ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Vaccinuri

Contraindicatiile vaccinarilor

Au fost stabilite o serie de reguli privind posibilitatile de imunizare in randul copiilor si adultilor, urmate de stabilirea indicatiilor si contraindicatiilor (absolute si relative) administrarii unui vaccin.
Istoricul de soc anafilactic, de reactie alergica (la un vaccin sau la unul din componentele vaccinului) sau prezenta unor maladii grave (asociate cu febra), reprezinta o contrainditatie absoluta pentru inocularea unui produs biologic. Cei care vor dezvolta reactii adverse severe, dupa o prima doza, vor intrerupe schema de vimunizare cu acel vaccin.


Femeile gravide nu trebuiesc vaccinate ROR sau impotriva varicelei, datorita riscului potential pentru fat.

 

Dintre contraindicatiile relative privind imunizarea, putem enumera: diareeaa, afectiunile respiratorii usoare, reactiile locale minore (la o doza anterioara de vaccin), tratamentul cu antibiotice, malnutritia moderata si faza de convalescenta a bolii; administrarea unui vaccin in aceste situatii, se poate insoti de „esecul imunizarii”.

 

Serviciile medicale de imunizare trebuie sa fie gratuite si usor accesibile populatiei largi. Inainte de efectuarea imunizarii, trebuiesc depistate toate cazurile in care inocularea este contraindicata. De asemenea, famila sau tutorele copilului, trebuie riguros informat asupra riscurilor si beneficiilor vaccinului respectiv. Persoanele imunizate vor fi inregistrate si urmarite ulterior, pentru a semnala eventualele reactii adverse postvaccinare.


Personalul sanitar insarcinat cu efectuarea imunizarilor, va fi de asemenea imunizat, pentru a impiedica transmiterea unor infectii la pacienti. Indivizii cu risc crescut de infectie, trebuiesc depistati prin programe de screening, vaccinati si urmariti periodic. Se va acorda o atentie sporita perosanelor spitalizate si celor din institutiile pentru ingrijirea bolnavilor cronici.


Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 05-02-2009 | Vizite: 107810
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccin împotriva gripei porcine care oferă perspective pentru dezvoltarea unui vaccin universal pentru oameni
  • Substanțele toxice din compoziția unui vaccin și riscul intoxicării post-vaccinare
  • Tipuri de vaccin (în funcție de mecanismul de acțiune)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum