Secara: o alegere mai bună decât grâul pentru sănătate, dar și pentru slăbit
©
Autor: Teodorescu Mihai
Secara reprezintă o alternativă mai sănătoasă decât grâul, cât și o opțiune mai bună pentru persoanele care își doresc să slăbească. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chalmers, arată că persoanele care au consumat produse bogate în fibre din secară au pierdut mai multe grăsimi corporale decât cei care au consumat produse din grâu rafinat.
Studiul actual a inclus 242 de bărbați și femei supraponderali cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani cărora li s-au atribuit aleatoriu cantități zilnice atent ajustate de grâu rafinat sau produse de secară din cereale integrale, cu aceeași valoare energetică. De asemenea, toți participanții au primit aceleași sfaturi generale cu privire la alimentația sănătoasă de la un dietetician. Participanții au fost examinați la începutul studiului, la jumătatea procesului și la douăsprezece săptămâni, când studiul sa încheiat.
„Participanții care au primit produse de secară au pierdut mai mult în greutate în general, iar nivelurile lor de grăsime corporală au scăzut în comparație cu cei care au primit produse din grâu”, spune principalul autor al studiului, Kia Iversen, cercetător la Divizia de Științe Alimentare și Nutriționale de la Universitatea de Tehnologie Chalmers.
Studiile anterioare au observat că cei care mănâncă secară, care are un conținut foarte ridicat de fibre alimentare, se simt mai plini decât cei care consumă grâu rafinat. Unul din scopurile studiului actual a fost, prin urmare, de a investiga legătura potențială între aportul crescut de secară și pierderea în greutate.
Rezultatele studiului demonstrează o legătură cauzală între aportul de secară și pierderea în greutate prin reducerea grăsimii, iar studiile pentru a determina mecanismele din spatele acestei legături sunt deja în curs. „Pe măsură ce continuăm să căutăm motivele exacte pentru care secara este o alternativă mai bună la grâu, sfatul nostru este să alegem pâinea de secară în locul pâinii de grâu”, spune Kia Nøhr Iversen. În prezent, cercetătorii investighează dacă anumite bacterii specifice din intestin ar putea reprezenta motivului pentru care unii oameni au slăbit mai mult decât alții.
sursa: Science Daily
Studiul actual a inclus 242 de bărbați și femei supraponderali cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani cărora li s-au atribuit aleatoriu cantități zilnice atent ajustate de grâu rafinat sau produse de secară din cereale integrale, cu aceeași valoare energetică. De asemenea, toți participanții au primit aceleași sfaturi generale cu privire la alimentația sănătoasă de la un dietetician. Participanții au fost examinați la începutul studiului, la jumătatea procesului și la douăsprezece săptămâni, când studiul sa încheiat.
„Participanții care au primit produse de secară au pierdut mai mult în greutate în general, iar nivelurile lor de grăsime corporală au scăzut în comparație cu cei care au primit produse din grâu”, spune principalul autor al studiului, Kia Iversen, cercetător la Divizia de Științe Alimentare și Nutriționale de la Universitatea de Tehnologie Chalmers.
Studiile anterioare au observat că cei care mănâncă secară, care are un conținut foarte ridicat de fibre alimentare, se simt mai plini decât cei care consumă grâu rafinat. Unul din scopurile studiului actual a fost, prin urmare, de a investiga legătura potențială între aportul crescut de secară și pierderea în greutate.
Rezultatele studiului demonstrează o legătură cauzală între aportul de secară și pierderea în greutate prin reducerea grăsimii, iar studiile pentru a determina mecanismele din spatele acestei legături sunt deja în curs. „Pe măsură ce continuăm să căutăm motivele exacte pentru care secara este o alternativă mai bună la grâu, sfatul nostru este să alegem pâinea de secară în locul pâinii de grâu”, spune Kia Nøhr Iversen. În prezent, cercetătorii investighează dacă anumite bacterii specifice din intestin ar putea reprezenta motivului pentru care unii oameni au slăbit mai mult decât alții.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 14-10-2021 | creare: 14-10-2021 | Vizite: 434
Bibliografie
Rye a better choice than wheat for weight loss, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211012102703.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Carbohidrații și polifenolii din prunele uscate ar putea ajuta la inversarea osteoporozei
- Consumul de mâncare prăjită predispune la boală cardiovasculară și atac vascular cerebral
- Trecerea de la o dietă de tip vestic la o dietă echilibrată ar putea reduce inflamația pielii și a articulațiilor
- Superalimente: murele
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni