O dietă scăzută în grăsimi oferă beneficii pe termen lung

©

Autor:

O dietă scăzută în grăsimi oferă beneficii pe termen lung

Un studiu realizat de cercetătorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center a dovedit că o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi, însoțită de un aport crescut de fructe, legume și cereale a redus riscul de deces al cancerului de sân, a încetinit progresia diabetului și a prevenit bolile coronariene.
La studiu au participat 49.000 de femei aflate la postmenopauză. După o monitorizare pe termen lung, de aproape 20 de ani, cercetătorii au descoperit beneficii semnificative, derivate din schimbări dietetice. Astfel, s-au observat reduceri de 15-35% a deceselor cauzate de cancerul de sân, o scădere cu 13-25% a diabetului insulino-dependent și o reducere de 15-30% a bolilor coronariene.

„Ultimele rezultate susțin rolul nutriției în sănătatea generală și indică faptul că dietele cu conținut scăzut de grăsimi, dar care sunt bogate în fructe, legume și cerelale au beneficii asupra sănătății, fără efecte adverse observate”, a declarat Dr. Ross Prentice, autorul studiului.

Participanții au făcut modificări alimentare intenționate, rezultate din integrarea conceptele învățate despre nutriție și comportament, predate de nutriționiștii, în primul an de studiu.

Deși există diverse diete care oferă beneficii pe termen scurt, cum ar fi pierderea în greutate, acest studiu validează efectele pe termen lung, asupra sănătății, ale unei diete cu un conținut scăzut de grăsimi.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 16-09-2019 | creare: 16-09-2019 | Vizite: 581
Bibliografie
Long-term benefits of a low-fat diet. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190904090302.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oamenii de știință au găsit o metodă pentru a obține ciocolată cu 20% mai puține grăsimi
  • Consumul mai mare de grăsimi nesaturate a fost asociat cu scăderea mortalității
  • Înlocuirea carbohidraților sau a grăsimilor saturate cu cele nesaturate scade riscul cardiometabolic
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum