Cum poate fi crescută cantitatea de fructe și legume consumată de copii?
©
Autor: Domșa Dariana
Înlocuirea a jumătate din alimentele consumate de către un copil cu fructe și legume ar putea ajuta la creșterea cantității de legume și fructe consumată, arată un nou studiu. Descoperirile sugerează o nouă modalitate prin care părinții, îngrijitorii și școlile pot ajuta la încurajarea alimentației sănătoase.
Într-un studiu de hrănire controlată, cercetătorii au testat două strategii pentru a-i încuraja pe copii să mănânce mai multe fructe și legume. În primul studiu, cercetătorii au adăugat cu 50% mai multe legume și fructe în mesele copiilor. În cel de-al doilea studiu, jumătate din cantitatea de alimente a fost înlocuită cu legume și fructe cu greutăți echivalente. Cercetătorii au descoperit că adăugarea mai multor feluri de mâncare din fructe și legume i-a determinat pe copii să consume cu 24% mai multe legume și cu 33% mai multe fructe, în comparație cu meniurile de control. Înlocuirea fructelor și legumelor cu unele dintre celelalte alimente a dus creșterea consumului legumelor și fructelor cu 41%, respectiv 38%.
Potrivit unui studiu anterior, aproximativ 60% dintre copii nu mănâncă suficiente fructe și 93% nu mănâncă suficiente legume, sugerând necesitatea unor strategii care să îi încurajeze pe copii să mănânce mai multe produse. Din 2011, orientările alimentare au încurajat oamenii să-și umple jumătate din farfurii cu fructe și legume, cu speranța că acest lucru ar crește și aportul oamenilor. Dar cercetătorii au spus că, în ciuda faptului că a fost o politică de un deceniu, strategia nu a fost niciodată testată sistematic la copiii preșcolari.
Pentru studiul actual, cercetătorii au recrutat 53 de copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani, care au fost înscriși în centrele de îngrijire a copiilor din Pennsylvania. Fiecărui participant i s-au servit toate mesele și gustările timp de cinci zile, în trei perioade diferite, într-o ordine aleatorie. Pentru perioada de control, copiilor li s-au servit mesele pe care le primeau de obicei în centrul lor de îngrijire a copiilor, iar pentru perioada de testare a strategiei de adăugare, porțiile de fructe și legume au fost majorate cu 50%. Pentru perioada de testare a strategiei de substituție, cantitatea de fructe și legume a fost majorată cu 50%, iar celelalte alimente au fost reduse cu o greutate echivalentă.
Deși studiul a avut succes în a-i determina pe copii să mănânce mai multe fructe și legume, majoritatea copiilor încă nu au mâncat cantitatea zilnică recomandată de legume pentru grupa lor de vârstă, atrag atenția specialiștii.
sursa: Science Daily
Într-un studiu de hrănire controlată, cercetătorii au testat două strategii pentru a-i încuraja pe copii să mănânce mai multe fructe și legume. În primul studiu, cercetătorii au adăugat cu 50% mai multe legume și fructe în mesele copiilor. În cel de-al doilea studiu, jumătate din cantitatea de alimente a fost înlocuită cu legume și fructe cu greutăți echivalente. Cercetătorii au descoperit că adăugarea mai multor feluri de mâncare din fructe și legume i-a determinat pe copii să consume cu 24% mai multe legume și cu 33% mai multe fructe, în comparație cu meniurile de control. Înlocuirea fructelor și legumelor cu unele dintre celelalte alimente a dus creșterea consumului legumelor și fructelor cu 41%, respectiv 38%.
Potrivit unui studiu anterior, aproximativ 60% dintre copii nu mănâncă suficiente fructe și 93% nu mănâncă suficiente legume, sugerând necesitatea unor strategii care să îi încurajeze pe copii să mănânce mai multe produse. Din 2011, orientările alimentare au încurajat oamenii să-și umple jumătate din farfurii cu fructe și legume, cu speranța că acest lucru ar crește și aportul oamenilor. Dar cercetătorii au spus că, în ciuda faptului că a fost o politică de un deceniu, strategia nu a fost niciodată testată sistematic la copiii preșcolari.
Pentru studiul actual, cercetătorii au recrutat 53 de copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani, care au fost înscriși în centrele de îngrijire a copiilor din Pennsylvania. Fiecărui participant i s-au servit toate mesele și gustările timp de cinci zile, în trei perioade diferite, într-o ordine aleatorie. Pentru perioada de control, copiilor li s-au servit mesele pe care le primeau de obicei în centrul lor de îngrijire a copiilor, iar pentru perioada de testare a strategiei de adăugare, porțiile de fructe și legume au fost majorate cu 50%. Pentru perioada de testare a strategiei de substituție, cantitatea de fructe și legume a fost majorată cu 50%, iar celelalte alimente au fost reduse cu o greutate echivalentă.
Deși studiul a avut succes în a-i determina pe copii să mănânce mai multe fructe și legume, majoritatea copiilor încă nu au mâncat cantitatea zilnică recomandată de legume pentru grupa lor de vârstă, atrag atenția specialiștii.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 28-10-2021 | creare: 28-10-2021 | Vizite: 479
Bibliografie
Filling half of kids' plates with fruits and veggies helps increase consumption, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211018105923.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Nitrații alimentari și vitamina C pot fi administrate împreună pentru a îmbunătăți funcția endotelială
- Dieta Paleo crește riscul de boli cardiace
- Revizuirea efectelor îndulcitorilor nenutritivi asupra microbiomului intestinal: studiile preclinice și clinice prezintă concluzii contradictorii
- Cereale consumate la scară globală de oameni, dăunătoare pentru inimă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce probleme de sanatate apar daca se mananca rar vegetale?
- Fructele consumate dupa masa imediat sau dupa 1-2 ore?
- Arsuri instantanee pe limba
- Alimentatie doar fructe.
- Consumul de fructe in cazul gastritei si refluxului gastro-esofagian
- Regim alimentar numai cu fructe si legume fierte