Nutriție
Ideea că oamenii au nevoie de lapte în dieta zilnică este una nouă. Înainte de domesticirea animalelor, laptele era rezervat strict copiilor mici, similar altor mamifere. Având în vedere că laptele făcea foarte rar parte din dieta de zi cu zi, cercetătorii presupun că oamenii timpurii își luau calciul din alte ...
Restricția calorică, ce constă în limitarea consumului zilnic de calorii, reprezintă o practică adesea utilizată în cadrul dietelor. În cele mai multe situații, scopul celor care decid să reducă cantitatea de calorii consumată este acela de scădere în greutate. Tocmai din acest motiv, restricția calorică ar pute...
Mâncarea sănătoasă nu costă chiar așa de mult. Acest lucru este valabil dacă alegi lactate, carne, fructe și legume locale. Nu sunt scumpi cartofii, morcovii sau fasolea (deși au crescut prețurile față de acum 10 ani) cel puțin nu în comparație cu alimentele la modă – chia, quinoa, tempeh, ceai mate, pudră de turmer...
Cuvântul aperitiv îşi are originea în secolul XIX, derivând din cuvântul latinesc „aperire”, a deschide apetitul, aşa cum se credea că ingestia de alcool înainte de masă „deschide” stomacul. Efectele directe ale alcoolului asupra digestiei au fost discutate în numeroase studii...
Speciile de Candida sunt microorganisme comensale ale organismului uman, în special la femei. În ce mod afectează dieta bogată în zahăr infecția cu Candida aflați din articol:...
De ce omul este singurul mamifer care mai consumă lapte în perioada adultă? Laptele și produsele lactate sunt benefice pentru sănătate sau din contră, ar putea dăuna? Aflați răspunsurile la aceste întrebări în articol...
Urmezi un tratament cu antibiotice? Află din articol dacă poți consuma lapte și alte lactate în această perioadă pentru a asigura succesul antibioterapiei, fără a influența negativ statusul nutrițional și aportul zilnic de calciu....
O teorie care a căpătat în ultimii ani foarte multă popularitate o constituie capacitatea zahărului de a acționa ca un agent adictiv, activând mecanisme neurobiologice similare dependențelor de substanțe. Citiți mai multe în articol....
Apa reprezintă un element esențial pentru menținerea vieții. Cu toate acestea, în jurul acestui nutrient s-au formulat o serie de mituri care pot influența aportul zilnic de lichide. Pentru mai mult detalii citiți articolul....
Profund înrădăcinat în cultura nutrițională este și mitul conform căruia fructele trebuie consumate individual, pe stomacul gol. Însă, din punct de vedere biologic, nu există argumente care să justifice această restricție dietetică....
Confuzia între „natural” și „sănătos” a generat un nou mit nutrițional care a condus treptat la pierderea popularității zahărului, în detrimentul mierii. Citiți pe larg articolul....
FALS - Când vine vorba de mahmureală și combaterea acesteia, sunt vehiculate numeroase remedii tradiționale. Unul dintre ele este consumul de cafea pentru a reduce simptomele mahmurelii. ...
Ideea că o băutură alcoolică înainte de masă crește pofta de mâncare este foarte bine împământenită în tradiția noastră, iar studiile recente susțin acest efect. În ce constă mecanismul fiziologic și care sunt riscurile acestui obicei aflați pe larg....
FALS - De ce ni se face poftă să mâncăm ceva anume este o întrebare la care specialiștii nu au găsit încă un răspuns complet și definitiv, pentru că e vorba despre un proces complex, deopotrivă fiziologic și psihologic (cognitiv și emoțional)....
PARȚIAL ADEVĂRAT - Care este relația dintre colesterolul din alimente (inclusiv din carne) și colesterolul din sânge? Aflați aici mai multe despre reducerea colesterolului....
PARȚIAL ADEVĂRAT - Cercetări recente arată că între consumul de ouă și colesterolul din sânge există o relație mai complexă decât se știa anterior. În ciuda varietății și cantității ridicate de nutrienți, ouăle continuă să aibă o reputație negativă....
FALS - Sarea de mare nu este deloc o variantă mai sănătoasă, deși este promovată ca o alternativă mai naturală. Dincolo de diferențele de minerale pe care le conțin, toate tipurile de sare au în comun aproximativ aceeași cantitate de sodiu. ...
FALS - Ciocolata a fost considerată timp de mai bine de 100 de ani unul dintre factorii ce favorizează apariția acneeei, chiar dacă dovezi clare în această privință nu există nici astăzi. ...
PARȚIAL ADEVĂRAT - gătirea sau încălzirea alimentelor la cuptorul cu microunde nu afectează conținutul nutrițional mai mult decât o fac alte metode de gătit care utilizează căldura....
FALS - Diferența dintre conținutul nutrițional al celor două tipuri de zahăr este nesemnificativă. Zahărul brun are la bază tot zahăr alb, la care s-a adăugat melasă....
PARȚIAL ADEVĂRAT - Morcovii ne ajută vederea doar dacă organismul nostru are un deficit de vitamina A. Care sunt originile acestui mit și care e de fapt rolul morcovilor asupra ochilor și a vederii?...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni