SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale

©

Autor:

SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale
Semințele de germeni sau micro-legumele nu mai sunt doar legume la modă, ci alimente funcționale, care au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale, sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Penn. În ultimii ani, micro-legumele au câștigat popularitate în rândul consumatorilor pentru profilul lor nutrițional și conținutul ridicat de compuși antioxidanți.
Ca parte a unui proiect intitulat „Rezistența alimentară în fața evenimentelor globale catastrofale”, o echipă internațională de cercetători a descoperit că micro-legumele pot fi cultivate într-o varietate de sisteme de producție fără pământ în spații mici în interior, cu sau fără iluminare artificială. Constatările sunt relevante în special pe fondul unei pandemii care a perturbat lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Cu ajutorul semințelor pentru germeni, oamenii pot produce legume proaspete și nutritive chiar și în zone care sunt considerate deșerturi alimentare, potrivit cercetătorului Francesco Di Gioia, profesor asistent de știință a culturilor de legume la Colegiul de Științe Agricole, Penn State. „Actuala pandemie COVID-19 a dezvăluit vulnerabilitatea sistemului nostru alimentar și necesitatea de a aborda problemele de malnutriție, care ar putea fi agravate de potențiale urgențe viitoare sau catastrofe”, a spus el.

Cu un ciclu scurt de creștere care necesită doar aporturi minime de îngrășăminte, micro-legumele au un mare potențial de a furniza nutrienți esențiali și antioxidanți. Folosind tehnici agronomice simple, este posibil să se producă micro-legume care ar putea aborda necesități dietetice specifice sau deficiențe de micronutrienți, precum și probleme de securitate nutrițională în situații de urgență sau în condiții de mediu dificile. Consumatorii ar putea produce micro-legume acasă, folosind instrumente simple disponibile într-o bucătărie.

Având în vedere toate caracteristicile micro-legumelor, oamenii de știință de la NASA și Agenția Spațială Europeană le-au propus și ca sursă de hrană proaspătă și nutrienți esențiali pentru astronauții angajați în misiuni spațiale pe termen lung.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-09-2021 | creare: 30-09-2021 | Vizite: 362
Bibliografie
Small but mighty: Microgreens go from trendy vegetables to functional food, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210928193820.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: