Cercetările sugerează că shake-urile proteice din cartof și orez pot fi o alternativă viabilă vegană la shake-urile proteice din zer

©

Autor:

Cercetările sugerează că shake-urile proteice din cartof și orez pot fi o alternativă viabilă vegană la shake-urile proteice din zer

Un studiu realizat de către Universitatea din Westminster a constatat că shake-urile proteice pe bază de plante, pot fi alternative viabile la shake-urile proteice din zer pe bază de lapte, în special la persoanele care au nevoie de o monitorizare atentă a nivelului de glucoză.
Studiul publicat în revista Nutrients, este primul studiu ce demonstrează că proteinele din cartofi și orez, pot fi la fel de eficiente în gestionarea poftei de mâncare.


Comparativ cu proteinele din zer, cele pe bază de cartofi și orez pot ajuta să gestionați mai bine nivelul glicemiei și să reduceți vârfurile de insulină.


În acest studiu cercetătorii au analizat răspunsul metabolic al sângelui la participanți, după ce au consumat shake-uri pe bază de cartofi, orez și proteine din zer. În următoarele trei ore s-a monitorizat apetitul pentru a înțelege cum influențează aceste băuturi dorința de mâncare.


Cercetătorii au observat că shake-urile proteice vegane au dus la o creștere mai mică a insulinei din sânge comparativ cu zerul, în timp ce proteinele din cartof au împiedicat orice creștere a insulinei.


Acestă constatare ridică întrebări privind shake-urile vegane, și dacă acestea ar fi mai bine să fie utilizate de către diabetici sau obezi, ce au nevoie să își controleze nivelul glicemiei.


Un hormon cheie în acest studiu este GLP-1, a cărui eliberare reglează pofta de mâncare. Deși s-a eliberat în cantități mai mari la shake-urile pe bază de zer, acest lucru nu s-a tradus printr-o senzație crescută de plenitudine.


Cu toate acestea, marea majoritate a consumatorilor preferă shake-uri cu derivați proteici din lapte, precum zerul.


Există produse proteice alternative disponibile pentru vegetarieni și vegani, cum ar fi proteine din soia, orez, grâu și mazăre, dar există o relativă lipsă de dovezi privind beneficiile lor pentru sănătate în comparație cu proteinele din lapte.


Proteinele pe bază de cartofi reprezintă un nou concept de produs proteic pe bază de plante, fiind obținut din producția de amidon din cartofi.


Acest studiu oferă primele dovezi care sugerează că shake-urile vegetale ar putea fi o alternativă la sursele de proteine din zer.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 02-07-2021 | creare: 02-07-2021 | Vizite: 439
Bibliografie
Potato and rice protein shakes may be a viable vegan alternative to whey protein shakes, research suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210624114501.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: