O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni
©
Autor: Airinei Camelia
Potrivit unei meta-analize a cercetărilor privind consumul de fructe oleaginoase, un consum zilnic de 20g - aproximativ cât încape într-o mână - poate reduce riscul bolilor coronariene cu aproape 30%, riscul aparÈ›iei cancerului cu 15% È™i riscul de moarte prematură cu 22%.
Studiul condus de cercetătorii de la Imperial College London È™i Universitatea Norvegiană de ȘtiinÈ›e È™i Tehnologie a fost publicat în revista BMC Medicine.
Cercetătorii au analizat 29 de studii din lumea întreagă, înglobând până la 819.000 participanÈ›i È™i peste 12.000 de cazuri de afecÈ›iuni coronariene, 9.000 cazuri de atac cerebral, 18.000 cazuri de boli cardiovasculare È™i cancer, precum È™i peste 85.000 de decese.
Studiul a inclus trei tipuri de fructe oleaginoase: alune de pădure, nuci È™i alune-arahide, acestea din urmă fiind de fapt legume. Rezultatele au fost similare, indiferent de tipul de oleaginoase. Nucile È™i alunele sunt bogate în fibre, magneziu È™i grăsimi polinesaturate - nutrienÈ›i despre care se È™tie că reduc riscul de afecÈ›iuni cardiovasculare È™i, de asemenea, reduc nivelul de colesterol.
„Unele oleaginoase, în special nucile obiÈ™nuite È™i nucile pecan, sunt totodată bogate în antioxidanÈ›i, ceea ce înseamnă că apără de stresul oxidativ È™i reduc riscul de cancer. Chiar dacă sunt bogate în grăsimi, au È™i multe proteine È™i fibre. Sunt chiar dovezi că ar putea reduce riscul de obezitate de-a lungul timpului”, a afirmat Dagfinn Aune, coautor al studiului.
Studiul a mai descoperit că un consum zilnic mai mare de 20g nu aduce beneficii în plus pentru sănătate.
Sursa: MedicalXpress
Studiul condus de cercetătorii de la Imperial College London È™i Universitatea Norvegiană de ȘtiinÈ›e È™i Tehnologie a fost publicat în revista BMC Medicine.
Cercetătorii au analizat 29 de studii din lumea întreagă, înglobând până la 819.000 participanÈ›i È™i peste 12.000 de cazuri de afecÈ›iuni coronariene, 9.000 cazuri de atac cerebral, 18.000 cazuri de boli cardiovasculare È™i cancer, precum È™i peste 85.000 de decese.
Studiul a inclus trei tipuri de fructe oleaginoase: alune de pădure, nuci È™i alune-arahide, acestea din urmă fiind de fapt legume. Rezultatele au fost similare, indiferent de tipul de oleaginoase. Nucile È™i alunele sunt bogate în fibre, magneziu È™i grăsimi polinesaturate - nutrienÈ›i despre care se È™tie că reduc riscul de afecÈ›iuni cardiovasculare È™i, de asemenea, reduc nivelul de colesterol.
„Unele oleaginoase, în special nucile obiÈ™nuite È™i nucile pecan, sunt totodată bogate în antioxidanÈ›i, ceea ce înseamnă că apără de stresul oxidativ È™i reduc riscul de cancer. Chiar dacă sunt bogate în grăsimi, au È™i multe proteine È™i fibre. Sunt chiar dovezi că ar putea reduce riscul de obezitate de-a lungul timpului”, a afirmat Dagfinn Aune, coautor al studiului.
Studiul a mai descoperit că un consum zilnic mai mare de 20g nu aduce beneficii în plus pentru sănătate.
Sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 05-12-2016 | creare: 05-12-2016 | Vizite: 2057
Bibliografie
A handful of nuts a day cuts the risk of a wide range of diseases, link: https://medicalxpress.com/news/2016-12-nuts-day-wide-range-diseases.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
- Consumul de băuturi îndulcite în rândul copiilor începe mult prea devreme
- Efectele consumului de zaharuri libere asupra sănătății umane
- Băuturi fermentate pe bază de plante: compoziție nutrițională, proprietăți senzoriale și beneficii pentru sănătate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum