Biochimia, folosită pentru modificarea alegerilor alimentare
Autor: Teodorescu Mihai
Muștele își petrec o mare parte din viață căutând calorii nutritive dulci și evitând mâncarea amară, potențial toxică. Dar ce se întâmplă în creierul lor atunci când fac alegerile alimentare? Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit un mod interesant de a afla, dar și o modalitate de a influența alegerile alimentare, într-un studiu care ar putea ajuta, de asemenea, la lămurirea modului în care oamenii fac alegeri alimentare.
Cercetătorii au oferit muștelor un aliment dulce și hrănitor cu chinină amară și un aliment mai puțin dulce, dar care nu era amar, care conține mai puține calorii. Apoi, folosind neuroimagistica, au urmărit activitatea neuronală din creierul muștelor în timp ce alegeau dintre cele două alimente. Studiul arată faptul că alimentul preferat a depins de cât de înfometate erau muștele. „Cu cât sunt mai înfometate, cu atât vor tolera mai mult gustul amar pentru a obține mai multe calorii”, a declarat autorul principal al studiului, Michael Nitabach, profesor de fiziologie celulară și moleculară, genetică și neuroștiințe la Facultatea de Medicină Yale.
Adevăratul răspuns la modul în care muștele iau deciziile alimentare este puțin mai complex, potrivit studiului publicat în revista Nature Communications. Muștele transmit informații senzoriale către o porțiune a creierului lor, unde semnalele sunt integrate, declanșând decizii executive. Cercetătorii au descoperit că tiparele de activitate neuronală din porțiune creierului responsabilă cu deciziile alimentare se modifică în mod adaptabil atunci când sunt introduse noi alegeri alimentare, ceea ce dictează decizia muștelor cu privire la ce să mănânce.
Cercetătorii au descoperit că ar putea schimba opțiunile alimentare ale unei muște prin manipularea neuronilor din zonele creierului menționate. De exemplu, atunci când au provocat o scădere a activității în neuronii implicați în metabolism, s-a constatat că muștele au ales alimentele cu conținut scăzut de calorii. „Modificările din această rețea pot modifica modul în care creierul răspunde la diferite tipuri de alimente. Cu alte cuvinte, neurochimia poate dicta uneori alegeri alimentare despre care credem că facem conștient”, a spus Nitabach.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un mic dejun bogat în protine amplifică sațietatea și puterea de concentrare la femeile obeze
- Compușii specifici somonului au fost asociați cu indicatorii de sănătate cardiometabolică
- Omega 3 din pește și fructe de mare scade cu 8-13% riscul de afectare renală
- Ce impact au probioticele și prebioticele asupra sănătății cardiovasculare și renale?
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni