Leguminoasele țin de foame mai bine decât carnea
©
Autor: Airinei Camelia
Potrivit unui studiu al departamentului de nutriÈ›ie È™i sport al universității din Copenhaga, mesele bazate pe leguminoase vegetale (fasole, mazăre, linte, năut, soia) oferă o senzaÈ›ie de saÈ›ietate mai mare decât mesele bazate pe carne de porc sau vită.
La studiu au participat 43 de tineri, care au primit trei mese pe zi, având ca element principal pateuri fie din leguminoase (fasole sau mazăre), fie din carne de porc sau vită. SenzaÈ›ia de saÈ›ietate a fost mai mare atuci când participanÈ›ii au mâncat pateuri cu leguminoase, iar la masa următoare aceÈ™tia au consumat cu 12% mai puÈ›ine calorii decât atunci cand anterior mâncaseră pateuri cu carne.
Rezultatele studiului recomandă consumul de leguminoase pentru scăderea în greutate È™i demonstrează faptul că o masă mai puÈ›in bogată în proteine poate fi la fel de sățioasă ca o mâncare cu carne. Cel mai probabil, senzaÈ›ia de saÈ›ietate se datorează conÈ›inutului mare de fibre, sunt de părere autorii.
Cercetările au fost publicate în revista Food & Nutrition.
Sursa: Science Daily
La studiu au participat 43 de tineri, care au primit trei mese pe zi, având ca element principal pateuri fie din leguminoase (fasole sau mazăre), fie din carne de porc sau vită. SenzaÈ›ia de saÈ›ietate a fost mai mare atuci când participanÈ›ii au mâncat pateuri cu leguminoase, iar la masa următoare aceÈ™tia au consumat cu 12% mai puÈ›ine calorii decât atunci cand anterior mâncaseră pateuri cu carne.
Rezultatele studiului recomandă consumul de leguminoase pentru scăderea în greutate È™i demonstrează faptul că o masă mai puÈ›in bogată în proteine poate fi la fel de sățioasă ca o mâncare cu carne. Cel mai probabil, senzaÈ›ia de saÈ›ietate se datorează conÈ›inutului mare de fibre, sunt de părere autorii.
Cercetările au fost publicate în revista Food & Nutrition.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 13-12-2016 | creare: 13-12-2016 | Vizite: 2661
Bibliografie
Beans and peas increase fullness more than meat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/12/161209100227.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum poți mânca mai puțin sărat și mai puțin dulce - un ajutor neașteptat
- Înlocuirea produselor lactate cu cereale integrale și ulei de măsline reduce riscul de boli cardiometabolice
- Noi studii arată că ghimbirul combate anumite boli autoimune la șoareci
- Beneficiile restricției consumului de alimente la anumite ore, în funcție de vârstă și sex
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ma trezesc in timpul noptii si mananc si dimineata nu imi amintesc nimic
- Balonare, ingrasare, pofta mare de mancare
- Mi-e foame des. De ce?
- Ce sa fac sa nu mai mănânc
- Foame cotinua si stari de voma