Promovarea de bacterii E.coli reduce riscul de boli inflamatorii intestinale
©
Autor: Vasiliu Alina
Într-o nouă cercetare publicată în Nature Microbiology, cercetătorii de la Michigan Medicine descriu modul în care bacteriile rele sunt prezente într-un număr mai mare decât bacteriile bune.
Deși bacteriile E. coli prezente în multe cazuri de intoxicații alimentare, sunt normale într-un intestin normal sănătos, forma bacteriană care provoacă boala este capabilă să depășească forme benigne, atunci când intestinul este inflamat. Așadar, atunci când inflamația este prezentă, cantitatea de specii bacteriene bune este redusă.
Cercetătorii au realizat experimente cu modele de șoarece și au descoperit că E. coli dăunătoare dezvoltă un gust pentru aminoacizi, în special serină, când mediul lor este inflamat.
„Am descoperit că E. coli patogenic a avut gene reglate pentru metabolismul serin”, a declarat autorul studiului Sho Kitamoto.
Împreună, aceste descoperiri sugerează un posibil mecanism de control al bacteriilor rele prin nutriție.
sursa: Scince Daily
Deși bacteriile E. coli prezente în multe cazuri de intoxicații alimentare, sunt normale într-un intestin normal sănătos, forma bacteriană care provoacă boala este capabilă să depășească forme benigne, atunci când intestinul este inflamat. Așadar, atunci când inflamația este prezentă, cantitatea de specii bacteriene bune este redusă.
Cercetătorii au realizat experimente cu modele de șoarece și au descoperit că E. coli dăunătoare dezvoltă un gust pentru aminoacizi, în special serină, când mediul lor este inflamat.
„Am descoperit că E. coli patogenic a avut gene reglate pentru metabolismul serin”, a declarat autorul studiului Sho Kitamoto.
Împreună, aceste descoperiri sugerează un posibil mecanism de control al bacteriilor rele prin nutriție.
sursa: Scince Daily
Data actualizare: 19-11-2019 | creare: 19-11-2019 | Vizite: 612
Bibliografie
E. coli gain edge by changing their diets in inflammatory bowel disease. Url:https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191105104409.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Deficitul de fibre din alimentație poate modifica compoziția florei intestinale
- Legătura dintre consumul de alcool și aportul alimentar
- Riscul crescut de apariție a bolilor cardiace din carnea roșie poate proveni din răspunsul microbilor intestinali la digestie
- Este sănătos uleiul de cocos în dieta modernă?
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni