Beneficiile alimentelor bogate în amidon rezistent

În ultimul deceniu au fost evaluate benficiile la om ale amidonului rezistent în numeroase studii clinice, evidenÈ›iindu-se efecte pozitive în ceea ce priveÈ™te glicemia postprandială, saÈ›ietatea, sănătatea florei intestinale, respectiv a intestinului, datorate creÈ™terii producÈ›iei de acizi graÈ™i cu lanÈ› scurt în urma degradării microbiene a acestuia.
„Aportul zilnic de minimum 30 g de fibre dietetice, implicit de amidon rezistent la digestie, constituie una dintre premisele unei diete sănătoase È™i echilibrate care ar putea reduce riscul de patologii cronice.”
Surse alimentare de amidon rezistent:
- produsele integrale din cereale (pâinea integrală, fulgii integrali de cereale), seminÈ›ele È™i leguminoasele, în special lintea, năutul, fasolea roÈ™ie,
- cartofii cruzi, bananele verzi, meiul,
- alimentele cu amidon preparate termic È™i apoi răcite (pâine, în special cea uscată/veche de o zi, cartofii, pastele, orezul, fulgii de porumb).
Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă efectele benefice ale amidonului rezistent identificate în această analiză sunt relevante È™i la nivelul populaÈ›iei generale.
Între timp, recomandările nutriÈ›ionale încurajează o dietă variată, bazată pe principiul moderaÈ›iei È™i cu o calitate nutritivă superioară, care să asigure necearul zilnic de fibre È™i alÈ›i nutrienÈ›i.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 10-01-2017 | creare: 10-01-2017 | Vizite: 5250
Bibliografie
Food rich in resistant starch may benefit health, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-foods-rich-resistant-starch-benefit.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de fructe proaspete poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral
- Anumite combinații de alimente ar putea crește riscul de demență
- Aportul crescut de acid docosahexaenoic (DHA) scade riscul de demență Alzheimer și alte demențe
- Dieta ketogenică poate reduce incidența migrenei și a surmenajului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni