Vaccinuri

Administrarea simultana a vaccinurilor

Majoriatea vaccinurilor de uz curent, cu microbi vii sau omorati pot fi utilizate simultan fara modificarea raspunsului umoral si fara cresterea numarului de reactii adverse. Administrarea simultana a vaccinurilor permite imunizarea completa a copiilor si a turistilor care urmeaza sa se depalseze catre tarile cu risc endemic. Vaccinurile inactivate pot fi combinate pentru administrare intr-o singura injectie, sau pot fi inoculate in acelasi timp, dar in locuri separate.


Exemple de vaccinuri combinate: ROR (trivaccin antirujeola, antioreion si antirubeola) administrat printr-o singura injectie si avand efecte similare cu situatia in care se administreaza separat cele trei vaccinuri. Vaccinurile cu virusi vii, nu se inoculeaza in aceeasi zi in care s-a facut vaccinarea cu VPO, ci abia dupa 30 de zile.


Serurile de imoglobuline pot interfera cu vaccinul ROR, de aceea vaccinarea ROR se face la cel putin 3 luni dupa administrarea serurilor imune.Chiar daca o mama a primit imunoglobuline impotriva antigenului Rh, ea trebuie imunizata postpartum impotriva rubeolei. In general, in practica medicala exista putine cazuri de interactiuni nefaste intre imunoglobuline si vaccinurile inactivate.


Data actualizare: 13-02-2010 | creare: 05-02-2009 | Vizite: 108121
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccin împotriva gripei porcine care oferă perspective pentru dezvoltarea unui vaccin universal pentru oameni
  • Substanțele toxice din compoziția unui vaccin și riscul intoxicării post-vaccinare
  • Tipuri de vaccin (în funcție de mecanismul de acțiune)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum