Consumul de ghimbir reduce respirația urât mirositoare
©
Autor: Vasiliu Alina
O echipă de cercetare de la Technical University of Munich și de la Leibniz- Institute for Food Systems Biology a descoperit că antioxidantul 6-gingerol din ghimbir reduce respirația urât mirositoare.
Studiul a investigat modul în care compoziția chimică a diverselor produse alimentare influențează gustul sau mirosul caracteristic al alimentelor și al băuturilor.
Substanța cu gust iute care se regăsește în ghimbir, denumită 6-gingerol stimulează o enzimă conținută în salivă, care descompune substanțele cu miros urât din cavitatea bucală. Astfel se asigură o respirație proaspătă și un gust mai bun. Coordonatorul studiului, profesorul Thomas Hofmann de la Food Chemistry and Molecular Sensory Science afirmă că, în funcție de această nouă substanță se poate contribui la dezvoltarea viitoare a unor produse de igienă orală.
Tot cercetătorii au descoperit că acidul citric crește conținutul de ioni de sodiu din salivă, făcând alimentele sărate să pară mai puțin sărate. În ceea ce privește acidul citric, acesta influențează percepția noastră asupra gustului prin faptul că stimulează o cantitate mai mare de salivă. Cantitatea de minerale dizolvate în salivă crește de asemenea proporțional cu cantitatea de salivă. Astfel, când nivelul ionului de sodiu din salivă crește rapid are loc scăderea sensibilității la sarea de masă.
În cazul de față, cercetarea a combinat metode de cercetare biomoleculară cu tehnologii analitice de înaltă performanță și metode de bioinformatică.
Studiul a investigat modul în care compoziția chimică a diverselor produse alimentare influențează gustul sau mirosul caracteristic al alimentelor și al băuturilor.
Substanța cu gust iute care se regăsește în ghimbir, denumită 6-gingerol stimulează o enzimă conținută în salivă, care descompune substanțele cu miros urât din cavitatea bucală. Astfel se asigură o respirație proaspătă și un gust mai bun. Coordonatorul studiului, profesorul Thomas Hofmann de la Food Chemistry and Molecular Sensory Science afirmă că, în funcție de această nouă substanță se poate contribui la dezvoltarea viitoare a unor produse de igienă orală.
Tot cercetătorii au descoperit că acidul citric crește conținutul de ioni de sodiu din salivă, făcând alimentele sărate să pară mai puțin sărate. În ceea ce privește acidul citric, acesta influențează percepția noastră asupra gustului prin faptul că stimulează o cantitate mai mare de salivă. Cantitatea de minerale dizolvate în salivă crește de asemenea proporțional cu cantitatea de salivă. Astfel, când nivelul ionului de sodiu din salivă crește rapid are loc scăderea sensibilității la sarea de masă.
În cazul de față, cercetarea a combinat metode de cercetare biomoleculară cu tehnologii analitice de înaltă performanță și metode de bioinformatică.
Data actualizare: 28-11-2021 | creare: 13-08-2018 | Vizite: 1059
Bibliografie
Pungent tasting substance in ginger reduces bad breath. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180730120353.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta vegană a reușit să reducă vârsta epigenetică (studiu pe gemeni identici)
- Orezul brun este sănătos datorită conținutului de cicloartenil ferulat cu efect antioxidant
- Unele condimente pot ajuta persoanele vârstnice să își reducă sau chiar să evite consumul de sare
- Laptele de vacă interferă cu absorbția levotiroxinei
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni