Alimentație
În spațiul online există o mulțime de diete care recomandă fie reducerea cantității de carbohidrați consumați, fie reducerea cantității de grăsimi. În realitate, nici carbohidrații și nici grăsimile nu sunt inamicii unui stil de viață sănătos. Acest fapt este mai uşor de înţeles cunoscând importanţa macr...
Sarmalele, drobul sau cozonacii, toate ne îmbie în perioada sărbătorilor. Și cum avem acces la aceste alimente mai ales la reuniunile de familie, ne este ușor să fim luați de vânt și să mâncăm prea mult. În definitiv, nimeni nu a consumat trei porții de broccoli la abur? Excesul alimentar se poate înt&a...
Când se apropie sezonul festiv, atenția noastră se îndreaptă spre preparatele de Crăciun. Acesta este, adesea, sezonul în care tinzi să faci excese alimentare. Deci, înainte de a te grăbi să te înfrupți din toate preparatele de Crăciun, este important să iei în considerare sănătatea sistemului digesti...
Sensibilitatea la gluten non-celiacă, intoleranța la gluten non-celiacă sau hipersensibilitatea la gluten, este afecțiune nonalergică şi nonautoimună, caracterizată prin apariția unor manifestări clinice gastrointestinale şi extraintestinale, în urma ingestiei alimentelor cu conținut bogat în gluten. Boala se caracterizează...
Detoxifierea este un proces care se desfășoară în două faze. Mai întâi, ficatul transformă substanțele toxice în metaboliți cu reacție mare și apoi excrementează aceste toxine. Rinichii, plămânii și chiar intestinul joacă, de asemenea, un rol în detoxifiere. În ceea ce privește curățarea col...
Multă lume se îngrașă la loc după ce a slăbit. Cercetătorii estimează că doar 20% dintre persoanele care slăbesc se mențin. (1) Înainte de a trece la câteva metode care te vor ajuta să nu de îngrași înapoi după ce ai slăbit este important de știut de ce te îngrași după ce urmezi o dietă? De ce...
Prima oală sub presiune a fost inventată de un fizician francez la sfârșitul secolului al 17-lea. Designul său a fost reinventat pe rând de germani, spanioli și americani, modelul lansat în 1939 de americani fiind și cel care s-a răspândit în toată lumea. Cum funcționează oalele sub presiune? Într-o oal...
Foamea excesivă sau apetitul crescut înseamnă o dorință crescută de a consuma alimente, în general carbohidrați. Apetitul crescut poate fi simptomul unor diferite afecțiuni, de exemplu unei boli psihice sau unei probleme în legatură cu glanda tiroidă. În funcție de cauză, poate fi intermitent sau persistent și nu...
Probioticele sunt microorganisme vii care pot fi găsite în alimentele fermentate și laptele de cultură și sunt larg utilizate pentru prepararea mâncării la copii. Sunt cunoscute sub numele de „bacterii sănătoase prietenoase”. Rolul lor este important pentru prevenirea bolilor intestinale, îmbunătățirea sistem...
Pentru o bună funcționare a organismului este nevoie de un pH controlat la un nivel de 7,4. Drept comparație, în ultimii 100 ani în urma industrializării excesive, pH-ul oceanelor a scăzut de la 8,2 la 8,1 din cauza creșterii emisiilor de dioxid de carbon.Această scădere ușorară are un impact negativ asupra vieții din ocean ...
Intestinul poate fi asemănat cu un ecosistem complex din care fac parte se pare, peste 400 de specii bacteriene-microorganisme comensale, ceea ce numim de altfel, microflora intestinală. Bacteriile colonizatoare, sunt dispersate de-a lungul intestinului, cu desitatea mai crescută în special în porțiunea distală și sunt caracteriza...
Tehnica de gătit la foc mic a reprezentat dintotdeauna o metodă excelentă pentru prepararea mâncărurilor într-un mod cât mai eficient, astfel încât nutrienții din alimentele să nu se piardă. Încă din anul 1950 avea să apară un dispozitiv cu ajutorul căruia mâncărurile puteau să fie gătite la f...
Pentru a slăbi este nevoie de cele mai multe ori să reduci numărul zilnic de calorii. Din păcate, majoritatea dietelor, în special cele restrictive, cresc apetitul. Acest lucru, la rândul său, îngreunează procesul de slăbire. Punerea în aplicare a unor mici modificări în dieta zilnică și în stilul de vi...
Regăsim postul în majoritatea culturilor și religiilor, încă din cele mai vechi timpuri. Buddha sugera celor care voiau sa îi urmeze calea, să elimine masa de seară pentru a fi mai sănătoși. Postul este o practică cunoscută în numeroase religii precum creștinismul sau iudaismul și este cel de-al patrulea pilon al...
Balonarea sau flatulența însoțită de durere sau distensie, poate interfera ocazional cu activitățile zilnice sau poate cauza jenă. Dar aceste semne și simptome, de obicei, nu reprezintă un simptom care ar trebui să te îngrijoreze și sunt adesea reduse prin modificări simple ale stilului de viață. Balonarea este o senzație ...
A ști unde să-ți depozitezi mâncarea în frigider este o întrebare la care mulți oameni doresc să afle răspunsul. Refrigerarea corectă a alimentelor este importantă pentru a te asigura că alimentele rămân în siguranță pentru a fi consumate și că sunt ferite de răspândirea bacteriilor dăunătoare pe...
Există tendințe chiar și în alimentație și stil de viață. În ultima vreme se promovează dieta fără gluten. Ce este glutenul și cum ne influențează sănătatea?Glutenul este numele general dat proteinelor de origine vegetală care se găsesc în cereale și astfel este des întâlnit în alimentația noas...
Somnolența de după-amiază descrie starea de oboseală și de letargie care apare, de regulă în intervalul orar: 13:00 – 15:00. Există multe motive diferite pentru care oamenii se confruntă cu somnolența de după-amiază, dar simptomele sunt în general aceleași sau foarte asemănătoare. Există patru cauze principale ale u...
Grăsimile se găsesc sub mai multe nume. De la uleiuri, la grăsimi animale (unt și grăsimea din carne), grăsimi vegetale (ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui etc) acizi grași sau lipide. Grăsimile sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, absența lor punând în pericol sănătatea. Ele sunt arse după ce org...
Consumul de proteine este un element cheie atunci când ne propunem să pierdem în greutate. Studiile arată că proteinele pot ajuta la reducerea poftei de mâncare și la menținerea unui aport echilibrat de alimente. Prin urmare, începerea zilei cu un mic dejun bogat în proteine poate fi un sfat eficient pentru pierde...
Adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate ajută nu doar la păstrarea greutății în limitele unui organism sănătos ci și poate preveni cancerul. Așa cum unele alimente (de exemplu carnea roșie sau produsele semipreparate) cresc riscul de cancer, adoptând o serie de obiceiuri alimentare sănătoase aju...
Oamenii de știință sunt de acord că dieta zilnică contribuie (uneori în feluri care nu sunt înțelese întru totul) la creșterea riscului de cancer. Mai jos poți vedea care sunt principalii vinovați pentru multiplicarea celulelor canceroase....
Data de expirare trecută pe produsele alimentare pe care le cumpărăm nu este întotdeauna cel mai de încredere indicator în ceea ce privește valabilitatea alimentelor. Aceste date sunt orientative și se bazează pe niște estimări. Ele arată care este limita până la care produsele sunt de cea mai bună calitate. Dana ...
Dieta hiposodată este recomandată mai ales pacienților care au insuficiență cardiacă, hipertensiune sau boli de rinichi. ...
Perioada sărbătorilor este o provocare pentru organism, cu atât mai mult cu cât avem frecvent tendința de a asocia aceste zile de sărbătoare cu un răsfăț culinar în care totul este permis. Să nu omitem însă pericolele excesului de mâncare și alcool....
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni