Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, AVC și diabet

Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, AVC și diabet

©

Autor:

Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare,  AVC și diabet
O alimentaÈ›ie bogată în magneziu poate reduce riscul unor boli, cum ar fi bolile coronariene, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2, conform unei meta-analize publicate în jurnalul BMC Medicine.

Rezultatele meta-analizei au arătat că în cazul persoanelor cu un aport ridicat de magneziu din dietă s-a observat un risc cu 10% mai mic de boli coronariene, cu 12% mai redus de accident vascular cerebral È™i cu 26% mai mic pentru diabet, comparativ cu cei care au consumat mai puÈ›ine alimente bogate în magneziu sau deloc. Rezultatele indică È™i faptul că 100 mg magneziu alimentar pe zi reduce cu 7% riscul de AVC È™i cu 19% riscul de diabet.

Principalele ghiduri de sănătate recomandă un aport zilnic de aproximativ 300 mg/zi magneziu pentru bărbaÈ›i È™i 270 mg/zi pentru femei. Cu toate acestea, incidenÈ›a deficitului de magneziu la nivel global este în continuă creÈ™tere.

Magneziul este esențial pentru sănătatea și funcționarea normală a organismului, inclusiv pentru metabolismul glucozei, producția de proteine și sinteza ADN-ului. Alimentele sunt principala sursă de magneziu, și anume: condimentele, fructele oleaginoase, leguminoasele, cerealele integrale sau legumele verzi.

Meta-analiza a inclus 40 de studii epidemiologice realizate în perioada 1999-2016, ce au analizat asocierea dintre magneziul alimentar È™i numeroase afecÈ›iuni.

Autorii studiului menÈ›ionează că sunt necesare cercetări amănunÈ›ite în acest sens pentru a stabili mecanismul exact prin care magneziul are efecte benefice asupra sănătății, È™i încurajează în acelaÈ™i timp consumul alimentelor bogate în magneziu, amintite mai sus.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 12-03-2019 | creare: 15-12-2016 | Vizite: 4180
Bibliografie
Dietary magnesium associated with reduced risk of heart disease, stroke and diabetes, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/314645.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diabetul
  • Consumul de cafea È™i ceai ajută la prevenirea diabetului de tip II
  • Ecografia Doppler identifică riscul de atac vascular la pacienÈ›ii asimptomatici
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum