Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, AVC și diabet

©

Autor:

Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare,  AVC și diabet
O alimentație bogată în magneziu poate reduce riscul unor boli, cum ar fi bolile coronariene, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2, conform unei meta-analize publicate în jurnalul BMC Medicine.

Rezultatele meta-analizei au arătat că în cazul persoanelor cu un aport ridicat de magneziu din dietă s-a observat un risc cu 10% mai mic de boli coronariene, cu 12% mai redus de accident vascular cerebral și cu 26% mai mic pentru diabet, comparativ cu cei care au consumat mai puține alimente bogate în magneziu sau deloc. Rezultatele indică și faptul că 100 mg magneziu alimentar pe zi reduce cu 7% riscul de AVC și cu 19% riscul de diabet.

Principalele ghiduri de sănătate recomandă un aport zilnic de aproximativ 300 mg/zi magneziu pentru bărbați și 270 mg/zi pentru femei. Cu toate acestea, incidența deficitului de magneziu la nivel global este în continuă creștere.

Magneziul este esențial pentru sănătatea și funcționarea normală a organismului, inclusiv pentru metabolismul glucozei, producția de proteine și sinteza ADN-ului. Alimentele sunt principala sursă de magneziu, și anume: condimentele, fructele oleaginoase, leguminoasele, cerealele integrale sau legumele verzi.

Meta-analiza a inclus 40 de studii epidemiologice realizate în perioada 1999-2016, ce au analizat asocierea dintre magneziul alimentar și numeroase afecțiuni.

Autorii studiului menționează că sunt necesare cercetări amănunțite în acest sens pentru a stabili mecanismul exact prin care magneziul are efecte benefice asupra sănătății, și încurajează în același timp consumul alimentelor bogate în magneziu, amintite mai sus.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 12-03-2019 | creare: 15-12-2016 | Vizite: 4092
Bibliografie
Dietary magnesium associated with reduced risk of heart disease, stroke and diabetes, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/314645.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diabetul
  • Consumul de cafea și ceai ajută la prevenirea diabetului de tip II
  • Ecografia Doppler identifică riscul de atac vascular la pacienții asimptomatici
  •