Noi perspective în tratamentul bolilor intestinale

©

Autor:

Noi perspective în tratamentul bolilor intestinale
Cercetătorii de la VIB-KU Leuven Center for Microbiology au descoperit că Saccharomyces boulardii, o ciupercă cu proprietăți probiotice poate produce cantități crescute de acid acetic. De asemenea, s-a descoperit o bază genetică prin care a putut fi modificată această abilitate.
În anul 1923 un cercetător francez a izolat o ciupercă misterioasă dintr-un fruct din genul Litchi. S. boulardii a fost comercializată de atunci ca tratament împotriva diareei și a altor boli intestinale. Pe baza analizei secvențelor ADN, s-a demonstrat că această ciupercă este înrudită cu S. cerevisiae, specie a cărei varietăți sunt folosite pentru realizarea vinului, a berii sau pentru gătit. Deși se consideră că aceste două ciuperci sunt tulpini diferite, s-a constatat că S. boulardii este defapt o varietate a S. cerevisiae.

Producția de acid acetic a acestei ciuperci, ingredientul principal din oțet, cunoscut ca fiind un puternic conservat și inhibitor al multiplicării microorganismelor, este caracteristica principală a acestei ciuperci. S-au descoperit două mutații unice ce sunt responsabile de producția acidului acetic. Aceste mutații ar putea ajuta la descoperirea altor tulpini de S. boulardii în natură.

Bazându-se pe această informație, cercetătorii au implementat cu ajutorul tehnologiei CRISPR/Cas stoparea producției de acid acetic, dar și invers, producerea excesivă a acestuia. Aceste tulpini modificate pot fi utilizate pentru a desfășura teste asupra animalelor, evidențiindu-se astfel funcția sa probiotică prin producerea acestui acid și în final realizându-se noi căi de îmbunătățire a tratamentelor împotriva bolilor intestinale.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-09-2019 | creare: 06-09-2019 | Vizite: 719
Bibliografie
Understanding probiotic yeast: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190830112823.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probioticele, benefice pentru memorie și stres
  • Iaurturile din comerț conțin suficiente „bacterii benefice” pentru a avea efecte asupra sănătății?
  • Probioticele NU cresc imunitatea la sugari și copii mici
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum