Nutriție
Conform estimărilor, în anul 2050 vor fi 10 miliarde de oameni răspândiți pe întregul glob. Deși populația umană este într-o continuă expansiune, suprafața totală a planetei rămâne constantă, iar resursele - limitate. Din acest motiv, cercetătorii din cadrul Universității West Virginia au evaluat propriet...
Stimulii orali antrenați de procesul masticator, legați de durata mestecării alimentelor, pot ajuta la creșterea consumului de energie al organismului și la prevenirea obezității, dezvăluie un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Waseda. Faptul că mâncatul lent și mestecatul temeinic ajută la prevenirea obezității...
Consumul unei cantități de minimum 7 grame de ulei de măsline pe zi reduce riscul de mortalitate din cauza cancerului sau a bolilor respiratorii, cardiovasculare și neurodegenerative, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.Studiul a constatat că înlocuirea a aproximativ 10 grame/zi de margarin...
Alimentele considerate sănătoase pentru adulți sunt sănătoase inclusiv pentru copiii cu vârsta de minimum doi ani, cu excepția necesității efectuării unor ajustări adecvate vârstei, în ceea ce privește textura și dimensiunea porțiilor, potrivit experților în nutriție. Mâncarea copiilor este definită ope...
Riscul de sângerare sau de cheaguri de sânge la nivelul creierului este mai mic în rândul persoanelor care adoptă o dietă sustenabilă pentru mediu, conform rezultatelor unui studiu al cercetării de la Universitatea Aarhus. În lucrarea actuală, cercetătorii au folosit date din studiul populației danez privind die...
Pacienții cu obezitate morbidă au înregistrat o îmbunătățire a calității vieții și mult mai puține episoade de supraalimentare în urma unei intervenții desfășurată pe o perioadă de zece săptămâni, recent dezvoltată de către cercetătorii de Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie. Sfaturile ...
În ultimii ani, dietele pe bază de plante au devenit tot mai populare la nivel global, fiind preferate de oameni în principal pentru beneficiile oferite, dar și pentru că sunt considerate a fi mai bune pentru mediu și bunăstarea animalelor. În ciuda beneficiilor oferite, dietele pe bază de plante pot predispune la diferite d...
Cimbrul și oregano, folosite pe post de condimente în bucătăria tradițională, sunt nu plante medicinale populare nu doar pentru gătit, ci și pentru beneficiile lor medicinale. Uleiurile esențiale din cimbru și oregano conțin timol și carvacrol, care conferă aromele tipice și sunt importante din punct de vedere medical. O echipă ...
Dieta mediteraneană, bazată pe consumul de leguminoase, pește, cereale nerafinate, fructe și legume, ar putea fi considerată o alternativă nutrițională viabilă în timpul pandemiei globale actuale. Un nou studiu arată că adoptarea dietei mediteraneene poate reduce susceptibilitatea la SARS-CoV-2. Studiul actual a constatat că adera...
Relația dintre sarcopenie (pierderea masei musculare la persoanele în vârstă, ca urmare a procesului de îmbătrânire) și obezitatea determinată de sarcopenie cu lipsa de proteine în alimentația femeilor cu vârsta de peste 65 de ani este confirmată de un studiu recent publicat în revista Nutrici&...
Un aditiv alimentar utilizat pe scară largă, carboximetilceluloza, modifică mediul intestinal al persoanelor sănătoase, perturbând nivelul bacteriilor benefice și al nutrienților, indică noi cercetări clinice conduse de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Georgia. Cercetătorii atrag atenția asupra necesității ef...
Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Bonn, care compară impactul diferitelor diete asupra sănătății, bunăstării animalelor și asupra mediului, a constatat că o dietă cu un conținut redus de carne oferă multiple avantaje pentru individ, însă în detrimentul altor aspecte: dieta vegană sau mediteraneeană...
Un studiu clinic a constatat că oamenii preferă să primească informații despre dieta 5:2, mai degrabă decât sfaturi standard de gestionare a greutății de la medicul de familie, deși în ambele cazuri ar obține rezultate similare de scădere în greutate. Studiul, condus de cercetători de la Universitatea Queen Mary din Lo...
Într-un studiu național amplu, adulții care s-au luptat cu obiceiurile alimentare pretențioase în copilărie au declarat în mod covârșitor că au beneficiat mai mult de strategiile pozitive și încurajatoare pe care le-au folosit părinții lor decât de abordările forțate sau coercitive.Cercetarea a fost re...
Cercetătorii de la Universitatea din Calgary au descoperit pentru prima dată factori specifici în funcționarea intestinului care pot ajuta la îmbunătățirea tratamentului pacienților care se confruntă cu leziuni intestinale sau boli gastro-intestinale. Descoperirile cercetătorilor îmbunătățesc înțelegerea factori...
Cercetătorii americani au dezvoltat o gumă aromată bogată în vitamine, concepută din produse de origine vegetariană, care poate ajuta persoanele cu diete vegetariene sau vegane să obțină mai ușor mineralele al căror aport poate fi uneori insuficient în rândul lor, pe fondul dietei. La nivel mondial, milioane de oameni u...
O analiză a alimentelor găsite în cele mai populare magazine de tip fast-food din America a dus la descoperirea unor substanțe chimice cu potențial dăunător la om în majoritatea produselor. Cercetătorii au descoperit, printre altele, ftalați, un grup de substanțe chimice care sunt folosite pentru a face plasticul moale și desp...
Expunerea la cadmiu, un metal greu cu toxicitate crescută, irită stomacul și plămânii și poate provoca boli renale. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, leagă o altă problemă de sănătate cu ingerarea din neatenție a unor doze mici de poluant: activarea ridicată a anticorpilor care provoacă ...
Înlocuirea a jumătate din alimentele consumate de către un copil cu fructe și legume ar putea ajuta la creșterea cantității de legume și fructe consumată, arată un nou studiu. Descoperirile sugerează o nouă modalitate prin care părinții, îngrijitorii și școlile pot ajuta la încurajarea alimentației sănătoase. &Ic...
O echipă științifică de la Facultatea de Științe și Politici Nutritive din cadrul Universității Tufts a dezvoltat un nou instrument de evaluare a sănătății alimentelor, pentru a ajuta consumatorii, companiile alimentare, restaurantele și cafenelele să aleagă și să producă alimente mai sănătoase și oficialii să facă o politic...
O dietă bazată pe un aport redus de calorii ce nu este însoțită de o perioadă de post nu oferă suficiente beneficii pentru sănătate, sugerează un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Wisconsin. În mod surprinzător, șoarecii care au mâncat mai puține calorii, dar care nu au ținut post niciodată, au mu...
O dietă de 4 săptămâni bazată pe alimente ultraprocesate a condus la un răspuns inflamator puternic la nivelul creierului șoarecilor. Studiul a descoperit că inflamația a fost însoțită de comportamente ce sugerează pierderi de memorie.Cercetătorii au descoperit că o suplimentare a acestei diete cu acidul gras docosahexaenoi...
Secara reprezintă o alternativă mai sănătoasă decât grâul, cât și o opțiune mai bună pentru persoanele care își doresc să slăbească. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers, arată că persoanele care au consumat produse bogate în fibre din secară au pierdut mai mu...
Postul intermitent poate produce pierderi de greutate semnificative din punct de vedere clinic și poate contribui la îmbunătățirea sănătății metabolice la persoanele cu obezitate, rezultatele obținute fiind similare cu cele ale dietelor tradiționale, potrivit unui nou studiu. Conform analizei, toate formele de post intermitent reviz...
Un nou studiu a constatat că laptele integral cu grăsimi este la fel de bun pentru copii ca și cel cu conținut scăzut de grăsimi. Cercetarea, publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, sugerează revizuirea sfaturilor actuale de sănătate publică, care recomandă copiilor cu vârsta peste doi ani să consume produse l...
A trăi cu o alergie alimentară poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi a unui copil, de la limitarea participării la activități sociale până la tratarea diferită de către colegi. În timp ce cercetările anterioare indică faptul că mulți copii se confruntă cu hărțuirea legată de alergii alimentare, un ...
Semințele de germeni sau micro-legumele nu mai sunt doar legume la modă, ci alimente funcționale, care au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale, sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Penn. În ultimii ani, micro-legumele au câștigat popularitate în rândul ...
Copiii care adoptă o dietă bazată pe un consum crescut de fructe și legume, au o sănătate mintală mai bună, potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Anglia de Est (UEA). Studiul este primul care a investigat asocierea dintre aporturile de fructe și legume, alegerile pentru micul dejun și pr&acir...
Analiza datelor privind aproape 20.000 de adulți americani a arătat o legătură între nerespectarea recomandărilor de somn și consumul unei cantități mai mari de carbohidrați din gustări. Conform analizei, deși categoriile preferate de gustări sunt aceleași la adulți, indiferent de obiceiurile de somn, cei care dorm mai puțin ti...
Cercetări recente oferă o mai bună înțelegere a factorilor care influențează consumatorii mofturoși și a ceea ce este mai probabil să crească sau să scadă pretențiile copiilor cu vârsta de sub 10 ani cu privire la alimentele consumate. Revizuind 80 de studii din industria sănătății, cercetătorii de la Universitatea din...
Legumele brassicaceae, precum broccoli, conopida sau varza, nu sunt agreate de mulți copii, precum și de adulți. În gură, enzimele conținute de legumele brassicaceae, în contact cu bacteriile din salivă, pot produce mirosuri neplăcute, sulfuroase. O nouă cercetare arată că nivelurile compușilor volatili sunt similare în...
Consumul de alimente sau băuturi calorice într-un interval bine definit de 8-10 ore constituie o strategie optimă pentru prevenirea și gestionarea bolilor cronice, potrivit unui nou studiu publicat în revista Endocrine Society. Limitarea aportului de alimente la un anumit număr de ore în fiecare zi, o tendință dietetică act...
Adulții în vârstă pot beneficia de beneficiile oferite de dieta MIND, chiar și atunci când dezvoltă plăci de aterom, depozite de proteine ce se dezvoltă în creier și care interferează de obicei cu abilitățile de gândire și rezolvare a problemelor, demonstrează o cercetare recentă. Dieta MIND, un hibrid &ic...
Microbiota intestinală influențează capacitatea de a pierde în greutate la oameni, potrivit noilor cercetări publicate în mSystems, un jurnal cu acces deschis al Societății Americane de Microbiologie.„Microbiomul intestinal poate ajuta oamenii să piardă în greutate, astfel că există posibilitatea de a încerca...
Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu.Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice în cadrul unui studiu controlat desfășurat pe perioada a 12 săptămâni au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale profunde. Î...
Înlocuirea sării cu o alternativă cu conținut scăzut de sodiu scade riscul de accident vascular cerebral la persoanele cu tensiune arterială crescută sau accident vascular cerebral anterior, potrivit unor cercetări recente. Aportul crescut de sodiu, cât și aportul scăzut de potasiu, sunt asociate cu hipertensiune arterială și...
Adulții în vârstă sănătoși care au mâncat o mână de nuci (aproximativ jumătate de cană) pe zi timp de doi ani și-au redus modest nivelul de lipoproteine cu densitate scăzută. Consumul zilnic de nuci a redus, de asemenea, numărul de particule LDL, un predictor al riscului bolilor cardiovasculare. Studiul, pu...
Factorii genetici pot afecta consumul de alimente al indivizilor, sugerează o cercetare recentă. Analizele genetice ample au identificat numeroase variante genetice legate de diferențe în aportul de alimente. Creierul este influențat de diferite semnale care afectează comportamentele alimentare ale oamenilor și reglează echilibrul ener...
Un regim alimentar care restricționează consumul la anumite ore conferă beneficii multiple pentru sănătate, beneficii influențate de sex și vârstă, sugerează un studiu al cercetătorilor de la Institutul Salk. Majoritatea studiilor anterioare cu privire la regimul alimentar ce restricționează consumul la anumite ore (dieta TRE) se ...
O dietă bogată în grăsimi perturbă activitatea mucoasei intestinale și a comunităților sale microbiene și promovează producția unui metabolit care poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare, potrivit unui nou studiu. Cercetările, conduse de Mariana Byndloss, profesor asistent de patologie, microbiologie și imunologie la ...
Consumul zilnic de cafea reprezintă un obicei pentru mulți dintre noi, motiv pentru care cunoașterea efectelor adverse a devenit subiectul multor studii în ultima vreme. Recent, o echipă de cercetători de la UC San Francisco (UCSF) a investigat relația posibilă dintre consumul moderat de cafea și riscul de aritmii cardiace. Studiul a...
Consumul de proteine la micul dejun mărește dimensiunea și funcția mușchilor la șoareci și oameni, oferind informații esențiale cu privire la conceptul de „crononutriție” (n. r metodă de reechilibrare alimentară prin hrănirea la ore potrivite), indică un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waseda din Tokyo....
Un studiu publicat în revista BMJ susţine că un aport mai mare de alimente ultra-procesate este asociat cu un risc mai mare de boli inflamatorii intestinale (IBD). În categoria alimentelor ultra-procesate întră alimente precum gustări ambalate, produse de patiserie, băuturi gazoase, cereale zaharate, produse reconst...
Muștele își petrec o mare parte din viață căutând calorii nutritive dulci și evitând mâncarea amară, potențial toxică. Dar ce se întâmplă în creierul lor atunci când fac alegerile alimentare? Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit un mod interesant de a afla, dar și o modalita...
Consumul de cereale integrale este asociat cu o creștere mai redusă a dimensiunii taliei, tensiunii arteriale și a nivelului zahărului din sânge, indică un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tufts. Publicat în Journal of Nutrition, studiul a examinat modul în care aportul de cereale integrale și rafinate a ...
O dietă bogată în alimente fermentate amplifică diversitatea de microorganisme intestinale și scade semnele moleculare asociate cu inflamația. Într-un studiu clinic realizat la Facultatea de Medicină Stanford, 36 de adulți sănătoși au urmat timp de ...
O echipă de cercetători de la Duke University a examinat în detaliu conținutul nutrițional al substitutelor de carne pe bază de plante, folosind ca tehnică metabolomica (studiul proceselor chimice care implică produse ale metabolismului celular)....
Consumul unei diete cu mai multe grăsimi din pește și mai puține uleiuri vegetale poate reduce migrenele, constată un studiul publicat în revista BMJ. Frecvența și intensitatea migrenelor lunare au scăzut în rândul celor care au urmat o dietă în care uleiul de pește a constituit un aliment de bază. Studiul actual ...
O cupă de înghețată alături de o felie de plăcintă cu afine este un deliciu al verii. Pe lângă aroma plăcută, combinația ar putea ajuta persoanele să absoarbă din afine mai mulți nutrienți, precum antocianinele.Cercetătorii au prezentat în publicația ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry că α-cazein...
Un studiu realizat de către Universitatea din Westminster a constatat că shake-urile proteice pe bază de plante, pot fi alternative viabile la shake-urile proteice din zer pe bază de lapte, în special la persoanele care au nevoie de o monitorizare atentă a nivelului de glucoză.Studiul publicat în revista Nutrients, este primul stu...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni