Consumul crescut de fructe și legume îmbunătățește sănătatea mintală a copiilor
©
Autor: Domșa Dariana
Copiii care adoptă o dietă bazată pe un consum crescut de fructe și legume, au o sănătate mintală mai bună, potrivit unor cercetări recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Anglia de Est (UEA). Studiul este primul care a investigat asocierea dintre aporturile de fructe și legume, alegerile pentru micul dejun și prânz și bunăstarea mentală la copiii din Marea Britanie.
Echipa de cercetare a studiat date preluate din sondajul privind sănătatea și bunăstarea copiilor și tinerilor din Norfolk, de la aproape 9.000 de copii din 50 de școli. Cercetătorii au descoperit că tipurile de mic dejun și prânz consumate atât de elevii din școlile primare, cât și de cei din ciclurile secundare, erau semnificativ asociate cu bunăstarea mintală.
Cercetătorul principal, Ailsa Welch, profesor la Facultatea de Medicină Norwich din UEA, a declarat: „Știm că bunăstarea mentală slabă este o problemă majoră pentru tineri și este probabil să aibă consecințe negative pe termen lung. Există o recunoaștere din ce în ce mai importantă a importanței sănătății mintale și a bunăstării în viața timpurie, deoarece problemele de sănătate mintală ale adolescenților persistă adesea până la maturitate, ducând la rezultate și realizări mai slabe. ”
Copiii implicați în studiu și-au raportat singuri alegerile dietetice și au luat parte la teste de bunăstare mentală adecvate vârstei, care au acoperit veselia, relaxarea și relațiile interpersonale bune. „În ceea ce privește nutriția, am constatat că doar aproximativ un sfert dintre copiii din liceu și 28% din copiii din școala primară au raportat că au consumat fructele și legumele recomandate de cinci ori pe zi.” Echipa a analizat asocierea dintre factorii nutriționali și bunăstarea mentală și a luat în calcul alți factori care ar putea avea un impact, cum ar fi experiențele adverse din copilărie și situațiile de acasă.
„Am constatat că a existat o legătură puternică între consumul unei diete hrănitoare, bazată pe fructe și legume, și bunăstarea mentală. Un alt lucru interesant pe care l-am constatat a fost că nutriția a avut un impact la fel de mare sau mai mare asupra stării de bine ca și factori precum asistarea la certuri regulate acasă. ”, a declarat Richard Hayhoe, de asemenea profesor la Facultatea de Medicină Norwich din UEA.
sursa: Science Daily
Echipa de cercetare a studiat date preluate din sondajul privind sănătatea și bunăstarea copiilor și tinerilor din Norfolk, de la aproape 9.000 de copii din 50 de școli. Cercetătorii au descoperit că tipurile de mic dejun și prânz consumate atât de elevii din școlile primare, cât și de cei din ciclurile secundare, erau semnificativ asociate cu bunăstarea mintală.
Cercetătorul principal, Ailsa Welch, profesor la Facultatea de Medicină Norwich din UEA, a declarat: „Știm că bunăstarea mentală slabă este o problemă majoră pentru tineri și este probabil să aibă consecințe negative pe termen lung. Există o recunoaștere din ce în ce mai importantă a importanței sănătății mintale și a bunăstării în viața timpurie, deoarece problemele de sănătate mintală ale adolescenților persistă adesea până la maturitate, ducând la rezultate și realizări mai slabe. ”
Copiii implicați în studiu și-au raportat singuri alegerile dietetice și au luat parte la teste de bunăstare mentală adecvate vârstei, care au acoperit veselia, relaxarea și relațiile interpersonale bune. „În ceea ce privește nutriția, am constatat că doar aproximativ un sfert dintre copiii din liceu și 28% din copiii din școala primară au raportat că au consumat fructele și legumele recomandate de cinci ori pe zi.” Echipa a analizat asocierea dintre factorii nutriționali și bunăstarea mentală și a luat în calcul alți factori care ar putea avea un impact, cum ar fi experiențele adverse din copilărie și situațiile de acasă.
„Am constatat că a existat o legătură puternică între consumul unei diete hrănitoare, bazată pe fructe și legume, și bunăstarea mentală. Un alt lucru interesant pe care l-am constatat a fost că nutriția a avut un impact la fel de mare sau mai mare asupra stării de bine ca și factori precum asistarea la certuri regulate acasă. ”, a declarat Richard Hayhoe, de asemenea profesor la Facultatea de Medicină Norwich din UEA.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 30-09-2021 | creare: 30-09-2021 | Vizite: 458
Bibliografie
Children who eat more fruit and veggies have better mental health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210928075004.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Asociația Americană a Inimii recomandă 2 porții de pește pe săptămână pentru sănătatea cardiovasculară
- Suplimentarea cu vitamina D poate preveni sau amâna demența
- Noi descoperiri pot ajuta la prevenirea bolilor metabolice legate de înaintarea în vârstă
- O nouă metodă de preparare a semințelor de chia, cu numeroase beneficii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce probleme de sanatate apar daca se mananca rar vegetale?
- Fructele in exces
- Alimentatie doar fructe.
- Consumul de fructe in cazul gastritei si refluxului gastro-esofagian
- Regim alimentar numai cu fructe si legume fierte