Expunerea la cantități reduse de cadmiu imită deficitul de vitamina D
©
Autor: Domșa Dariana
Expunerea la cadmiu, un metal greu cu toxicitate crescută, irită stomacul și plămânii și poate provoca boli renale. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, leagă o altă problemă de sănătate cu ingerarea din neatenție a unor doze mici de poluant: activarea ridicată a anticorpilor care provoacă un răspuns alergic.
Cercetătorii au urmărit legătură dintre ingerarea de cadmiu și activitatea ridicată a anticorpilor la șoareci cu bacteriile intestinale care, după ingerarea de cadmiu, au produs în exces o enzimă care degradează vitamina D, creând în mod eficient condiții care imită deficitul de vitamina D. În ceea ce privește efectele clinice, șoarecii sensibilizați la un alergen specific care au consumat cadmiu au produs niveluri ridicate de anticorpi împotriva alergenului, precum și celule imunitare care le-au amplificat simptomele respiratorii.
În cadrul studiului, cercetătorii au adăugat ceea ce este considerată o doză „subtoxică” de cadmiu la apa de băut consumată de grupuri de șoareci timp de 28 de zile. Folosind un model de șoarece care simulează predispoziția genetică umană la o alergie la ou, echipa a expus șoarecii la o proteină din ou pentru a-și testa răspunsul alergic. Șoarecii care au băut apă care conținea doze subtoxice de cadmiu și apoi au fost expuși la alergen au avut o reacție alergică mai puternică decât ceilalți șoareci.
Cercetări epidemiologice separate au arătat o asociere la copii între deficitul de vitamina D și o susceptibilitate mai mare la astm și alte simptome de alergie, în timp ce un raport anterior dezvăluit o sursă neașteptată de cadmiu la copii, anunțând că niveluri periculoase de metale grele toxice, inclusiv cadmiu, au fost detectate în mai multe mărci de alimente pentru copii.
Majoritatea oamenilor ingerează elementul natural cadmiu, un metal greu folosit pentru baterii și pentru fabricarea pigmenților, consumând alimente vegetale și animale care au absorbit poluantul sau consumând apă contaminată. Agenția pentru Protecția Mediului listează cadmiul printre cele opt metale considerate extrem de toxice chiar și în concentrații mici.
sursa: Science Daily
foto: OSU.EDU, Shutterstock.com
Cercetătorii au urmărit legătură dintre ingerarea de cadmiu și activitatea ridicată a anticorpilor la șoareci cu bacteriile intestinale care, după ingerarea de cadmiu, au produs în exces o enzimă care degradează vitamina D, creând în mod eficient condiții care imită deficitul de vitamina D. În ceea ce privește efectele clinice, șoarecii sensibilizați la un alergen specific care au consumat cadmiu au produs niveluri ridicate de anticorpi împotriva alergenului, precum și celule imunitare care le-au amplificat simptomele respiratorii.
În cadrul studiului, cercetătorii au adăugat ceea ce este considerată o doză „subtoxică” de cadmiu la apa de băut consumată de grupuri de șoareci timp de 28 de zile. Folosind un model de șoarece care simulează predispoziția genetică umană la o alergie la ou, echipa a expus șoarecii la o proteină din ou pentru a-și testa răspunsul alergic. Șoarecii care au băut apă care conținea doze subtoxice de cadmiu și apoi au fost expuși la alergen au avut o reacție alergică mai puternică decât ceilalți șoareci.
Cercetări epidemiologice separate au arătat o asociere la copii între deficitul de vitamina D și o susceptibilitate mai mare la astm și alte simptome de alergie, în timp ce un raport anterior dezvăluit o sursă neașteptată de cadmiu la copii, anunțând că niveluri periculoase de metale grele toxice, inclusiv cadmiu, au fost detectate în mai multe mărci de alimente pentru copii.
Majoritatea oamenilor ingerează elementul natural cadmiu, un metal greu folosit pentru baterii și pentru fabricarea pigmenților, consumând alimente vegetale și animale care au absorbit poluantul sau consumând apă contaminată. Agenția pentru Protecția Mediului listează cadmiul printre cele opt metale considerate extrem de toxice chiar și în concentrații mici.
sursa: Science Daily
foto: OSU.EDU, Shutterstock.com
Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 328
Bibliografie
The path from pollutants in food to a heightened allergic response, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211026153340.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Diminuarea dorinței instinctive de a mânca, printr-un nou program de slăbire
- Impactul consumului de alimente neprocesate, minim procesate și ultra-procesate asupra calității dietei
- Efectele dietei mediteraneene asupra rezultatelor sindromului metabolic
- Rețelele de socializare îi pot ajuta pe tineri să consume mai multe fructe și legume
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Lipsa vitamina D
- Vitamina D, responsabila de atacurile de panica?
- Deficit de vitamina D
- Durere in piept/ lipsa vitamina d
- Luare vitamina d
- Hipovitaminoza si prolactina mare
- Carenta de vitamina D
- Vitamina oh-25 vitamina D sub limita insa D3 in limite normale