Nutriție

1143 articole 1 2 ..... 141516 ..... 22 23 Înainte ›
Cercetătorii determină proprietățile nutriționale ale proteinelor din pulberile de greier, lăcustă și vierme de mătase

Conform estimărilor, în anul 2050 vor fi 10 miliarde de oameni răspândiți pe întregul glob. Deși populația umană este într-o continuă expansiune, suprafața totală a planetei rămâne constantă, iar resursele - limitate. Din acest motiv, cercetătorii din cadrul Universității West Virginia au evaluat propriet...

Mestecatul temeinic al alimentelor poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate

Stimulii orali antrenați de procesul masticator, legați de durata mestecării alimentelor, pot ajuta la creșterea consumului de energie al organismului și la prevenirea obezității, dezvăluie un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Waseda. Faptul că mâncatul lent și mestecatul temeinic ajută la prevenirea obezității...

Uleiul de măsline poate reduce riscul de mortalitate din diverse cauze

Consumul unei cantități de minimum 7 grame de ulei de măsline pe zi reduce riscul de mortalitate din cauza cancerului sau a bolilor respiratorii, cardiovasculare și neurodegenerative, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.Studiul a constatat că înlocuirea a aproximativ 10 grame/zi de margarin...

Pot copiii să consume aceleași alimente ca adulții?

Alimentele considerate sănătoase pentru adulți sunt sănătoase inclusiv pentru copiii cu vârsta de minimum doi ani, cu excepția necesității efectuării unor ajustări adecvate vârstei, în ceea ce privește textura și dimensiunea porțiilor, potrivit experților în nutriție. Mâncarea copiilor este definită ope...

Dietele care promovează sănătatea planetară pot reduce riscul de sângerare sau cheaguri de sânge în creier

Riscul de sângerare sau de cheaguri de sânge la nivelul creierului este mai mic în rândul persoanelor care adoptă o dietă sustenabilă pentru mediu, conform rezultatelor unui studiu al cercetării de la Universitatea Aarhus. În lucrarea actuală, cercetătorii au folosit date din studiul populației danez privind die...

O nouă metodă de tratament pentru persoanele cu obezitate morbidă reduce numărul episoadelor de supraalimentare

Pacienții cu obezitate morbidă au înregistrat o îmbunătățire a calității vieții și mult mai puține episoade de supraalimentare în urma unei intervenții desfășurată pe o perioadă de zece săptămâni, recent dezvoltată de către cercetătorii de Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie. Sfaturile ...

Deficiența de vitamina B12, un pericol la care sunt predispuse persoanele vegetariene

În ultimii ani, dietele pe bază de plante au devenit tot mai populare la nivel global, fiind preferate de oameni în principal pentru beneficiile oferite, dar și pentru că sunt considerate a fi mai bune pentru mediu și bunăstarea animalelor. În ciuda beneficiilor oferite, dietele pe bază de plante pot predispune la diferite d...

Mirosul de cimbru și oregano, determinat de compușii lor cu proprietăți medicinale

Cimbrul și oregano, folosite pe post de condimente în bucătăria tradițională, sunt nu plante medicinale populare nu doar pentru gătit, ci și pentru beneficiile lor medicinale. Uleiurile esențiale din cimbru și oregano conțin timol și carvacrol, care conferă aromele tipice și sunt importante din punct de vedere medical. O echipă ...

Modificările dietei pot fi o strategie potențială împotriva COVID-19: dietă mediteraneană, recomandată de cercetători

Dieta mediteraneană, bazată pe consumul de leguminoase, pește, cereale nerafinate, fructe și legume, ar putea fi considerată o alternativă nutrițională viabilă în timpul pandemiei globale actuale. Un nou studiu arată că adoptarea dietei mediteraneene poate reduce susceptibilitatea la SARS-CoV-2. Studiul actual a constatat că adera...

Consumul redus de proteine la vârste înaintate, asociat cu sarcopenia și obezitatea sarcopenică

Relația dintre sarcopenie (pierderea masei musculare la persoanele în vârstă, ca urmare a procesului de îmbătrânire) și obezitatea determinată de sarcopenie cu lipsa de proteine ​​în alimentația femeilor cu vârsta de peste 65 de ani este confirmată de un studiu recent publicat în revista Nutrici&...

Aditiv alimentar prezent în multe alimente procesate, asociat cu modificări negative ale microbiotei intestinale

Un aditiv alimentar utilizat pe scară largă, carboximetilceluloza, modifică mediul intestinal al persoanelor sănătoase, perturbând nivelul bacteriilor benefice și al nutrienților, indică noi cercetări clinice conduse de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Georgia. Cercetătorii atrag atenția asupra necesității ef...

Dietele fără carne, sănătoase pentru individ, necesită cantități crescute de apă

Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Bonn, care compară impactul diferitelor diete asupra sănătății, bunăstării animalelor și asupra mediului, a constatat că o dietă cu un conținut redus de carne oferă multiple avantaje pentru individ, însă în detrimentul altor aspecte: dieta vegană sau mediteraneeană...

Sfaturile cu privire la dieta 5:2, preferate în detrimentul sfaturilor tradiționale pentru gestionarea greutății ale medicilor de familie

Un studiu clinic a constatat că oamenii preferă să primească informații despre dieta 5:2, mai degrabă decât sfaturi standard de gestionare a greutății de la medicul de familie, deși în ambele cazuri ar obține rezultate similare de scădere în greutate. Studiul, condus de cercetători de la Universitatea Queen Mary din Lo...

Strategiile de susținere ajută persoanele cu tulburarea de aport alimentar de tip evitant, sugerează un studiu

Într-un studiu național amplu, adulții care s-au luptat cu obiceiurile alimentare pretențioase în copilărie au declarat în mod covârșitor că au beneficiat mai mult de strategiile pozitive și încurajatoare pe care le-au folosit părinții lor decât de abordările forțate sau coercitive.Cercetarea a fost re...

O nouă cercetare poate contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru bolile gastrointestinale

Cercetătorii de la Universitatea din Calgary au descoperit pentru prima dată factori specifici în funcționarea intestinului care pot ajuta la îmbunătățirea tratamentului pacienților care se confruntă cu leziuni intestinale sau boli gastro-intestinale. Descoperirile cercetătorilor îmbunătățesc înțelegerea factori...

Eventualele deficiențe nutriționale ale persoanelor vegetariene, rezolvate cu ajutorul unor bomboane gumate

Cercetătorii americani au dezvoltat o gumă aromată bogată în vitamine, concepută din produse de origine vegetariană, care poate ajuta persoanele cu diete vegetariene sau vegane să obțină mai ușor mineralele al căror aport poate fi uneori insuficient în rândul lor, pe fondul dietei. La nivel mondial, milioane de oameni u...

Substanțe chimice cu potențial dăunător, detectate în alimentele de fast-food comercializate în SUA

O analiză a alimentelor găsite în cele mai populare magazine de tip fast-food din America a dus la descoperirea unor substanțe chimice cu potențial dăunător la om în majoritatea produselor. Cercetătorii au descoperit, printre altele, ftalați, un grup de substanțe chimice care sunt folosite pentru a face plasticul moale și desp...

Expunerea la cantități reduse de cadmiu imită deficitul de vitamina D

Expunerea la cadmiu, un metal greu cu toxicitate crescută, irită stomacul și plămânii și poate provoca boli renale. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, leagă o altă problemă de sănătate cu ingerarea din neatenție a unor doze mici de poluant: activarea ridicată a anticorpilor care provoacă ...

Cum poate fi crescută cantitatea de fructe și legume consumată de copii?

Înlocuirea a jumătate din alimentele consumate de către un copil cu fructe și legume ar putea ajuta la creșterea cantității de legume și fructe consumată, arată un nou studiu. Descoperirile sugerează o nouă modalitate prin care părinții, îngrijitorii și școlile pot ajuta la încurajarea alimentației sănătoase. &Ic...

Un nou instrument de evaluare a sănătății alimentare relevă că fructele și legumele sunt cele mai sănătoase opțiuni alimentare

O echipă științifică de la Facultatea de Științe și Politici Nutritive din cadrul Universității Tufts a dezvoltat un nou instrument de evaluare a sănătății alimentelor, pentru a ajuta consumatorii, companiile alimentare, restaurantele și cafenelele să aleagă și să producă alimente mai sănătoase și oficialii să facă o politic...

Postul poate aduce beneficii importante pentru sănătate, combinat cu o dietă săracă în calorii

O dietă bazată pe un aport redus de calorii ce nu este însoțită de o perioadă de post nu oferă suficiente beneficii pentru sănătate, sugerează un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Wisconsin. În mod surprinzător, șoarecii care au mâncat mai puține calorii, dar care nu au ținut post niciodată, au mu...

Cum poate afecta memoria consumul de alimente ultraprocesate

O dietă de 4 săptămâni bazată pe alimente ultraprocesate a condus la un răspuns inflamator puternic la nivelul creierului șoarecilor. Studiul a descoperit că inflamația a fost însoțită de comportamente ce sugerează pierderi de memorie.Cercetătorii au descoperit că o suplimentare a acestei diete cu acidul gras docosahexaenoi...

Secara: o alegere mai bună decât grâul pentru sănătate, dar și pentru slăbit

Secara reprezintă o alternativă mai sănătoasă decât grâul, cât și o opțiune mai bună pentru persoanele care își doresc să slăbească. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers, arată că persoanele care au consumat produse bogate în fibre din secară au pierdut mai mu...

Postul intermitent: cel puțin la fel de eficient ca orice dietă restrictivă

Postul intermitent poate produce pierderi de greutate semnificative din punct de vedere clinic și poate contribui la îmbunătățirea sănătății metabolice la persoanele cu obezitate, rezultatele obținute fiind similare cu cele ale dietelor tradiționale, potrivit unui nou studiu. Conform analizei, toate formele de post intermitent reviz...

Laptele integral bogat în grăsimi, la fel de benefic pentru sănătatea copiilor ca cel sărac în grăsimi

Un nou studiu a constatat că laptele integral cu grăsimi este la fel de bun pentru copii ca și cel cu conținut scăzut de grăsimi. Cercetarea, publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, sugerează revizuirea sfaturilor actuale de sănătate publică, care recomandă copiilor cu vârsta peste doi ani să consume produse l...

1 din 3 copii cu alergii alimentare este victima agresiunilor de tip bullying

A trăi cu o alergie alimentară poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a unui copil, de la limitarea participării la activități sociale până la tratarea diferită de către colegi. În timp ce cercetările anterioare indică faptul că mulți copii se confruntă cu hărțuirea legată de alergii alimentare, un ...

SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale

Semințele de germeni sau micro-legumele nu mai sunt doar legume la modă, ci alimente funcționale, care au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale, sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Penn. În ultimii ani, micro-legumele au câștigat popularitate în rândul ...

Consumul crescut de fructe și legume îmbunătățește sănătatea mintală a copiilor

Copiii care adoptă o dietă bazată pe un consum crescut de fructe și legume, au o sănătate mintală mai bună, potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Anglia de Est (UEA). Studiul este primul care a investigat asocierea dintre aporturile de fructe și legume, alegerile pentru micul dejun și pr&acir...

Un somn suficient se traduce printr-un consum mai redus de carbohidrați din gustări

Analiza datelor privind aproape 20.000 de adulți americani a arătat o legătură între nerespectarea recomandărilor de somn și consumul unei cantități mai mari de carbohidrați din gustări. Conform analizei, deși categoriile preferate de gustări sunt aceleași la adulți, indiferent de obiceiurile de somn, cei care dorm mai puțin ti...

Factori care reduc riscul ca un copil să fie extrem de mofturos în ceea ce privește mâncarea oferită

Cercetări recente oferă o mai bună înțelegere a factorilor care influențează consumatorii mofturoși și a ceea ce este mai probabil să crească sau să scadă pretențiile copiilor cu vârsta de sub 10 ani cu privire la alimentele consumate. Revizuind 80 de studii din industria sănătății, cercetătorii de la Universitatea din...

Microbiomul oral diferențiat influențează mirosul respirației după consumul de broccoli

Legumele brassicaceae, precum broccoli, conopida sau varza, nu sunt agreate de mulți copii, precum și de adulți. În gură, enzimele conținute de legumele brassicaceae, în contact cu bacteriile din salivă, pot produce mirosuri neplăcute, sulfuroase. O nouă cercetare arată că nivelurile compușilor volatili sunt similare în...

Postul intermitent poate ajuta la gestionarea bolilor cardiace și metabolice

Consumul de alimente sau băuturi calorice într-un interval bine definit de 8-10 ore constituie o strategie optimă pentru prevenirea și gestionarea bolilor cronice, potrivit unui nou studiu publicat în revista Endocrine Society. Limitarea aportului de alimente la un anumit număr de ore în fiecare zi, o tendință dietetică act...

Dieta MIND: legată de o performanță cognitivă mai bună

Adulții în vârstă pot beneficia de beneficiile oferite de dieta MIND, chiar și atunci când dezvoltă plăci de aterom, depozite de proteine ce se dezvoltă în creier și care interferează de obicei cu abilitățile de gândire și rezolvare a problemelor, demonstrează o cercetare recentă. Dieta MIND, un hibrid &ic...

Capacitatea de a pierde în greutate este influențată de microbiota intestinală

Microbiota intestinală influențează capacitatea de a pierde în greutate la oameni, potrivit noilor cercetări publicate în mSystems, un jurnal cu acces deschis al Societății Americane de Microbiologie.„Microbiomul intestinal poate ajuta oamenii să piardă în greutate, astfel că există posibilitatea de a încerca...

Consumul de avocado schimbă distribuția grăsimii de pe burtă la femei

Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu.Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice în cadrul unui studiu controlat desfășurat pe perioada a 12 săptămâni au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale profunde. Î...

Substituirea sării de bucătărie cu o alternativă cu conținut redus de sodiu scade riscul de boli cardiovasculare

Înlocuirea sării cu o alternativă cu conținut scăzut de sodiu scade riscul de accident vascular cerebral la persoanele cu tensiune arterială crescută sau accident vascular cerebral anterior, potrivit unor cercetări recente. Aportul crescut de sodiu, cât și aportul scăzut de potasiu, sunt asociate cu hipertensiune arterială și...

Consumul zilnic de nuci contribuie la reducerea colesterolul „rău” și al riscului de boli cardiovasculare

Adulții în vârstă sănătoși care au mâncat o mână de nuci (aproximativ jumătate de cană) pe zi timp de doi ani și-au redus modest nivelul de lipoproteine ​​cu densitate scăzută. Consumul zilnic de nuci a redus, de asemenea, numărul de particule LDL, un predictor al riscului bolilor cardiovasculare. Studiul, pu...

Genetica poate influența alegerile alimentare

Factorii genetici pot afecta consumul de alimente al indivizilor, sugerează o cercetare recentă. Analizele genetice ample au identificat numeroase variante genetice legate de diferențe în aportul de alimente. Creierul este influențat de diferite semnale care afectează comportamentele alimentare ale oamenilor și reglează echilibrul ener...

Beneficiile restricției consumului de alimente la anumite ore, în funcție de vârstă și sex

Un regim alimentar care restricționează consumul la anumite ore conferă beneficii multiple pentru sănătate, beneficii influențate de sex și vârstă, sugerează un studiu al cercetătorilor de la Institutul Salk. Majoritatea studiilor anterioare cu privire la regimul alimentar ce restricționează consumul la anumite ore (dieta TRE) se ...

Dietele bogate în grăsimi promovează producția de trimetilamină, un metabolit implicat în apariția aterosclerozei

O dietă bogată în grăsimi perturbă activitatea mucoasei intestinale și a comunităților sale microbiene și promovează producția unui metabolit care poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare, potrivit unui nou studiu. Cercetările, conduse de Mariana Byndloss, profesor asistent de patologie, microbiologie și imunologie la ...

Consumul moderat de cafea nu crește riscul de aritmii cardiace conform unui studiu

Consumul zilnic de cafea reprezintă un obicei pentru mulți dintre noi, motiv pentru care cunoașterea efectelor adverse a devenit subiectul multor studii în ultima vreme. Recent, o echipă de cercetători de la UC San Francisco (UCSF) a investigat relația posibilă dintre consumul moderat de cafea și riscul de aritmii cardiace. Studiul a...

O alimentație bogată în proteine la micul dejun poate spori volumul masei musculare

Consumul de proteine ​​la micul dejun mărește dimensiunea și funcția mușchilor la șoareci și oameni, oferind informații esențiale cu privire la conceptul de „crononutriție” (n. r metodă de reechilibrare alimentară prin hrănirea la ore potrivite), indică un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waseda din Tokyo....

Alimentele ultra-procesate sunt asociate cu un risc mai mare de boala inflamatorie intestinală

Un studiu publicat în revista BMJ susţine că un aport mai mare de alimente ultra-procesate este asociat cu un risc mai mare de boli inflamatorii intestinale (IBD).   În categoria alimentelor ultra-procesate întră alimente precum gustări ambalate, produse de patiserie, băuturi gazoase, cereale zaharate, produse reconst...

Biochimia, folosită pentru modificarea alegerilor alimentare

Muștele își petrec o mare parte din viață căutând calorii nutritive dulci și evitând mâncarea amară, potențial toxică. Dar ce se întâmplă în creierul lor atunci când fac alegerile alimentare? Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit un mod interesant de a afla, dar și o modalita...

Cerealele integrale pot oferi protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare

Consumul de cereale integrale este asociat cu o creștere mai redusă a dimensiunii taliei, tensiunii arteriale și a nivelului zahărului din sânge, indică un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tufts. Publicat în Journal of Nutrition, studiul a examinat modul în care aportul de cereale integrale și rafinate a ...

O dietă care conține alimente fermentate crește diversitatea microbiomului și scade inflamația, conform unui studiu

O dietă bogată în alimente fermentate amplifică diversitatea de microorganisme intestinale și scade semnele moleculare asociate cu inflamația. Într-un studiu clinic realizat la Facultatea de Medicină Stanford, 36 de adulți sănătoși au urmat timp de ...

Un studiu de laborator arată că produsele care înlocuiesc carnea și carnea nu sunt similare nutrițional

O echipă de cercetători de la Duke University a examinat în detaliu conținutul nutrițional al substitutelor de carne pe bază de plante, folosind ca tehnică metabolomica (studiul proceselor chimice care implică produse ale metabolismului celular)....

Introducerea peștelui gras în dietă poate reduce episoadele de migrene și intensitatea durerilor

Consumul unei diete cu mai multe grăsimi din pește și mai puține uleiuri vegetale poate reduce migrenele, constată un studiul publicat în revista BMJ. Frecvența și intensitatea migrenelor lunare au scăzut în rândul celor care au urmat o dietă în care uleiul de pește a constituit un aliment de bază. Studiul actual ...

O proteină din lapte ar putea crește beneficiile consumului de afine

O cupă de înghețată alături de o felie de plăcintă cu afine este un deliciu al verii. Pe lângă aroma plăcută, combinația ar putea ajuta persoanele să absoarbă din afine mai mulți nutrienți, precum antocianinele.Cercetătorii au prezentat în publicația ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry că α-cazein...

Cercetările sugerează că shake-urile proteice din cartof și orez pot fi o alternativă viabilă vegană la shake-urile proteice din zer

Un studiu realizat de către Universitatea din Westminster a constatat că shake-urile proteice pe bază de plante, pot fi alternative viabile la shake-urile proteice din zer pe bază de lapte, în special la persoanele care au nevoie de o monitorizare atentă a nivelului de glucoză.Studiul publicat în revista Nutrients, este primul stu...

1143 articole 1 2 ..... 141516 ..... 22 23 Înainte ›

Data actualizare: 02-09-2014 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 51004
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!