în p...
Având în vedere că nu s-a inventat o pastilă magică să prevină declinul cognitiv, nici în cazul alimentației nu s-a identificat un aliment care, individual, să conserve funcțiile creierului odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, nutriționiștii subliniază cât de importantă este adopta...
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul științific Neurology, s-a identificat o creștere moderată a riscului de boală Parkinson în rândul persoanelor care consumă constant lactate cu un conținut scăzut de grăsime. Boala Parkinson este o afecțiune cronică, progresivă, ale cărei cauze nu sunt complet elucidate ...
Conform unui studiu realizat de cercetătorii italieni de la Școala de Medicină a Universității Brescia și centrul CEINGE Biotecnologie Avanzate, un consum de cartofi prăjiți de 2-3 ori pe săptămână este asociat cu o dublare a riscului de moarte prematură.Studiul s-a realizat pe 4400 de adulți americani, în S.U.A.consumul de...
Facilitarea socială în alimentare este un fenomen bine cunoscut: oamenii manâncă mai mult și spun că mâncarea are gust mai bun atunci când au companie, decât atunci când sunt singuri la masă....
Obezitatea este în cuvinte simple consecința excesului caloric și supraalimentării. Noi dovezi însă încearcă să explice un aspect tot mai actual al apariției surplusului de greutate și anume, felul în care organismul procesează alimentele în funcție de momentul ingestiei.Potrivit unui studiu prezentat recent ...
Consumul a cel puțin 3 porții de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli arteriale periferice ale membrelor inferioare, conform unui studiu recent publicat în jurnalul Asteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology....
Mulți dintre noi știu că dacă mergem la cumpărături cu stomacul gol ne alegem cu multe produse (și nu dintre cele mai sănătoase) pe care nu le-am fi cumpărat daca nu ne-ar fi fost foame. Totuși, este posibil ca un nou studiu să fi găsit o metodă de a face alegeri sănătoase...
Multe persoane supraponderale sau obeze care încep o dietă pentru scădere în greutate se pot confrunta după slăbire cu o etapă descurajatoare de platou sau redobândirea kilogramelor pierdute. Un studiu recent sugerează că „de vină” pentru acest efec...
Cercetătorii din cadrul Universității din Toronto au remarcat în rândul persoanelor cu intoleranță congenitală la lactoză, concentrații scăzăte ale vitaminei D comparativ cu restul populației studiate. Citiți în articol mai multe despre deficiența globală de vitamina D care în prezent atinge circa 1 miliard de...
Potrivit noilor recomandări din partea Academiei Americane de Pediatrie, copiii mai mici de un an nu ar trebui să bea suc de fructe. În anii anteriori se recomanda interzicerea consumului până la vârsta de șase luni și limitarea cantităților la copiii mai mari....
Potrivit unui studiu la care au participat 15,765 adulți, înlocuirea unei beri sau a unei băuturi îndulcite cu zahăr, cu un pahar cu apă a fost asociată cu săderea incidenței obezității. În cazul berii s-a putut observa chiar și reducerea modestă a greutății ideale în descursul a 4 ani de studiu.Analiza a fost p...
În cadrul unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a fost evaluat aportul de calciu din alimente și băuturi sursă precum laptele degresat, semi-degresat și integral, iaurt, brânzeturi tari, brânză Cottage și spanac, inclusiv aportul de vitamina D din pește gras, brânză și gălbenuș de ou...
O dietă bogată în grăsimi este încadrată în categoria factorilor de risc cardovascular, favorizând creșterea în greutate, instalarea diabetului și a altor afecțiuni asociate alimentației inadecvate. La polul opus, scorțișoara a fost studiată pentru posibilele beneficii asupra stării de sănătate.Rezultatel...
În căutare de produse organice, minim procesate, cererea pentru lactate și derivate nepasteurizate este în continuă creștere, ceea ce ridică semnale de alarmă în ceea ce privește sănătatea publică.Produsele lactate nepasteurizate cauzează de 840 de ori mai multe intoxicații alimentare care se soldează cu spitalizarea ...
Trebuie evitat glutenul în mod voit, preventiv, chiar și de persoanele fără boală celiacă? Cercetările arată că nu. Iată ce impact pare să aibă glutenul, respectiv eliminarea glutenului, la persoanele fără această afecțiune. ...
Este cunoscut faptul că prea mult zahăr ne afectează sănătatea, dar de ce, cu toate acestea, unele persoane sunt atât de atrase de gustul dulce și nu se pot abține sau se abțin cu dificultate de la consul alimentelor dulci? Există o explicație biolo...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni