Eventualele deficiențe nutriționale ale persoanelor vegetariene, rezolvate cu ajutorul unor bomboane gumate

Eventualele deficiențe nutriționale ale persoanelor vegetariene, rezolvate cu ajutorul unor bomboane gumate

©

Autor:

Eventualele deficiențe nutriționale ale persoanelor vegetariene, rezolvate cu ajutorul unor bomboane gumate
Cercetătorii americani au dezvoltat o gumă aromată bogată în vitamine, concepută din produse de origine vegetariană, care poate ajuta persoanele cu diete vegetariene sau vegane să obÈ›ină mai uÈ™or mineralele al căror aport poate fi uneori insuficient în rândul lor, pe fondul dietei.
La nivel mondial, milioane de oameni urmează diete vegane È™i vegetariene din motive religioase, etice, de mediu sau din motive economice. În timp ce astfel de diete au pretinse beneficii pentru sănătate, o proastă planificare sau suplimentare a lor poate duce la un aport insuficient al unor nutrienÈ›i esenÈ›iali. Unele vitamine È™i minerale esenÈ›iale, cum ar fi vitamina B12, se găsesc exclusiv în produsele de origine animală, în timp ce altele pot fi obÈ›inute din alte surse. De exemplu, oamenii pot produce vitamina D3 atunci când pielea lor este expusă la lumina soarelui, însă mulÈ›i oameni nu petrec suficient de mult timp afară. Prin urmare, vitamina D3 este obÈ›inută în general prin consumul de peÈ™te, ouă È™i carne de organe, alimente de origine animală, care nu sunt consumate de vegani È™i unii vegetarieni.

Pentru a evita deficienÈ›ele de vitamine, persoanele care aderă la diete pe bază de plante iau adesea suplimente. Din cauza solubilităților lor diferite, vitamina D3 È™i B12 nu au fost până în prezent incorporate împreună în suplimente. O soluÈ›ie ar putea fi adăugarea lor în geluri umplute cu emulsie, cum ar fi bomboane de gumă. Cercetătorii au arătat anterior că pectina, o polizaharidă pe bază de plante, poate fi folosită ca agent de gelifiere în alimentele fără produse de origine animală.

Folosindu-se de concluziile unor studii anterioare, cercetători de la Societatea Americană de Chimie au produs un gel umplut cu emulsie, care ulterior a devenit un material gumos, la care a fost adăugată o aromă naturală de căpÈ™uni. În testele senzoriale, 120 de membri neinstruiÈ›i au acordat gumelor scoruri mari pentru gust, culoare, aromă È™i acceptabilitate generală. Aproximativ jumătate dintre participanÈ›i au spus că vor cumpăra guma îmbogățită, iar alÈ›i 36% au spus că ar putea cumpăra produsul.

sursa: Science Daily
foto: Bomboană gumată vegetariană cu aromă de căpșuni. Credit: Adapted from ACS Food Science & Technology 2021, DOI: 10.1021/acsfoodscitech.1c00271

Data actualizare: 12-11-2021 | creare: 12-11-2021 | Vizite: 512
Bibliografie
Plant-based gummy candy helps vegans and vegetarians get their vitamins, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211110104636.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Eficiență pentru scădere ponderală È™i risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
  • Dieta vegetariană/ flexitariană, benefică pentru talie È™i avantajoasă pentru buzunar
  • Vegetarienii ar putea avea un risc mai scazut de accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum