Nutriție

1030 articole 1 2 ..... 20 21
Înghețata care nu se topește va apărea în curând pe piață

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi Dundee din Scoţia au descoperit o proteină naturală care poate fi adăugată în îngheţată pentru a o face mai rezistentă la căldură. Proteina, denumită BsIA, are capacitatea de a lega aerul, grăsimile şi apa, permiţând îngheţatei să rămână mai mult...

Ardeiul iute – cum ar putea combate obezitatea?

Ardeiul iute ar putea sta la baza unor tratamente pentru obezitate și prevenirea câștigului în greutate, după ce un studiu recent a identificat modul în acesta acționează asupra stomacului....

Grasimile trans, nu cele saturate, sunt asociate cu riscul de boli cardiovasculare

O analiză realizată pe baza a 123 de studii pe tema grăsimilor din alimente și a sănătății cardiovasculare a ajuns la concluzia că grăsimile trans sunt cele răspunzătoare de boala coronariană, cele saturate neavând nicio legătură. Deși majoritatea recomandărilor sunt de a limita consumul de grăsimi saturate (înt&a...

Ce efecte are Coca Cola asupra organismului?

Băuturile îndulcite sunt considerate a fi un factor major în dezvoltarea unor afecțiuni precum obezitatea, diabetul de tip 2 și cariile dentare. Sunt aproximativ 10 lingurițe de zahăr adăugate într-o singură doză (330 ml) de Coca-Cola. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un maximum de 6 lingurițe de zahăr a...

Consumul regulat de alimente picante asociat cu reducerea riscului de moarte

Includerea produselor picante în alimentație se pare că ar corela cu un risc mai mic de mortalitate, asociere valabilă și pentru decesul cauzat de afecțiuni precum cancerul, ischemia și afecțiunile respiratorii.Studiul care a ajuns la această concluzie a fost publicat în jurnalul BMJ și este unul observațional, deci rezultatel...

Avem un gust distinct pentru grăsimi

Pe lângă gusturile clasice, de bază, pe care le cunoaștem (dulce, sărat, acru, amar și umami) se pare că mai există încă unul - gustul pentru grăsimi. Cercetătorii au descoperit că acesta este un gust distinct, dar nu e nici pe departe pe cât de delicios am crede. Chiar dimpotrivă, cercetătorii spun că „est...

Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate

Efectele probioticelor asupra menținerii sănătății depind de sursa lor, respectiv de alimentele, băuturile sau suplimentele care le furnizează, conform unui studiu publicat în jurnalul Applied and Environmental Microbiology....

Consumul de grăsimi trans asociat cu o degradare a memoriei

O alimentație bogată în grăsimi trans, folosite în general pentru a îmbunătăți gustul, textura și termenul de garanție al produselor, se pare că ar fi asociată cu o afectare a funcțiilor memoriei. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat în cadrul Universității din California.Cei 1018 de participanți ...

Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular

Conform unui studiu publicat în jurnalul Heart (studiul EPIC-Norfolk), consumul a 100 g de ciocolată zilnic poate duce la scăderea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare și accident vascular cerebral (AVC). ...

A fost creată carnea de vită cu proprietățile nutriționale ale peștelui

Un grup de cercetători chinezi au creat un nou tip de carne, adăugând la carnea de vită obișnuită acizii grași esențiali asociați cu uleiul de pește. Primele rezultate au fost publicate în jurnalul științific Biotechnology Letters și studiile sunt încă în derulare, fiind vorba de un program mai amplu de cercetar...

Consumul de cafea asociat cu un risc mai mic de disfuncții erectile

Disfuncția erectilă reprezintă incapacitatea de a obține o erecție suficient de fermă pentru a iniția actul sexual, fiind cea mai frecventă formă de disfuncție sexuală la bărbați. Afectează mai mult de 18 milioane dintre bărbații din SUA cu vârsta mai mare de 20 de ani. Disfuncția erectilă este o afecțiune care poate f...

Alimentația sănătoasă, cea mai eficientă metodă de protecție împotriva declinului cognitiv

Un studiu recent, publicat în jurnalul științific Neurology pune în evidență încă o dată beneficiile unei alimentații sănătoase pentru organism, de data aceasta pentru creier. Este vorba mai exact despre protecția pe care o oferă împotriva declinului cognitiv. Pe de altă parte, consumul de alimente prăjite, carn...

5 zile de răsfăț cu mâncăruri grase dăunează grav sănătății

Un recent studiu științific arată că este suficient să consumați alimente grase timp de 5 zile pentru a fi afectați în mod negativ....

Vești bune pentru consumatorii de cereale integrale

Un regim alimentar bogat în cereale integrale și fibre este asociat cu un risc mai redus de deces prematur, arată un recent studiu științific, publicat în revista BMC Medicine....

Fructe și semințe care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică

Specialiștii IFT (Institute of Food Technologists) prezintă publicului 9 „super fructe și semințe” cu multiple efecte benefice asupra stării de sănătate. Printre acestea se numără semințele de in, de floarea-soarelui, de dovleac, coacăzele și afinele...

Consumul de arahide, asociat cu scăderea ratei mortalității

O dietă alimentară bogată în arahide ar putea reprezenta secretul unei stări de sănătate mai bune și, implicit, al unei vieți mai longevive, arată un recent studiu științific. ...

Importanța unei alimentații sănătoase pentru plămâni

Pe lângă numeroasele beneficii asupra sănătății, o alimentație adecvată se pare că ar proteja și plămânii împotriva bolilor respiratorii, în principal împotriva riscului de boala pulmonară cronică obstructivă, după cum arată rezultatele unui studiu longitudinal recent publicat și realizat pe 120 000 de ...

Consumul mai multor fibre alimentare ar putea stimula pierderea în greutate

În încercarea de a slăbi, un consum mai mare de fibre ar putea susține procesul pierderii kilogramelor în plus, oferind și beneficii pentru sănătate. Aceasta este ipoteza pe care o echipă de cercetători din cadrul Universității din Massachusetts a testat-o într-un studiu, dorind să arate că un stil alimentar bazat...

Consumul de fast-food asociat cu rezultate școlare slabe la copii

Consumul de fast-food, mai ales de către copii, este un subiect extrem de discutat deopotrivă de nutriționiști, medici, părinți și alți specialiști implicați în educarea și dezvoltarea copiilor, mai ales după ce cercetările științifice au indicat efectele negative pe care aceste alimente le au asupra sănătății, de la obezit...

Pâinea albă versus pâinea neagră – un nou tip de pâine, mai sănătos, creat de cercetători

În cadrul proiectului de cercetare HealthBread a fost creat un nou tip de pâine care îmbină beneficiile nutritive ale pâinii negre cu calitățile senzoriale ale pâinii albe....

Dieta 5:2 ajută la combaterea cancerului și a bolii Alzheimer

Dietele care promovează un regim alimentar bazat pe trei mese pe zi ne influențează negativ starea de sănătate, susține un studiu recent. În schimb, cercetătorii afirmă că postul ajută la protejarea celulelor creierului și la micșorarea tumorilor. ...

Dieta mediteraneană are efecte pe termen lung asupra sănătății

Un studiu realizat în cadrul unei colaborări a două universități din Marea Britanie a arătat că urmarea unei diete mediteraneene combinată cu exerciții fizice au efecte semnificative asupra stării de sănătate, care durează timp de 12 luni de la urmarea acestui regim alimentar. Participanții, persoane cu vârsta peste 50 de a...

Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD

Un studiu realizat în cadrul Universității Gothenburg a arătat că suplimentele nutritive de omega 3 și omega 6 ar putea fi utile în tratamentul copiilor și adolescenților cu ADHD. În general tratamentul pentru această tulburare este medicamentos, însă nu dă rezultate pentru toți. ADHD este o tulburare care const...

Consumul de cafea este determinat genetic, sugerează un studiu

O metaanaliză recentă realizată de cercetătorii de la Harvard explică de ce cafeaua nu are aceleași efecte asupra tuturor și de ce „excesul” este definit diferit de la o persoana la alta. Cercetarea de față a inclus peste 120.000 de persoane...

Obiceiurile alimentare sănătoase pot fi „învățate”, cred cercetătorii

Participanții la studiu care urmaseră un program de slăbire cu durata de 6 luni, prin care își schimbaseră obiceiurile alimentare, aveau o activitate cerebrală modificată la contactul vizual cu alimente sanătoase si alimente nocive....

Dieta fără gluten - suficientă pentru a controla complicațiile în boala celiacă?

Boala celiacă este o tulburare inflamatorie cronică ce afectează intestinul subțire și poate rezulta în malnutriție. Abordarea convențională a acestei afecțiuni este un regim de viață fără gluten, însă ar putea să nu fie suficient...

Efectul fructelor și legumelor asupra pielii, mai atractiv decât bronzul

Un studiu britanic arată însă că putem avea o piele frumoasa și altfel decât prin bronzare: consumul ridicat de fructe și legume oferă pielii o strălucire mult mai atractivă. ...

Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică

Colegiul American de Gastroenterologie a publicat în American Journal of Gastroenterology noi indicații pentru managementul sindromului de colon iritabil și a constipației cronice idiopatice. Monografia a fost publicată în urma unei meta-analize...

Fără carbohidrați vs. fără grăsimi - care este cea mai bună dietă?

Potrivit cercetătorilor, pentru a slăbi și pentru a scădea riscul dezvoltării unei afecțiuni cardiovasculare, reducerea carbohidraților din dietă este o strategie mai eficientă decât reducerea grăsimilor....

Ceaiul verde are efecte benefice pentru învățarea prin recompensă

Un studiu publicat în 2013 în Nutrition Journal a indicat faptul că un consum frecvent de ceai verde are nu doar efecte antidepresive, dar îmbunătățește în același timp învățatarea prin recompensă.Învățarea prin recompensă a fost asociată în urma studiilor anterioare cu o serie de tulburări ps...

1030 articole 1 2 ..... 20 21

Data actualizare: 02-09-2014 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 50428
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!