Cercetătorii investigează efectele fibrelor dietetice la șoareci
Autor: Vasiliu Alina
Oamenii aleg alimentele pe care le consumă în funcÈ›ie de aspect, miros È™i gust. Dar microbii din intestine folosesc un sistem de clasificare diferit - unul care se bazează pe componentele moleculare care alcătuiesc diferite fibre.
Într-un studiu publicat în revista Cell, oamenii de È™tiință au descoperit componente particulare ale fibrelor dietetice care încurajează creÈ™terea È™i acÈ›iunea metabolică a microbilor benefici în intestinul È™oarecilor.
Cercetătorii au început testarea pe 34 de produse din fibre È™i au folosit È™oareci crescuÈ›i în condiÈ›ii sterile È™i, apoi, colonizaÈ›i cu microbi intestinali umani. Animalele au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi, cu conÈ›inut scăzut de fibre. Scopul a fost identificarea fibrelor care pot stimula activitatea speciilor bacteriene care degradează fibrele È™i ajută la promovarea expresiei enzimelor metabolice benefice din microbiom.
Cercetătorii au fost capabili să identifice surse particulare de fibre È™i componentele lor moleculare bioactive. De asemenea, ei s-au concentrat pe Bacteroizi, deoarece membrii acestui grup de specii bacteriene conÈ›in gene responsabile de metabolizarea fibrelor alimentare, care nu sunt prezente în genomul uman.
Pentru a doua fază a studiului, anchetatorii au dorit să stabilească modul în care diferiÈ›i membri ai comunității microbiene interacÈ›ionează între ei după consumul de fibre.
„Am fost încântaÈ›i să vedem cum aceÈ™ti„ biosenzori ar putea fi folosiÈ›i pentru a evalua procesarea componentelor fibrelor particulare de anumite specii bacteriene”, a declarat Michael L. Patnode, autorul studiului.
Cercetarea îÈ™i propune să dezvolte modalități de identificare a compuÈ™ilor care promovează sănătatea comunității microbiene intestinale. Scopul este de a descoperi sursele de fibre dietetice durabile È™i accesibile care pot fi încorporate în produse alimentare mult mai nutritive.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Consumul crescut de sare poate induce fibroză hepatică
- Proprietățile antioxidante și anticancerigene ale nucilor, evidențiate de o nouă cercetare
- Doar un ou pe zi poate reduce deficitul de nutrienți în rândul adolescenților
- Efectul fructelor și legumelor asupra pielii, mai atractiv decât bronzul
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni