Deficiența de vitamina B12, un pericol la care sunt predispuse persoanele vegetariene
©
Autor: Domșa Dariana
În ultimii ani, dietele pe bază de plante au devenit tot mai populare la nivel global, fiind preferate de oameni în principal pentru beneficiile oferite, dar și pentru că sunt considerate a fi mai bune pentru mediu și bunăstarea animalelor. În ciuda beneficiilor oferite, dietele pe bază de plante pot predispune la diferite deficiențe nutriționale.
Un nou studiu, realizat la Institutul Quadram, arată că dietă vegană crește semnificativ riscul de deficiență de vitamina B12. Estimările sugerează rate de deficiență de până la 40% in rândul persoanelor vegetariene.
Oamenii de știință din întreaga lume au format un grup de discuții de cercetare a vitaminei B12, numit clubB-12, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la deficiența vitaminei B12 și la modul în care aceasta poate fi abordată. Vitamina B12 este un micronutrient esențial care joacă un rol în susținerea producției de globule roșii, a energiei, a metabolismului și a funcției nervoase, dar care nu se găsește în plante. Cercetătorii care au ajutat la inițierea cluB-12 sunt dornici ca publicul și factorii de decizie să fie conștienți de implicațiile și măsurile necesare pentru sănătatea publică pentru a atenua deficiența de vitamina B12.
Concluziile recente ale studiilor arată că persoanele care urmează o dietă vegană prezintă un risc mult mai mare de deficiență de vitamina B12. Estimările sugerează rate de deficiență de până la 62% la femeile însărcinate care sunt vegane. La vegetarieni, deficitul de vitamina B12 este de până la 40%. Cercetările întreprinse de cercetătorii britanici arată, de asemenea, că produsele vegane din supermarketurile din Marea Britanie nu fortifică în mod obișnuit sau adecvat produsele alimentare vegane cu vitamina B12.
Pentru a reduce problema deficitului de vitamina B12 în rândul persoanelor care aleg o dietă vegană sau vegetariană, cercetătorii recomandă consumul zilnic a unui supliment de vitamina B12 (cu un conținut minim de 4-7 micrograme de vitamina B12), monitorizarea nivelului vitaminei și solicitarea de sfaturi de specialitate din partea celor care își doresc să urmeze o dietă pe bază de plante, în vederea planificării dietei.
sursa: News Medical
Un nou studiu, realizat la Institutul Quadram, arată că dietă vegană crește semnificativ riscul de deficiență de vitamina B12. Estimările sugerează rate de deficiență de până la 40% in rândul persoanelor vegetariene.
Oamenii de știință din întreaga lume au format un grup de discuții de cercetare a vitaminei B12, numit clubB-12, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la deficiența vitaminei B12 și la modul în care aceasta poate fi abordată. Vitamina B12 este un micronutrient esențial care joacă un rol în susținerea producției de globule roșii, a energiei, a metabolismului și a funcției nervoase, dar care nu se găsește în plante. Cercetătorii care au ajutat la inițierea cluB-12 sunt dornici ca publicul și factorii de decizie să fie conștienți de implicațiile și măsurile necesare pentru sănătatea publică pentru a atenua deficiența de vitamina B12.
Concluziile recente ale studiilor arată că persoanele care urmează o dietă vegană prezintă un risc mult mai mare de deficiență de vitamina B12. Estimările sugerează rate de deficiență de până la 62% la femeile însărcinate care sunt vegane. La vegetarieni, deficitul de vitamina B12 este de până la 40%. Cercetările întreprinse de cercetătorii britanici arată, de asemenea, că produsele vegane din supermarketurile din Marea Britanie nu fortifică în mod obișnuit sau adecvat produsele alimentare vegane cu vitamina B12.
Pentru a reduce problema deficitului de vitamina B12 în rândul persoanelor care aleg o dietă vegană sau vegetariană, cercetătorii recomandă consumul zilnic a unui supliment de vitamina B12 (cu un conținut minim de 4-7 micrograme de vitamina B12), monitorizarea nivelului vitaminei și solicitarea de sfaturi de specialitate din partea celor care își doresc să urmeze o dietă pe bază de plante, în vederea planificării dietei.
sursa: News Medical
Data actualizare: 03-01-2022 | creare: 03-01-2022 | Vizite: 429
Bibliografie
Researchers warn about the dangers of vitamin B12 deficiency in people following plant-based diets, link: https://www.news-medical.net/news/20211230/Researchers-warn-about-the-dangers-of-vitamin-B12-deficiency-in-people-following-plant-based-diets.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Băuturile răcoritoare dietetice – la fel de nocive pentru greutatea corporală ca cele îndulcite cu zahăr
- Servirea meselor după o anumită oră seara - mai mult decât un mit!
- Două fructe de kiwi pe zi asigură aportul de vitamina C
- Dieta mediteraneană oferă numeroase beneficii vârstnicilor supraponderali și obezi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni