Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci

Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci

©

Autor:

Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci

Oamenii aleg alimentele pe care le consumă în funcÈ›ie de aspect, miros È™i gust. Dar microbii din intestine folosesc un sistem de clasificare diferit - unul care se bazează pe componentele moleculare care alcătuiesc diferite fibre.
Într-un studiu publicat în revista Cell, oamenii de È™tiință au descoperit componente particulare ale fibrelor dietetice care încurajează creÈ™terea È™i acÈ›iunea metabolică a microbilor benefici în intestinul È™oarecilor.

Cercetătorii au început testarea pe 34 de produse din fibre È™i au folosit È™oareci crescuÈ›i în condiÈ›ii sterile È™i, apoi, colonizaÈ›i cu microbi intestinali umani. Animalele au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi, cu conÈ›inut scăzut de fibre. Scopul a fost identificarea fibrelor care pot stimula activitatea speciilor bacteriene care degradează fibrele È™i ajută la promovarea expresiei enzimelor metabolice benefice din microbiom.

Cercetătorii au fost capabili să identifice surse particulare de fibre È™i componentele lor moleculare bioactive. De asemenea, ei s-au concentrat pe Bacteroizi, deoarece membrii acestui grup de specii bacteriene conÈ›in gene responsabile de metabolizarea fibrelor alimentare, care nu sunt prezente în genomul uman.

Pentru a doua fază a studiului, anchetatorii au dorit să stabilească modul în care diferiÈ›i membri ai comunității microbiene interacÈ›ionează între ei după consumul de fibre.

„Am fost încântaÈ›i să vedem cum aceÈ™ti„ biosenzori ar putea fi folosiÈ›i pentru a evalua procesarea componentelor fibrelor particulare de anumite specii bacteriene”, a declarat Michael L. Patnode, autorul studiului.

Cercetarea îÈ™i propune să dezvolte modalități de identificare a compuÈ™ilor care promovează sănătatea comunității microbiene intestinale. Scopul este de a descoperi sursele de fibre dietetice durabile È™i accesibile care pot fi încorporate în produse alimentare mult mai nutritive.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 09-10-2019 | creare: 09-10-2019 | Vizite: 517
Bibliografie
Researchers alter mouse gut microbiomes by feeding good bacteria their preferred fibers. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190919142342.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alimente bogate în fibre
  • Cum să suplimentezi fibrele din alimentaÈ›ie (È™i cantitatea de fibre recomandată zilnic)
  • FlatulenÈ›a È™i butiratul: lupta pentru aceleaÈ™i resurse celulare
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum