Dietele fără carne, sănătoase pentru individ, necesită cantități crescute de apă
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Bonn, care compară impactul diferitelor diete asupra sănătății, bunăstării animalelor și asupra mediului, a constatat că o dietă cu un conținut redus de carne oferă multiple avantaje pentru individ, însă în detrimentul altor aspecte: dieta vegană sau mediteraneeană necesită cantități crescute de apă.
Aproximativ 950 de kilograme de alimente și băuturi sunt consumate de fiecare cetățean al Uniunii Europene anual. La nivel global, alimentele sunt responsabile pentru un sfert din emisiile umane de gaze cu efect de seră. O mare parte din aceasta se datorează creșterii animalelor: animalele transformă doar o mică parte din caloriile hrănite în carne. Rumegătoarele produc și metan, care accelerează și mai mult încălzirea globală.
In studiul actual, cercetătorii au efectuat o analiză care urmărește să umple lacunele de cercetare cu privire la impactul real al alimentației asupra sănătății umane și bunăstării animalelor, luând în considerare anumite aspectele considerate anterior secundare. Pentru a realiza asta, cercetătorii au analizat coșurile de alimente uzuale ale oamenilor din Renania de Nord și apoi au comparat dieta de referință cu alte trei diete, în trei scenarii distincte.
În fiecare dintre scenarii, alimentele au fost alese astfel încât să difere cât mai puțin de dieta de referință. „Asta înseamnă, de exemplu, că în versiunea mediteraneană am crescut proporția de pește și fructe de mare, legume și cereale”, spun autorii. Cercetătorii au estimat consecințele asupra bunăstării animalelor folosind mai mulți indicatori, precum numărul de neuroni sau dimensiunea creierului în raport cu organismul animalului sau numărul de animale care își pierd viața ca urmare a consumului de alimente și în ce condiții sunt ținute.
Cercetătorii au constatat că oricare dintre cele trei diete ar fi benefică în mod durabil, însă în detrimentul altor aspecte. Dieta vegană a obținut cele mai bune rezultate în cele mai multe domenii. Cu toate acestea, producția de alimente vegane implică un consum crescut de apă. În plus, veganii trebuie să ia separat anumite substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B12, vitamina D și chiar calciu. Dieta mediteraneană (deși sănătoasă) are ca rezultat și un necesar crescut de apă datorită cantității mari de nuci și legume.
sursa: Science Daily
Aproximativ 950 de kilograme de alimente și băuturi sunt consumate de fiecare cetățean al Uniunii Europene anual. La nivel global, alimentele sunt responsabile pentru un sfert din emisiile umane de gaze cu efect de seră. O mare parte din aceasta se datorează creșterii animalelor: animalele transformă doar o mică parte din caloriile hrănite în carne. Rumegătoarele produc și metan, care accelerează și mai mult încălzirea globală.
In studiul actual, cercetătorii au efectuat o analiză care urmărește să umple lacunele de cercetare cu privire la impactul real al alimentației asupra sănătății umane și bunăstării animalelor, luând în considerare anumite aspectele considerate anterior secundare. Pentru a realiza asta, cercetătorii au analizat coșurile de alimente uzuale ale oamenilor din Renania de Nord și apoi au comparat dieta de referință cu alte trei diete, în trei scenarii distincte.
În fiecare dintre scenarii, alimentele au fost alese astfel încât să difere cât mai puțin de dieta de referință. „Asta înseamnă, de exemplu, că în versiunea mediteraneană am crescut proporția de pește și fructe de mare, legume și cereale”, spun autorii. Cercetătorii au estimat consecințele asupra bunăstării animalelor folosind mai mulți indicatori, precum numărul de neuroni sau dimensiunea creierului în raport cu organismul animalului sau numărul de animale care își pierd viața ca urmare a consumului de alimente și în ce condiții sunt ținute.
Cercetătorii au constatat că oricare dintre cele trei diete ar fi benefică în mod durabil, însă în detrimentul altor aspecte. Dieta vegană a obținut cele mai bune rezultate în cele mai multe domenii. Cu toate acestea, producția de alimente vegane implică un consum crescut de apă. În plus, veganii trebuie să ia separat anumite substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B12, vitamina D și chiar calciu. Dieta mediteraneană (deși sănătoasă) are ca rezultat și un necesar crescut de apă datorită cantității mari de nuci și legume.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 06-12-2021 | creare: 06-12-2021 | Vizite: 474
Bibliografie
Reduced meat diet has many advantages, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211130101449.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Vegetarian-Carnivor
- Stilul vegan sau raw food
- Dieta cu probleme
- Buna ziua
- Hepatita B si suplimentele
- Dieta vegetariana?