Microbiomul oral diferențiat influențează mirosul respirației după consumul de broccoli
©
Autor: Domșa Dariana
Legumele brassicaceae, precum broccoli, conopida sau varza, nu sunt agreate de mulți copii, precum și de adulți. În gură, enzimele conținute de legumele brassicaceae, în contact cu bacteriile din salivă, pot produce mirosuri neplăcute, sulfuroase.
O nouă cercetare arată că nivelurile compușilor volatili sunt similare în perechile părinte-copil, sugerând microbiomi orali comuni. De asemenea, cercetarea arată că, atunci când nivelurile compușilor sunt ridicate, probabilitatea ca adulții sau copiii să respingă leguma crește.
Legumele din familia brassicaceae conțin un compus numit S-metil-ʟ-cisteină sulfoxid care produce mirosuri puternice atunci când acționează o enzimă în țesuturile plantei, precum și atunci când întra în contact cu saliva umană, care la rândul său poate conține bacterii bogate în enzima în cauză.
Studiile anterioare au arătat că adulții au niveluri diferite ale enzimei în salivă, dar nu se știe dacă și copiii au niveluri diferite și dacă acestea influențează preferințele lor alimentare. Într-o nouă lucrare, cercetătorii au dorit să investigheze diferențele în producția volatilă de sulf din salivă de la copii și adulți și să analizeze modul în care acestea afectează acceptarea legumelor din familia brassicaceae.
Cercetătorii au folosit cromatografia gazoasă-olfactometrie-spectrometrie de masă pentru a identifica principalii compuși activi cu miros activ din conopida crudă și aburită și broccoli. Apoi, au cerut unor perechi compuse dintre-un copil și un părinte să evalueze compușii cheie ai mirosului. Dimetil trisulfura, care miroase putred, sulfuros și putrid, a fost cel mai puțin plăcut miros recunoscut de către copii și adulți. Echipa a amestecat apoi probe de salivă cu pudră de conopidă brută și a analizat compușii volatili produși în timp. S-au găsit diferențe mari în producția volatilă de sulf între indivizi, iar copiii au avut de obicei niveluri similare cu părinții lor, ceea ce se explică probabil prin microbiomi similari.
Copiii a căror salivă a produs cantități mari de substanțe volatile cu miros de sulf au respins legumele brute brassicaceae, fără ca o astfel de relație să fie văzută la adulți, care ar putea învăța să tolereze aroma în timp.
sursa: Science Daily
O nouă cercetare arată că nivelurile compușilor volatili sunt similare în perechile părinte-copil, sugerând microbiomi orali comuni. De asemenea, cercetarea arată că, atunci când nivelurile compușilor sunt ridicate, probabilitatea ca adulții sau copiii să respingă leguma crește.
Legumele din familia brassicaceae conțin un compus numit S-metil-ʟ-cisteină sulfoxid care produce mirosuri puternice atunci când acționează o enzimă în țesuturile plantei, precum și atunci când întra în contact cu saliva umană, care la rândul său poate conține bacterii bogate în enzima în cauză.
Studiile anterioare au arătat că adulții au niveluri diferite ale enzimei în salivă, dar nu se știe dacă și copiii au niveluri diferite și dacă acestea influențează preferințele lor alimentare. Într-o nouă lucrare, cercetătorii au dorit să investigheze diferențele în producția volatilă de sulf din salivă de la copii și adulți și să analizeze modul în care acestea afectează acceptarea legumelor din familia brassicaceae.
Cercetătorii au folosit cromatografia gazoasă-olfactometrie-spectrometrie de masă pentru a identifica principalii compuși activi cu miros activ din conopida crudă și aburită și broccoli. Apoi, au cerut unor perechi compuse dintre-un copil și un părinte să evalueze compușii cheie ai mirosului. Dimetil trisulfura, care miroase putred, sulfuros și putrid, a fost cel mai puțin plăcut miros recunoscut de către copii și adulți. Echipa a amestecat apoi probe de salivă cu pudră de conopidă brută și a analizat compușii volatili produși în timp. S-au găsit diferențe mari în producția volatilă de sulf între indivizi, iar copiii au avut de obicei niveluri similare cu părinții lor, ceea ce se explică probabil prin microbiomi similari.
Copiii a căror salivă a produs cantități mari de substanțe volatile cu miros de sulf au respins legumele brute brassicaceae, fără ca o astfel de relație să fie văzută la adulți, care ar putea învăța să tolereze aroma în timp.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 27-09-2021 | creare: 27-09-2021 | Vizite: 391
Bibliografie
Children’s dislike of cauliflower, broccoli could be written in their microbiome, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210922090903.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Intestinul face distincția între diferite tipuri de zaharuri, mai bine decât papilele gustative
- Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, AVC și diabet
- Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație
- Consumul crescut de fructe și legume te face mai fericit
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni