O alimentație bogată în proteine la micul dejun poate spori volumul masei musculare

©

Autor:

O alimentație bogată în proteine la micul dejun poate spori volumul masei musculare
Consumul de proteine ​​la micul dejun mărește dimensiunea și funcția mușchilor la șoareci și oameni, oferind informații esențiale cu privire la conceptul de „crononutriție” (n. r metodă de reechilibrare alimentară prin hrănirea la ore potrivite), indică un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waseda din Tokyo.

Proteinele constituie o componentă dietetică esențială care ajută la creșterea și repararea corpului. Compuse din lanțuri lungi de aminoacizi, proteinele promovează creșterea mușchilor scheletici, grupul de mușchi care ne ajută să ne mișcăm. Oamenii sunt conștienți de beneficiile proteinelor de mult timp. Cu toate acestea, studii recente au arătat că prin consumul unei cantități potrivite de proteine ​​la momentul potrivit al zilei este susținută o creștere musculară adecvată. Motivul din spatele acestui fapt este ceasul biologic intern al corpului, numit „ritm circadian”, care controlează funcțiile vitale. În mod interesant, digestia și absorbția proteinelor s-au dovedit a fluctua pe parcursul zilei și nopții, conform ritmului circadian.

Cercetătorii de la Universitatea Waseda, conduși de profesorul Shigenobu Shibata, s-au străduit să înțeleagă efectul distribuției aportului de proteine ​​pe parcursul zilei asupra mușchilor. În cadrul studiilor de laborator, cercetătorii au hrănit șoareci cu două mese pe zi, conținând concentrații mari de proteine ​​ (11, 5% proporțional) sau concentrații scăzute (8, 5% proporțional). Cercetătorii au observat că aportul de proteine ​​la micul dejun a indus o creștere a masei musculare, determinată de evaluarea hipertrofiei induse a mușchiului plantar la nivelul piciorului, în comparație cu efectele aportului de proteine ​​la cină.

„Dieta bogată în proteine ​​la micul dejun este importantă pentru a menține sănătatea mușchilor scheletici și pentru a spori volumul muscular și rezistența la aderență. ", a subliniat profesorul Shibata. Descoperirile au fost verificate pe subiecți umani, în acest sens fiind recrutate 60 de femei cu vârsta de minimum 65 de ani. Cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat proteine ​​la micul dejun, mai degrabă decât la cină, au prezentat funcții musculare mai bune, sugerând posibilitatea ca rezultatele să fie adevărate între specii. Prof. Shibata speră că rezultatele studiului vor duce la o modificare pe scară largă a regimului actual de dietă a majorității oamenilor din țările occidentale și asiatice, care consumă în mod tradițional cantități mici de proteine ​​la micul dejun.

Data actualizare: 22-07-2021 | creare: 22-07-2021 | Vizite: 433
Bibliografie
Championing chrononutrition with protein, the morning elixir for muscle growth, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210719103109.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Yoga ajută femeile în vârstă să-și conserve masa musculară
  • Bărbații „musculoși”, mai puțin probabil să încurajeze egalitatea socio-economică
  • Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum