Proceduri estetice nechirurgicale

©

Autor:

Proceduri estetice nechirurgicale

Orice procedura chirurgicala implica anumite riscuri si complicatii. Ideea de a ne imbunatati aspectul fizic, folosindu-ne de inovatiile pe care la ofera chirugia estetica este tentanta, insa adesea intervine teama de „cutit” sau incapacitatea de a suporta financiar o astfel de interventie. Din aceste motive, este mult mai reconfortanta ideea de apela la proceduri estetice neinvazive.

Metodele nechirurgicale de ameliorare a defectelor si procedurile cosmetice de corectare a imperfectiunilor corpului si fetei pot oferi un aspect general mai placut, cu un minim de disconfort.


Proceduri estetice nechirurgicale de lifting facial

  • pe baza de radiofrecvente -  sunt utilizate undele radio pentru a ridica obrajii, fata si zona sprancenelor, contractand musculatura fetei si stimuland producerea colagenului ce ofera fermitate pielii.
  • cu fire de suspensie faciala - permit o imbunatatire reala a aspectului facial, nu lasa cicatrici si pot fi utilizate in combinatie cu alte proceduri estetice de reintinerire faciala.
  • acupunctura cosmetica-estetica - este o metoda prin care se reduc ridurile superficiale si alte semne inestetice, ajutand la prevenirea si intarzierea imbatranirii tenului, imbunatatind tonusului muscular al fetei. Aceasta, impreuna cu o hranire corespunzatoare a pielii si cresterea productiei de colagen ofera chipului un aspect sanatos si luminos.
  • pe baza de ultrasunete - presupune promulgarea undelor ultrasunete, controland procesul oxidarii celulare si activand melanina sub piele, ce va trece prin vasele de sange ori sistemul limfatic in rinichi si va fi apoi eliminata prin urina. Deblocheaza porii si ajuta la eliminarea grasimii.


Proceduri estetice nechirurgicale de tratatare a pielii

  • remodelarea cutanata cu ajutorul laserului - fasciculul laser incalzeste si distruge apoi stratul superior al pielii, producand contractia acestuia, contribuind implicit si la stimularea producerii colagenului.
  • gomajul chimic -  presupune utilizarea unei solutii chimice, cu scopul de a indeparta straturile superioare ale pielii, revitalizand pielea prin stimularea regenerarii acesteia.
  • gomajul cu cristale - se realizeaza cu ajutorul unui aparat manipulat manual; cristale minuscule sunt furnizate la viteza mare pe suprafata pielii, iar apoi straturile de celule moarte de la suprafata acesteia sunt absorbite odata cu cristale
  • dermoabraziunea - este asemanatoare cu procesul de remodelare cutanata, insa poate trata riduri mai adanci si imbunatati aspectul cicatricilor cauzate de acnee sau de pigmentari ale pielii.

Proceduri estetice nechirurgicale de remodelare corporala

  • lipoliza - realizeaza diminuarea straturilor de grasime aflate sub piele, cu ajutorul injectiilor de lecitina obtinuta din extract de soia. Solutia injectata contine si substante ajutatoare, vasodilatatoare, de resorbtie si de hidratare.
  • liposuctie virtuala prin cavitatie  - foloseste unde acustice programate sa distruga grasimea localizata, care este eliminata apoi din organism prin sistemul de drenaj limfatic.
  • vacuum  - utilizeaza o tehnica veche de aplicare a unor ventuze setate la o anumita frecventa si presiune pe suprafata pielii pentru a disloca stratul de grasime, stimuland organismul sa arda grasimile si sa amelioreze si sa previna vergeturile. Dupa indepartarea ventuzelor, se aplica un masaj special cu ajutorul unor ustensile ce fac parte din aparatul vacuum.

Proceduri cosmetice de tratare a celulitei:

  • liposuctia - obiectivul acestei proceduri este de a distruge „puntile” fibroase formate sub stratul de piele, pentru ca celulita sa se desprinda in urma cedarii tesutului conjunctiv.
  • presopunctura
  • endermologia - utilizeaza o metoda moderna de liposuctie, ce produce un masaj profund al tesutului adipos subcutanat.
  • mezoterapia - foloseste un procedeu nechirugical prin care se stopeaza inmultirea celulelor adipoase: introducerea in stuctura profunda a tegumentului a unor substante homeopatice si vitamine care duc la o mai buna circulatie sangvina si limfatica.

Alte „operatii” estetice nechirurgicale

Dermoporatia

Prin dermoporatie se realizeaza deschiderea temporara a porilor (acestia sunt mariti cu pana la 400 de ori), cu ajutorul unor impulsuri electrice de frecventa joasa (electroporatie) ce creeaza canale propice pentru penetrarea in profunzime a ingredientelor active din produsele cosmetice.

Microinjectii cu colagen

Chirurgii plastici utilizeaza o forma de colagen de origine animala (bovina) pentru a corecta imperfectiunile pielii. Colagenul bovin purificat contribuie la crearea unui produs foarte similar colagenului uman.

Injectii cu Botox

Injectiile cu Botox au efectul de a bloca reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel muschii nu se mai pot contracta si tind sa se relaxeze.

Geluri si filleri injectabili pentru tratarea ridurilor de expresie

Majoritatea acestor produse sunt concepute pe baza de acid hialuronic (substanta gasita in toate organsimele vii) si sunt utilizate ca si supliment de tesut moale pentru a trata ridurile si a mari buzele.

Tatuajul medical (cosmetic)

Este o metoda de a economisi timp si de a mentine aspectul cosmetizat al sprancenelor, buzelor si al pleoapelor, prin aplicarea in stratul superficial al pielii (epiderm), a unui pigment natural la nivelul zonelor mentionate.

Electroliza - metoda de indepartare definitiva a pilozitatii

Electroliza se realizeaza aplicand curenti electrici de frecventa joasa la radacina firului de par, incalzind si distrugand foliculul firului de par. In acest fel, firul de par nu va mai putea creste in zona respectiva.

Detoxifierea organismului prin electroliza

Detoxifierea se realizeaza, in acest caz, printr-un proces de curatare pe baza de ioni. Procesul se bazeaza pe generarea unui flux de ioni pozitivi si negativi care atrag toxinele, atasandu-se de particulele acestora; incarcate cu polaritate opusa, toxinele sunt eliminate din organism.
Detoxifierea prin electroliza este o cale eficienta de eliminarea a acumularilor de toxine, indiferent de regiunea corpului in care sunt localizate.

Reductia pilozitatii cu ajutorul laserului

Cresterea parului poate fi incetinita prin aplicarea unor socuri, produse de fasciculul laser la nivelul foliculilor. Este important de retinut ca nu indeparteaza permanent parul nedorit, ci doar incetineste cresterea lui.

Electrostimulare musculara

Electrostimularea se realizeaza prin intermediul unor electrozi care se aplica pe piele, ce transmit impulsuri electrice muschilor selectati, provocand contractii urmate de relaxari. Efectul acestei metode este tonifierea muschilor.

Scleroterapia

Scleroterapia este o tehnica traditionala de tratare a venelor varicoase si a celor in forma de paianjen, prin injectarea unei solutii de saline care provoaca sclerozarea venelor.

Efectul termoactiv al metodei de aromoterapiei prin infasare

Uleiurile eterice continute in diferite lotiuni, produc in straturile exterioare ale corpului, dilatarea vaselor de sange si o circulatie intensiva a sangelui, astfel incat in straturile interne ale corpului se produce senzatia de racire accentuata. Tendinta organsimului este de a reface echilibrul termic al corpului, si pentru aceasta consuma energie, deci arde substantele nutritive aflate in exces. Avand in vedere ca 70, pana la 80 % din energia corpului este utilizata pentru a asigura echilibrul termic al corpului, inseamna ca celelalte procese sunt foarte putin consumatoare de grasimi.

 

Peeling enzimatic

Peelingul enzimatic (numit si peeling biologic) consta intr-un proces cu efect catalitic asupra stratului cornos, accelerand procesul de regenerare a pielii fara a o vatama. Acest tip de peeling are o actiune foarte buna si durabilitate, putand fi aplicat pe toate tipurile de piele....

Reguli pentru o exfoliere eficienta

Cum se realizeaza exfolierea pe diferite parti ale corpului si ce reguli trebuie sa urmati pentru o exfoliere sigura si eficienta....

Gomajul

Termenul de gomaj provine din limba franceza, unde “ gommage” inseamna in sens restrans “ a sterge”, iar in sens larg - a freca, a degresa, a exfolia. Gomajul este un tratament vechi de secole, folosite in centrele spa in urma cu cativa ani, in prezent mai putin practicat datorita noilor metode de peeling si exfoliere....

Injectii cu Botox

Injectia cu Botox reprezinta injectarea intradermica a toxinei botulinice cu scopul de a ameliora ridurile. Botox este doar una dintre denumirile comerciale ale toxinei botulinice produsa de bacteria clostridium botulinum....

Crioterapia - peeling cu azot lichid

Crioterapia consta in alternanta unui flux de inghet- dezghet la nivelul unor leziuni cutanate. Crioterapia este folosita in afectiunile dermatologice la tratarea : cicatricilor superficiale aparute in acnee, verucilor, ciupercilor, granuloamelor, verucilor seboreice, acneei chistice...

Injectiile cu colagen

Injectiile cu colagen reprezinta o procedura estetica nechirurgicala pentru a diminua aspectul ridurilor, pentru a da volum unor buze prea subtiri, sau pentru a reda volumul unor trasaturi ce s-au lasat odata cu trecerea anilor....

Dezincrustarea electrica a tenului (anaforeza)

Dezincrustarea este un tratament facial, specific tenurilor incarcate si grase, si reprezinta o degresare a tenului. Termenul “ dezincrustare” provine de la cuvantul “ a incrusta “, ce prespune formarea unei cruste, a unui invelis dur pe o suprafata. In sens cosmetic, se refera la o curatare profunda....

Peeling cu laser - Remodelare cutanata

Remodelarea cutanata cu laser (peeling cu laser, lasabraziune, resurfacing) este una dintre cele mai moderne metode de remodelare a tenului si a devenit extrem de populara printre metodele de tratament antiaging....

Peeling cu ultrasunete - Ultrasonic Peeling

Peeling -ul cu ultrasunete este o procedura non- invaziva si un proces non- abraziv de exfoliere a pielii. Acesta utilizeaza ultrasunetele intr-un proces de peeling ce sterilizeaza, exfoliaza si purifica tenul, indeparteaza excesul de sebum in timp ce ridica si indeparteaza celulele moarte ale pielii....

Dermapeeling - Peeling chimic - Chemoexfoliere

Peeling -ul chimic (numit si chemoexfoliere) reprezinta o tehnica neinvaziva (non- chirurgicala), o exfoliere / leziune / arsura cu adancime controlata la nivelul pielii, care prin descuamarea si regenerarea tegumentului din straturile profunde asigura un aspect facial intinerit, o atenuare a tuturor imperfectiunilor fetei....

Peeling-ul vegetal (scrub-ul)

Peeling-ul vegetal este un tratament estetic neinvaziv, care se realizeaza cu pudre micronizate de plante in granulatii diferite, pentru a indeparta celulele moarte, impuritatile si a proteja pielea de factorii externi (vant, soare) ....

Peeling-ul: actiunea si aplicarea tratamentului cosmetic

Peeling-ul este o interventie estetica, prin care se realizeaza o imbunatatire a aspectului tenului, printr-un proces de exfoliere a celulelor pielii. Peeling-ul poate fi efectuat atat cosmetic, cand se realizeaza doar o exfoliere delicate, pe baza de plante si alte ingrediente naturale, ori numai de personal medical specializat, cand se realizeaza o patrundere in profunzime....

Microdermoabraziunea cu diamante (peeling-ul cu diamante)

Peeling-ul cu diamante (microdermoabraziunea cu diamante) reduce efectele fotoimbatranirii si semnele de imbatranire naturala ale pielii (riduri fine, linii de expresie, pierderea elasticitatii), semnele produse de acnee, pigmentarile pielii, aspectul neregulat al pielii, putand fi folosit pe fata, gat, decolteu si spate....

Dermoporatia

Dermoporatia este o procedura estetica nechirurgicala moderna, prin care se realizeaza introducerea unor substante active in straturile profunde ale pielii. Rezultatele sunt spectaculoase, iar metoda este complet nedureroasa si neinvaziva!...

Microdermabraziune cu cristale sau microdermabraziune cu diamante?

Microdermabraziunea cu cristale si cea cu diamante reprezinta doua dintre cele mai populare tehnici de înfrumusețare a tenului. Punand in balanta avantajele si revantajele, cat mai ales riscurile acestori doua metode de microdermoabraziune, specialistii par sa incline cu precadere in favoarea microdermoabraziunii cu diamant....

Dermabraziune si microdermabraziune - care sunt diferentele?

Microdermabraziune si dermabraziune - doua metode diferite de a rezolva anumite imperfectiuni ale tenului. Ambele sunt proceduri eficiente, ce sunt realizate de dermatologi sau medici specializati in ingrijirea si intretinerea pielii, sau chiar medici esteticieni. Fiecare dintre ele rezolva probleme distincte ale pielii si sunt recomandate in functie de caz, tipul de piele sau rezultatul dorit. ...

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea este un procedeu nechirurgical, ce se practica frecvent in clinicile spa si cabinetele de infrumusetare; reprezinta o metoda de curatare non-invaziva a epidermei, printr-o exfoliere blanda si eficienta, pregatind-o pentru absorbtia completa a tratamentului specific. ...

Tipuri de microdermabraziune

In saloanele de cosmetica, spa, cabinetele dermatologice sunt extrem de obisnuite tratamentele de exfoliere mecanica folosind cristale, particule de scoici sau perle, granule de bicarbonate de sodium (sare) , metode de microdermabraziune folosita de mult....

Dermabraziunea

Dermabraziunea, desi este una dintre cele mai dureroase si complicate proceduri dermatologice, reprezinta alegerea multor persoane care doresc sa-si imbunatateasca aspectul fetei. Este una dintre cele mai vechi metode utilizate pentru a imbunatati calitatea si textura pielii, pigmentatia si reducerea ridurilor si a cicatricilor, realizand o indeparatare a stratului epidermei, prin abraziune....

Dermabraziunea - cum sa ai un ten perfect

Dincolo de inovatii, tehnologii si ingrediente minune, cel mai important aspect in obtinerea unui ten perfect este rutina zilnica sau saptamanala de ingrijire a tenului. Un dermatolog nu poate face minuni daca dumneavostra nu respectati o serie de principii de ingrijire. Un mic ajutor insa pentru a corecta anumite imperfectiuni ale pielii ce nu tin neaparat de aspectele ingrijirii zilnice este dat de dermabraziune....

Mezoterapia

Mezoterapia este un tratament medical cosmetic nechirurgical, ce are ca scop reducerea in dimensiunea unor zone problematice care prezinta celulita si alte acumulari neestetice de grasime. Mezoterapia implica injectari multiple de substante farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, vitamine si alte ingrediente, in tesutul adipos subcutanat - mezoderm....

Peeling-ul

Peeling -ul este un procedeu de reconditionare a suprafetei pielii prin mijloace medicale, in scopul reducerii ridurilor, a petelor, a porilor dilatati si a zonelor inrosite. Acesta reprezinta o modalitate simpla si eficienta de a obtine un aspect imbunatatit al pielii si de a completa sau intarzia tratamentul chirurgical....

Efectele secundare ale lipolizei injectabile

Lipoliza injectabilă este o procedură minim invazivă, utilizată pentru reducerea depozitelor de grăsime localizată, prin injectarea de soluții chimice ce dizolvă grăsimea subcutanată.La clinica de dermatologie Skina, cel mai frecvent utilizate substanțe în acest proces sunt fosfatidilcolina și deoxicolatul de sodiu,...

Cum te ajută injectarea cu acid hialuronic să-ți păstrezi frumusețea pe termen lung

Acidul hialuronic este unul dintre cele mai populare fillere folosite în medicina estetică, pentru că are multiple avantaje și proprietăți unice pentru piele. Acesta se găsește în mod natural în piele, nu vine doar în formă artificială, precum alte s...

Electroepilarea

Electroepilarea este o metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe față sau de pe corp. Acest tip de tratament distruge centrul de creștere al părului, folosind energie chimică sau termică. Specialistul furnizează electricitate direct în foliculului de păr cu ajutorul unei sonde metalice subțiri, urmând ca părul să...

Tratamentul ridurilor cu metoda HIFU (ultrasunete focalizate de intensitate înaltă) - rezultatele studiilor

Procesul de îmbătrânire al pielii este exprimat prin pierderea elasticității tegumentare și apariția ridurilor. Numeroase modalități de terapie au fost introduse cu scopul de a oferi vitalitate pielii și un aspect estetic mai plăcut, printre acestea numărându-se: microdermaabraziunea, diferite tehnici de peeling chimic, ...

HIFU – Lifting Facial. Ultima tehnologie in domeniu

Tratamentul HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) foloseste ultrasunete focusate de mare intensitate care penetreaza nu doar suprafata pielii ci patrunde in straturile profunde. Cu ajutorul acestui tratament pielea se regenereaza si intinereste in straturile profunde, fara a deteriora epidermul....

Complicatiile terapiei laser in dermatologie

Utilizarea terapiei cu laser in dermatologie a crescut simtitor in ultimele decenii, ca urmare a cresterii indicatiilor in acest sens si totodata si a progresului tehnologiei laser. La acesti factori s-a adaugat si influenta mass-mediei, care promoveaza constant tineretea si frumusetea. In aceste conditii, numarul de proceduri laser efectuate a crescut treptat, si implicit, si numarul de complicatii asociate....


Data actualizare: 01-10-2013 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 118676
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!