Sensibilitatea la amar a fost asociată cu riscul de cancer
©
Autor: Cristina Mustață

Studiul a cuprins 550 de femei din Marea Britanie. Acestea au fost împărÈ›ite în trei categorii: hiper-sensibile, sensibile È™i non-sensibile. Astfel, s-a remarcat o diferență considerabilă între grupurile aflate la poli opuÈ™i: participanÈ›ii hiper-sensibili la amar au avut un risc de cancer cu aproximativ 40% mai mare față de cei non-sensibili la amar.
Cercetările au avut scopul de a releva rolului pe care dieta - în special consumul de legume - îl are în incidenÈ›a cancerului. Legumele amare - cum este broccoli - sunt cunoscute pentru beneficiile în prevenirea anumitor afecÈ›iuni. IniÈ›ial s-a crezut că cei hiper-sensibili consumă mai puÈ›ine legume de acest fel, însă s-a constatat o variaÈ›ie nesemnificativă în consumul de legume amărui la grupurile de studiu.
Asocierea nu implică o relaÈ›ie de cauzalitate, astfel încât sunt necesare cercetări amănunÈ›ite pentru a elucida cauzele acestui fenomen. La cercetări s-a folosit un chestionar cu 217 alimente, însă numărul mare nu înseamnă neapărat o listă atotcuprinzătoare de alimente. Potrivit autorilor, este necesară o privire de ansamblu a dietei - poate femeile cu hiper-sensibilitate au o alimentaÈ›ie de o calitate mai proastă decât femeile non-sensibile.
Sursa: IFLScience
Data actualizare: 23-07-2018 | creare: 23-07-2018 | Vizite: 883
Bibliografie
Link Found Between Bitter Sensitivity And Cancer Risk, https://www.iflscience.com/health-and-medicine/link-found-between-bitter-sensitivity-and-cancer-risk/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
- Brânza viitorului: consumatorii sunt deschiși către alternative la produsele de origine animală
- Oamenii de știință descoperă cum consumul excesiv de carne roșie crește riscul de cancer colorectal
- Consumul de ciocolată poate îmbunătăți funcția cognitivă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni