Consumul zilnic de nuci contribuie la reducerea colesterolul „rău” și al riscului de boli cardiovasculare

©

Autor:

Consumul zilnic de nuci contribuie la reducerea colesterolul „rău” și al riscului de boli cardiovasculare

Adulții în vârstă sănătoși care au mâncat o mână de nuci (aproximativ jumătate de cană) pe zi timp de doi ani și-au redus modest nivelul de lipoproteine ​​cu densitate scăzută. Consumul zilnic de nuci a redus, de asemenea, numărul de particule LDL, un predictor al riscului bolilor cardiovasculare.
Studiul, publicat în jurnalul Asociației Americane a Inimii, a explorat efectele unei diete îmbogățite cu nuci asupra colesterolului general și a implicat peste 700 de participanți cu vârste cuprinse între 63 și 79 de ani, care erau adulți sănătoși, cu trai independent. „Studiile anterioare au arătat că nucile sunt asociate cu rate mai mici de boli de inimă și accident vascular cerebral. Unul dintre motive este că acestea scad nivelul colesterolului LDL, iar acum avem un alt motiv: îmbunătățesc calitatea de particule LDL”, a declarat co-autorul studiului, Emilio Ros.

Participanții la studiu au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri: intervenție activă și grup de control. Cei alocați grupului de intervenție au adăugat aproximativ o jumătate de cană de nuci la dieta zilnică obișnuită, în timp ce participanții din grupul de control s-au abținut de la consumul de nuci. După doi ani, nivelurile de colesterol ale participanților au fost testate, iar concentrația și dimensiunea lipoproteinelor au fost analizate prin spectroscopie de rezonanță magnetică nucleară, un test avansat care identificarea cu precizie a caracteristicilor lipoproteinelor.

La 2 ani de la începutul studiului, participanții din grupul de intervenție au avut niveluri mai scăzute de colesterol LDL - cu o medie de 4,3 mg / dl, iar colesterolul total a fost scăzut cu o medie de 8,5 mg / dL. Consumul zilnic de nuci a redus numărul total de particule LDL cu 4,3% și particulele mici LDL cu 6,1%, modificări asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. De asemenea, colesterolul cu lipoproteine ​​cu densitate intermediară (IDL), un precursor al LDL și un factor de risc cardiovascular lipidic relevant, a scăzut.

„Deși aceasta nu este o scădere extraordinară a colesterolului LDL, este important de reținut că la începutul studiului, toți participanții noștri erau destul de sănătoși, fără boli majore netransmisibile. Pentru persoanele cu niveluri ridicate de colesterol din sânge, reducerea colesterolului LDL după o dietă bogată în nuci poate fi mult mai mare.”, a declarat Ros.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 01-09-2021 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 433
Bibliografie
Eating walnuts daily lowered 'bad' cholesterol and may reduce cardiovascular disease risk, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210830081805.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurența cancerului de colon
  • Cum poți reduce riscul de fibrilație atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum