Tu iei în calcul caloriile din lapte, frișcă sau zahăr când bei cafea?
Unora le place să bea cafeaua simplă, neagră, pentru a simți mai puternică aroma. Alții se bucură și de o porție de lapte generoasă lângă licoarea energizantă. Unii își îndulcesc viața cu puțină miere în ceai.
Dar câți dintre aceștia sunt conștienți de aportul caloric suplimentar, dar și nutritiv pe alocuri? Un studiu care a inclus 13,200 de adulți care beau regulat cafea, respectiv 6,200 băutori consecvenți de ceai a analizat mai bine de un deceniu ar putea răspunde la întrebare.
Aproape două tremi dintre consumatori de cafea și una dintre băutorii de cafea adaugă zahăr, frișcă și alte produse dense în calorii pentru un plus de aromă cum sunt de exemplu, siropurile de ciocolată, cele de caramel etc.
Aceste alegeri vin la pachet cu un preț. Și anume, comparativ cu cei care preferă cafeaua neagră, clasică, cei care au adăugat arome și îndulcitori au consumat în medie mai mult cu 69 de calorii aproape exclusiv din zaharuri și grăsimi, în special grăsimi saturate.
Băutorii de ceai au tendința de a consuma mai puține substanțe dense în calorii atunci când nu preferă ceaiul neîndulcit, însă tot reușesc să aducă un aport suplimentar de 43 de calorii prin adaosurile respective, dintre care 85% provin din zaharuri.
Pentru cei care preferă laptele în cafea, aceștia o fac din pură plăcere. Deși există un aport de calciu din lapte, acesta este în cantități neglijabile– în medie 22 miligrame/zi în comparație cu aportul zilnic recomandat de 1000 – 1300 miligrame în funcție de vârstă și status fiziologic.
Deși aportul energetic nu este unul substanțial, caloriile respective consumate cu regularitate pot favoriza creșterea în greutate. În acest sens consumatorii de ceai și cafea trebuie informați cu privire la aportul nutrițional și caloric al acestor produse de adaos pentru a face alegeri mai sănătoase.
Sursa: Medical Xpress
Dar câți dintre aceștia sunt conștienți de aportul caloric suplimentar, dar și nutritiv pe alocuri? Un studiu care a inclus 13,200 de adulți care beau regulat cafea, respectiv 6,200 băutori consecvenți de ceai a analizat mai bine de un deceniu ar putea răspunde la întrebare.
Aproape două tremi dintre consumatori de cafea și una dintre băutorii de cafea adaugă zahăr, frișcă și alte produse dense în calorii pentru un plus de aromă cum sunt de exemplu, siropurile de ciocolată, cele de caramel etc.
Aceste alegeri vin la pachet cu un preț. Și anume, comparativ cu cei care preferă cafeaua neagră, clasică, cei care au adăugat arome și îndulcitori au consumat în medie mai mult cu 69 de calorii aproape exclusiv din zaharuri și grăsimi, în special grăsimi saturate.
Băutorii de ceai au tendința de a consuma mai puține substanțe dense în calorii atunci când nu preferă ceaiul neîndulcit, însă tot reușesc să aducă un aport suplimentar de 43 de calorii prin adaosurile respective, dintre care 85% provin din zaharuri.
Pentru cei care preferă laptele în cafea, aceștia o fac din pură plăcere. Deși există un aport de calciu din lapte, acesta este în cantități neglijabile– în medie 22 miligrame/zi în comparație cu aportul zilnic recomandat de 1000 – 1300 miligrame în funcție de vârstă și status fiziologic.
Deși aportul energetic nu este unul substanțial, caloriile respective consumate cu regularitate pot favoriza creșterea în greutate. În acest sens consumatorii de ceai și cafea trebuie informați cu privire la aportul nutrițional și caloric al acestor produse de adaos pentru a face alegeri mai sănătoase.
Aflați mai multe informații despre beneficiile cafelei în articol.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 10-02-2017 | creare: 10-02-2017 | Vizite: 966
Bibliografie
(1) When counting calories, consider the cream and sugar, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-calories-cream-sugar.html (2) Study tallies extra calories Americans consume in their coffee, tea, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-tallies-extra-calories-americans-consume.html
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- SUA. Un studiu sugerează că micro-legumele au potențialul de a contribui la asigurarea securității nutriționale globale
- Cercetătorii au descoperit o formă de imunizare împotriva efectelor nocive ale emulgatorilor
- Câti ani de viață putem câștiga prin adoptarea unei alimentații mai sănătoase? (studiu)
- Un avocado consumat zilnic poate contribui la îmbunătățirea calității dietei în general
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ma simt rau in special cand beau cafea si dimineata
- Crize de spasmofilie?!
- Consumul de ness la cardiaci
- Dependenta de cafea... ajutor!
- De ce nu mai pot sa beau cafea deloc.. cum beau in 2-3 minute nu mai am aer si tremur
- Palpitatii dupa cafea
- Cafeaua si rinichii
- Dependenta grava de cafea si 3 in 1
- Senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei