Sensibilitatea la amar a fost asociată cu riscul de cancer
©
Autor: Cristina Mustață
Potrivit unui studiu cu durata a 20 de ani care cercetează asocierile între dietă și boli cronice, femeile în vârstă cu o sensibilitate la aromele amare au un risc mai mare de cancer, comparativ cu femeile care nu au această sensibilitate. Cercetările au început din anul 1995, iar rezultatele au fost publicate în revista European Journal of Nutrition.
Studiul a cuprins 550 de femei din Marea Britanie. Acestea au fost împărțite în trei categorii: hiper-sensibile, sensibile și non-sensibile. Astfel, s-a remarcat o diferență considerabilă între grupurile aflate la poli opuși: participanții hiper-sensibili la amar au avut un risc de cancer cu aproximativ 40% mai mare față de cei non-sensibili la amar.
Cercetările au avut scopul de a releva rolului pe care dieta - în special consumul de legume - îl are în incidența cancerului. Legumele amare - cum este broccoli - sunt cunoscute pentru beneficiile în prevenirea anumitor afecțiuni. Inițial s-a crezut că cei hiper-sensibili consumă mai puține legume de acest fel, însă s-a constatat o variație nesemnificativă în consumul de legume amărui la grupurile de studiu.
Asocierea nu implică o relație de cauzalitate, astfel încât sunt necesare cercetări amănunțite pentru a elucida cauzele acestui fenomen. La cercetări s-a folosit un chestionar cu 217 alimente, însă numărul mare nu înseamnă neapărat o listă atotcuprinzătoare de alimente. Potrivit autorilor, este necesară o privire de ansamblu a dietei - poate femeile cu hiper-sensibilitate au o alimentație de o calitate mai proastă decât femeile non-sensibile.
Sursa: IFLScience
Studiul a cuprins 550 de femei din Marea Britanie. Acestea au fost împărțite în trei categorii: hiper-sensibile, sensibile și non-sensibile. Astfel, s-a remarcat o diferență considerabilă între grupurile aflate la poli opuși: participanții hiper-sensibili la amar au avut un risc de cancer cu aproximativ 40% mai mare față de cei non-sensibili la amar.
Cercetările au avut scopul de a releva rolului pe care dieta - în special consumul de legume - îl are în incidența cancerului. Legumele amare - cum este broccoli - sunt cunoscute pentru beneficiile în prevenirea anumitor afecțiuni. Inițial s-a crezut că cei hiper-sensibili consumă mai puține legume de acest fel, însă s-a constatat o variație nesemnificativă în consumul de legume amărui la grupurile de studiu.
Asocierea nu implică o relație de cauzalitate, astfel încât sunt necesare cercetări amănunțite pentru a elucida cauzele acestui fenomen. La cercetări s-a folosit un chestionar cu 217 alimente, însă numărul mare nu înseamnă neapărat o listă atotcuprinzătoare de alimente. Potrivit autorilor, este necesară o privire de ansamblu a dietei - poate femeile cu hiper-sensibilitate au o alimentație de o calitate mai proastă decât femeile non-sensibile.
Sursa: IFLScience
Data actualizare: 23-07-2018 | creare: 23-07-2018 | Vizite: 858
Bibliografie
Link Found Between Bitter Sensitivity And Cancer Risk, https://www.iflscience.com/health-and-medicine/link-found-between-bitter-sensitivity-and-cancer-risk/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum influențează bacteriile de la nivelul intestinului subțire absorbția grăsimilor dietetice
- Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
- Cafeaua conține acrilamide, substanțe care cresc riscul de cancer
- Consumul de fructe este asociat stării de bine și unui risc mai mic de simptome depresive
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni