Magneziul din alimente este asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, AVC și diabet
©
Autor: Mancaș Mălina

Rezultatele meta-analizei au arătat că în cazul persoanelor cu un aport ridicat de magneziu din dietă s-a observat un risc cu 10% mai mic de boli coronariene, cu 12% mai redus de accident vascular cerebral È™i cu 26% mai mic pentru diabet, comparativ cu cei care au consumat mai puÈ›ine alimente bogate în magneziu sau deloc. Rezultatele indică È™i faptul că 100 mg magneziu alimentar pe zi reduce cu 7% riscul de AVC È™i cu 19% riscul de diabet.
Principalele ghiduri de sănătate recomandă un aport zilnic de aproximativ 300 mg/zi magneziu pentru bărbaÈ›i È™i 270 mg/zi pentru femei. Cu toate acestea, incidenÈ›a deficitului de magneziu la nivel global este în continuă creÈ™tere.
Magneziul este esențial pentru sănătatea și funcționarea normală a organismului, inclusiv pentru metabolismul glucozei, producția de proteine și sinteza ADN-ului. Alimentele sunt principala sursă de magneziu, și anume: condimentele, fructele oleaginoase, leguminoasele, cerealele integrale sau legumele verzi.
Meta-analiza a inclus 40 de studii epidemiologice realizate în perioada 1999-2016, ce au analizat asocierea dintre magneziul alimentar È™i numeroase afecÈ›iuni.
Autorii studiului menÈ›ionează că sunt necesare cercetări amănunÈ›ite în acest sens pentru a stabili mecanismul exact prin care magneziul are efecte benefice asupra sănătății, È™i încurajează în acelaÈ™i timp consumul alimentelor bogate în magneziu, amintite mai sus.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 12-03-2019 | creare: 15-12-2016 | Vizite: 4180
Bibliografie
Dietary magnesium associated with reduced risk of heart disease, stroke and diabetes, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/314645.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum este influențată microbiota intestinală umană de dieta alimentară
- Biomarkerii alimentari - esența nutriției de precizie
- Consumul mai mare de grăsimi nesaturate a fost asociat cu scăderea mortalității
- Noile alternative naturale pentru zahăr: monellina și brazeina, sigure pentru consum
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Accident vascular cerebral (AVC)
- AVC ischemic (ischemia cerebrala)
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Hipomagnezemie
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Fenomenul Somogyi
- Metabolismul Magneziului
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Abordarea pacienților cu boli cardiovasculare
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Magneziu
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Accident vascular hemoragic de trunchi cerebral
- Probleme digestive - ajutor!
- Se poate face RMN la doar doua luni dupa un CT ?
- Diabetul in sarcina
- Ce sa fie? Diabet oare?
- Interpretarea rezultatelor analizelor: Uree Serica, Calciu Seric, Magneziu Seric
- Nervozitate
- Diabet?