Vaccinuri

Vaccinarea turistilor

Unele tari obliga turistii straini sa se imunizeze impotriva febrei galbene si a holerei, desi vaccinul impotriva holerei (contine germnei inactivi), nu este un instrument eficient de combatere a bolii.

 

Pentru e evita neplacerile care pot sa apara la frontiera sau in aeroport, se recomanda informarea turistilor asupra necesitatii unor vaccinuri, atunci cand calatoresc in zonele cu risc; orice abatere de la o anumita lege care reglementeaza obligativitatea vaccinarii, se poate insoti de interdictia de a patrunde pe teritoriul acelei tari sau de imunizare la fata locului.

 

Turistul trebuie sa fie la zi cu imunizarile, mai ales cele impotriva poliomielitei, rujeolei, rubeolei, tetanoului si a tusei convulsive.


Alte vaccinuri necesare si utile atunci cand individul intentioneaza sa se abata de la traseele turistice sau sa stationeze timp indelungat in zonele rurale din regiunile endemice, sunt :vaccinul impotriva hepatitei A, cel impotriva rabiei, impotriva meningococului, a febrei tifoide, a ciumei si cel impotriva encefalitei japoneze.

 

Se recomanda ca orice zona turistica sa fie dotata cu o clinica destinata in mod special turistilor, care sa fie dotata cu o rezerva de vaccinuri, inclusiv dintre cele pentru bolile rar intalnite.


Data actualizare: 12-05-2011 | creare: 05-02-2009 | Vizite: 108120
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccin împotriva gripei porcine care oferă perspective pentru dezvoltarea unui vaccin universal pentru oameni
  • Substanțele toxice din compoziția unui vaccin și riscul intoxicării post-vaccinare
  • Tipuri de vaccin (în funcție de mecanismul de acțiune)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum