ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Un nou tratament poate inversa boala celiacă

©

Autor:

Un nou tratament poate inversa boala celiacă
Rezultatele unui nou studiu clinic arată că este posibilă inducerea toleranței imune la gluten în cazul persoanelor cu boală celiacă.
Tehnologia folosește o nanoparticulă biodegradabilă care conține gluten și care transmite sistemului imunitar semnale că antigenul (alergenul) este sigur. Nanoparticula acționează ca un cal troian, ascunzând alergenul, pentru a convinge sistemul imunitar să nu-l atace.

Această tehnologie poate trata o serie de alte boli și alergii, inclusiv scleroza multiplă, diabetul de tip 1, alergia la arahide, astmul și multe altele.

„Am arătat, de asemenea, că putem încapsula mielina în nanoparticule pentru a induce toleranța la respectiva substanță în modele de scleroză multiplă sau să punem o proteină din celulele beta pancreatice pentru a induce toleranța la insulină în modelele de diabet de tip 1”, a declarat Judy Gugenheim, autorul studiului.

În studiul bolii celiace, nanoparticula a fost încărcată cu gliadina, componenta principală a glutenului alimentar, găsită în boabele de cereale precum grâul. La o săptămână după tratament, pacienții au fost hrăniți cu gluten timp de 14 zile. Fără tratament, pacienții celiaci care consumau gluten au dezvoltat răspunsuri imune și leziuni la nivelul intestinului subțire.

Pacienții celiaci tratați cu nanoparticula COUR, CNP-101, au prezentat un răspuns imunitar redus cu 90%. Prin oprirea răspunsului inflamator, CNP-101 a arătat capacitatea de a proteja intestinul împotriva leziunilor cauzate de gluten.

Tehnologia a fost dezvoltată în laboratorul lui Stephen Miller, profesor de microbiologie și imunologie la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2019 | creare: 28-10-2019 | Vizite: 593
Bibliografie
New treatment may reverse celiac disease. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191022080723.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi speranțe de tratament pentru boala celiacă (inactivarea enzimei TG2)
  •