Dermoporatia

©

Autor:

Dermoporatia
Dermoporatia este o procedura estetica nechirurgicala moderna, prin care se realizeaza introducerea unor substante active in straturile profunde ale pielii.

Practic, dermoporatia realizeaza acelasi lucru ca mezoterapia, doar ca nu foloseste ace pentru a injecta substante in piele. In schimb, dermoporatia combina electroporatia si electroforeza, pentru a oferi un tratament complet nedureros si neinvaziv, fara efecte adverse.

Electroporatia

Electroporatia realizeaza perturbarea temporara a stratului lipidic (stratul cornos) de la suprafata pielii, prin aplicarea unor impulsuri electrice scurte. Astfel pielea devine extrem de permeabila, porii fiind mariti si de 400 de ori.

Electroforeza

Prin electroforeza, substantele patrund in piele prin porii mariti de electroporatie, cu ajutorul curentului continuu.

Cum se realizeaza dermoporatia

Pentru a realiza dermoporatia, substantele se aplica cu ajutorul unui aparat special ce aluneca pe piele. Un camp electromagnetic produce o radiatie perpendiculara pe suprafata tesutului si astfel ionii din tesut intra in celule, producandu-se diviziunea ionica.

Acest proces este temporar si genereaza formarea unor canale lichide intre celule si deschiderea porilor din stratul lipidic al membranelor celulare. Practic, efectul combinat al electroporatiei si electroforatiei este activat doar de aplicatorul special, pielea revenind la starea initiala imediat dupa incetarea tratamentului.

Avantajele demorporatiei

Potrivit studiilor, dermoporatia este o tehnica ce multiplica exponential eficacitatea unei simple aplicari locale (doar 5% din produs ajunge in profunzimea pielii), substantele penetrand profund tesutul (in proportie de 95%), cu efecte spectaculoase. Aceste efecte sunt vizibile dupa fiecare sedinta, insa pentru un tratament complet este nevoie de 5-7 sedinte.

Principalul avantaj al dermoporatiei este obtinerea unor rezultate spectaculoase printr-o metoda nedureroasa si neinvaziva.

Totodata, spre deosebire de mezoterapie, dermoporatia nu necesita asistenta unui medic, tratamentul putand fi realizat intr-un salon de cosmetica. Este o procedura ideala pentru tratarea depozitelor localizate de grasime, pe fata sau corp, vergeturilor, lipsei fermitatii pielii si semnelor de imbatranire.

Dermoporatia
se poate aplica oricarei proceduri ce necesita injectarea unor substante in piele: marirea buzelor si umplerea ridurilor cu colagen si acid hialuronic, tratamentul vergeturilor cu elastina, albirea pielii, tratamentul capilarelor sparte, tonifierea pielii, tratarea celulitei (chiar de gradul 3 - 4) etc.

In afara de aplicatiile in domeniul esteticii, dermoporatia este o tehnica utila si in tratamentul unor afectiuni grave, precum boli dermatologice si anumite forme de cancer.

Data actualizare: 11-10-2013 | creare: 03-09-2009 | Vizite: 7727
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Microdermabraziunea pentru barbati
  • Tratamente antiaging pentru barbati
  • Dermabraziunea
  •