Alimentație

175 articole 1 2 3 4
Macronutrienţii pe înţelesul tuturor

În spațiul online există o mulțime de diete care recomandă fie reducerea cantității de carbohidrați consumați, fie reducerea cantității de grăsimi. În realitate, nici carbohidrații și nici grăsimile nu sunt inamicii unui stil de viață sănătos. Acest fapt este mai uşor de înţeles cunoscând importanţa macr...

Ce ajută când mănânci prea mult și gras (de sărbători)

Sarmalele, drobul sau cozonacii, toate ne îmbie în perioada sărbătorilor. Și cum avem acces la aceste alimente mai ales la reuniunile de familie, ne este ușor să fim luați de vânt și să mâncăm prea mult. În definitiv, nimeni nu a consumat trei porții de broccoli la abur? Excesul alimentar se poate înt&a...

O trecere în revistă a caloriilor preparatelor de porc (doar ca să știi ce faci)

Când se apropie sezonul festiv, atenția noastră se îndreaptă spre preparatele de Crăciun. Acesta este, adesea, sezonul în care tinzi să faci excese alimentare. Deci, înainte de a te grăbi să te înfrupți din toate preparatele de Crăciun, este important să iei în considerare sănătatea sistemului digesti...

Sensibilitatea la gluten non-celiacă

Sensibilitatea la gluten non-celiacă, intoleranța la gluten non-celiacă sau hipersensibilitatea la gluten, este afecțiune nonalergică şi nonautoimună, caracterizată prin apariția unor manifestări clinice gastrointestinale şi extraintestinale, în urma ingestiei alimentelor cu conținut bogat în gluten. Boala se caracterizează...

Produse naturale pentru curățarea colonului (detoxifiere naturală)

Detoxifierea este un proces care se desfășoară în două faze. Mai întâi, ficatul transformă substanțele toxice în metaboliți cu reacție mare și apoi excrementează aceste toxine. Rinichii, plămânii și chiar intestinul joacă, de asemenea, un rol în detoxifiere. În ceea ce privește curățarea col...

Cum să nu te îngrași înapoi după ce ai slăbit

Multă lume se îngrașă la loc după ce a slăbit. Cercetătorii estimează că doar 20% dintre persoanele care slăbesc se mențin. (1) Înainte de a trece la câteva metode care te vor ajuta să nu de îngrași înapoi după ce ai slăbit este important de știut de ce te îngrași după ce urmezi o dietă? De ce...

Avantajele gătitului la presiune crescută (cu oala sub presiune)

Prima oală sub presiune a fost inventată de un fizician francez la sfârșitul secolului al 17-lea. Designul său a fost reinventat pe rând de germani, spanioli și americani, modelul lansat în 1939 de americani fiind și cel care s-a răspândit în toată lumea. Cum funcționează oalele sub presiune? Într-o oal...

Senzația de foame excesivă

Foamea excesivă sau apetitul crescut înseamnă o dorință crescută de a consuma alimente, în general carbohidrați. Apetitul crescut poate fi simptomul unor diferite afecțiuni, de exemplu unei boli psihice sau unei probleme în legatură cu glanda tiroidă. În funcție de cauză, poate fi intermitent sau persistent și nu...

Lista de probiotice naturale - pentru un tract digestiv echilibrat

Probioticele sunt microorganisme vii care pot fi găsite în alimentele fermentate și laptele de cultură și sunt larg utilizate pentru prepararea mâncării la copii. Sunt cunoscute sub numele de „bacterii sănătoase prietenoase”. Rolul lor este important pentru prevenirea bolilor intestinale, îmbunătățirea sistem...

Dieta alcalină

Pentru o bună funcționare a organismului este nevoie de un pH controlat la un nivel de 7,4. Drept comparație, în ultimii 100 ani în urma industrializării excesive, pH-ul oceanelor a scăzut de la 8,2 la 8,1 din cauza creșterii emisiilor de dioxid de carbon.Această scădere ușorară are un impact negativ asupra vieții din ocean ...

Microbiota (flora intestinală)

Intestinul poate fi asemănat cu un ecosistem complex din care fac parte se pare, peste 400 de specii bacteriene-microorganisme comensale, ceea ce numim de altfel, microflora intestinală. Bacteriile colonizatoare, sunt dispersate de-a lungul intestinului, cu desitatea mai crescută în special în porțiunea distală și sunt caracteriza...

Slow Cookers - aparate de gătit în trend

Tehnica de gătit la foc mic a reprezentat dintotdeauna o metodă excelentă pentru prepararea mâncărurilor într-un mod cât mai eficient, astfel încât nutrienții din alimentele să nu se piardă. Încă din anul 1950 avea să apară un dispozitiv cu ajutorul căruia mâncărurile puteau să fie gătite la f...

Cum să reduci numărul de calorii consumate fără să te simți flămând

Pentru a slăbi este nevoie de cele mai multe ori să reduci numărul zilnic de calorii. Din păcate, majoritatea dietelor, în special cele restrictive, cresc apetitul. Acest lucru, la rândul său, îngreunează procesul de slăbire. Punerea în aplicare a unor mici modificări în dieta zilnică și în stilul de vi...

Postul negru - beneficiile unei pauze alimentare complete

Regăsim postul în majoritatea culturilor și religiilor, încă din cele mai vechi timpuri. Buddha sugera celor care voiau sa îi urmeze calea, să elimine masa de seară pentru a fi mai sănătoși. Postul este o practică cunoscută în numeroase religii precum creștinismul sau iudaismul și este cel de-al patrulea pilon al...

Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)

Balonarea sau flatulența însoțită de durere sau distensie, poate interfera ocazional cu activitățile zilnice sau poate cauza jenă. Dar aceste semne și simptome, de obicei, nu reprezintă un simptom care ar trebui să te îngrijoreze și sunt adesea reduse prin modificări simple ale stilului de viață. Balonarea este o senzație ...

Cum să îți organizezi frigiderul - locul corect al alimentelor

A ști unde să-ți depozitezi mâncarea în frigider este o întrebare la care mulți oameni doresc să afle răspunsul. Refrigerarea corectă a alimentelor este importantă pentru a te asigura că alimentele rămân în siguranță pentru a fi consumate și că sunt ferite de răspândirea bacteriilor dăunătoare pe...

Alegi alimentele fără gluten dacă nu ai probleme cu glutenul?

Există tendințe chiar și în alimentație și stil de viață. În ultima vreme se promovează dieta fără gluten. Ce este glutenul și cum ne influențează sănătatea?Glutenul este numele general dat proteinelor de origine vegetală care se găsesc în cereale și astfel este des întâlnit în alimentația noas...

Cum să combați somnolența de după masă

Somnolența de după-amiază descrie starea de oboseală și de letargie care apare, de regulă în intervalul orar: 13:00 – 15:00. Există multe motive diferite pentru care oamenii se confruntă cu somnolența de după-amiază, dar simptomele sunt în general aceleași sau foarte asemănătoare. Există patru cauze principale ale u...

Diferitele tipuri de grăsime din alimente - pe înțelesul tuturor

Grăsimile se găsesc sub mai multe nume. De la uleiuri, la grăsimi animale (unt și grăsimea din carne), grăsimi vegetale (ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui etc) acizi grași sau lipide. Grăsimile sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, absența lor punând în pericol sănătatea. Ele sunt arse după ce org...

Câteva idei de mic dejun bogat în proteine

Consumul de proteine este un element cheie atunci când ne propunem să pierdem în greutate. Studiile arată că proteinele pot ajuta la reducerea poftei de mâncare și la menținerea unui aport echilibrat de alimente. Prin urmare, începerea zilei cu un mic dejun bogat în proteine poate fi un sfat eficient pentru pierde...

Alimente ce ne protejează de cancer - conform studiilor

Adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate ajută nu doar la păstrarea greutății în limitele unui organism sănătos ci și poate preveni cancerul. Așa cum unele alimente (de exemplu carnea roșie sau produsele semipreparate) cresc riscul de cancer, adoptând o serie de obiceiuri alimentare sănătoase aju...

Alimente ce cresc riscul de cancer - conform studiilor

Oamenii de știință sunt de acord că dieta zilnică contribuie (uneori în feluri care nu sunt înțelese întru totul) la creșterea riscului de cancer. Mai jos poți vedea care sunt principalii vinovați pentru multiplicarea celulelor canceroase....

Semne că alimentele s-au stricat

Data de expirare trecută pe produsele alimentare pe care le cumpărăm nu este întotdeauna cel mai de încredere indicator în ceea ce privește valabilitatea alimentelor. Aceste date sunt orientative și se bazează pe niște estimări. Ele arată care este limita până la care produsele sunt de cea mai bună calitate. Dana ...

Dieta hiposodata - cand este indicata si ce trebuie sa stii

Dieta hiposodată este recomandată mai ales pacienților care au insuficiență cardiacă, hipertensiune sau boli de rinichi. ...

Masa de sărbători, între răsfăț și exces

Perioada sărbătorilor este o provocare pentru organism, cu atât mai mult cu cât avem frecvent tendința de a asocia aceste zile de sărbătoare cu un răsfăț culinar în care totul este permis. Să nu omitem însă pericolele excesului de mâncare și alcool....

175 articole 1 2 3 4

Data actualizare: 22-10-2018 | creare: 22-10-2018 | Vizite: 4708
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!