Vreau sa slabesc aici

53 comentarii 1 2
0
28-11-2021, ora 20:07
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 28 noiembrie 2021
- kg pe 1 noiembrie 2021 = 70, 25
- kg pe 8 noiembrie 2021 = 70, 05
- kg pe 28 noiembrie 2021 = 68, 25
- ce am facut? am mancat tot ce am poftit la orice ora dar in cantitati mai mici in fiecare zi am consumat in jur de 1300 de calorii cu mici exceptii
0
06-12-2021, ora 23:26
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 6 decembrie 2021
- calorii consumate = 1300 calorii
- sport = 30 minute mers pe jos
0
07-12-2021, ora 20:59
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 7 decembrie 2021
- calorii consumate = 1300 calorii
0
08-12-2021, ora 15:14
meta
Nu este medic/terapeut
meta
Buna Greengo, ai raspuns la un subiect deschis de mine, vreau sa iti multumesc pentru cuvintele frumoase si foarte incurajatoare.Stiu care este problema mea, dependenta de mancare as putea sa o numesc eu, as manca in continuu si orice, in special carbohidrati, odata ce am mancat am un sentiment de vinovatie, au fost momente cand am mers la baie sa imi provoc voma de teama sa nu ma ingras mai mult decat sunt...este destul de frustrant.Stresul nu il pot elimina din pacate, lucrez la un azil de batrani in repartul de dementa senila, fac munca asta de la varsta de 26 de ani si simt ca nu mai pot, ma enervez din orice si in urmatoarea clipa deja rontai ceva.Autostima deja absenta, faptul ca nu ma pot imbraca cu ce vreau eu, ma face sa sa raman tot mai mult in casa cand am liber.Ma voi gandi serios ce voi face si cu siguranta o sa ma apuc de ceva, acum mai nou de cateva luni am fost diagnosticata cu astm bronsic si folosesc un inhalator cu cortizon, dar nu stiu daca este doar impresia mea dar cateodata dupa ce mananc prea mult simt ca nu mai pot respira asa ca o sa fac ceva in primul rand pentru a imbunatati sanatatea mea si apoi pentru aspectul fizic.Te voi anunta de indata ce am decis ce voi face.
Iti multumesc din nou pentru tot.
Cu drag Meta.
0
08-12-2021, ora 17:25
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Buna din nou meta cu mult drag incerc sa te ajut daca pot ai numit deja problemele tale

1 - dependenta de mancare ai manca mult si orice apoi te simti vinovata
2 - stresul puternic mai ales din cauza locului de munca
3 - neincrederea in tine adica stima scazuta nu iti place cum arati cu aceste kg in plus ca nu poti imbraca hainele care iti plac acestea ducand la separarea de ceilalti
4 - probleme de sanatate astm bronsic

Sa iti spun ceva eu asa ca si tine ani de zile am fost orbita de perfectionism cautam diete rapide cautam sa incep schimbarea de maine de luni de luna viitoare sau de la 1 ianuarie si ghici ce NICIODATA nu a functionat iar din faptul ca spui "Ma voi gandi serios ce voi face si cu siguranta o sa ma apuc de ceva" sau "Te voi anunta de indata ce am decis ce voi face" sau "As dori sa incep o dieta..." imi dau seama ca si tu esti sclava perfectionismului da foarte urat cuvatul sclava dar asa e pentru ca si eu stiu ce inseamna asta in niciun caz din pacate inca nu m am vindecat complet de acest perfectionism bolnav dar incerc sa fac progrese crede ma ca daca continui sa cauti SOLUTIA RAPIDA IDEALA nu vei reusi doar gandeste te de cati ani continui sa repeti iar si iar istoria crezand in continuare ca "de data asta reusesc 100%" si nu reusesti pentru ca schimbarea cere timp si ca sa asimilezi noul stil de viata noua alimentatie trebuie sa iti inveti creierul exact ca un elev care doreste sa fie de exemplu profesor de limbi straine trebuie sa treaca mai intai prin scoala generala liceu apoi prin facultate si abia dupa poate sa predea materia mai departe daca vrei sa fii profesoara de limba japoneza poti invata in cateva saptamani niste cuvinte si putina gramatica dar in niciun caz nu o poti vorbi fluent asa e si cu alimentatia fa pasi mici ca sa iti inveti creierul si sa se "lipeasca" ceva de el

Mai sus am enumerat cele 4 probleme care te deranjeaza ei bine daca vrei sa te imbunatatesti sau proate chiar sa le elimini cu timpul ar trebui sa faci ceva IN FIECARE ZI pentru fiecare din ele si SA LASI PERFECTIONISMUL ALEGAND SA FACI PUTIN, NU PERFECT

De exemplu la partea cu dependenta de mancare alege sa mananci tot asa cum mancai inainte dar fa micul efort de a consuma cantitati limitate si nu oricat in loc sa alegi un regim foarte strict si cu alimente foarte foarte sanatoase pe care probabil inainte nu le consumai pentru a ajunge la alimentatia aceea sanatoasa acorda timp si in prezent fa cat poti tu uite de exemplu incearca sa te incadrezi in 1700 de calorii apoi cu stresul la locul de munca sigur ca nu il poti elimina 100% dar poate poti scapa de 5% e foarte foarte bine si un pas inainte dupa la stima scazuta poti sa iti cumperi niste haine dragute sau sa iti compui diverse tinute si tot asa alege sa faci ceva pentru tine doar in felul asta vei ajunge sa devii mai buna

Stiu ca m am repetat de cateva ori si sunt putin obositoare dar sper sa ajunga la tine mesajul meu si stiu si ca nu suna asa bine ceea ce incerc sa promovez aici adica RABDAREA si ca se vrea ceva rapid clar si usor de urmat dar din pacate pentru noi toti nu exista
0
08-12-2021, ora 21:41
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 8 decembrie 2021
- calorii consumate = 1400 calorii
0
09-12-2021, ora 23:38
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 9 decembrie 2021
- calorii consumate = 1500 calorii
0
10-12-2021, ora 21:03
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 10 decembrie 2021
- calorii consumate = 1800 calorii
- sport = nimic
0
11-12-2021, ora 20:54
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 11 decembrie 2021
- calorii consumate = 1700 calorii
- sport = nimic
0
12-12-2021, ora 21:14
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
- 12 decembrie 2021
- calorii consumate = 1800 calorii
- sport = nimic
0
08-03-2022, ora 18:22
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Buna tuturor vreau sa va spun ca acum m am cam mentinut de cand nu am mai scris aici tot asa am avut grija sa nu mananc foarte mult asa ca voi incepe iar sa scriu adica voi spune cate calorii am consumat intr o zi cata apa am baut cat timp am mers pe jos cate abdomene si cate genuflexiuni am facut nu stiu daca voi posta zilnic voi vedea insa va voi tine la curent cu evolutia mea

- 1 noiembrie 2021 = 70, 25 kg
- 8 noiembrie 2021 = 70, 05 kg
- 28 noiembrie 2021 = 68, 25 kg
- 8 martie 2022 = 68, 65 kg

De asemenea indemn toate persoanele care vor sa slabeasca sa scrie aici cate kilograme au sau cate vor sa slabeasca si apoi in fiecare zi sa scrieti o evidenta ce ati mancat cate calorii daca ati facut sport cata apa ati baut etc si din cand in cand sa va cantariti ca sa vedeti evolutia

Daca nu facem nimic pentru a slabi nu vom avea nici un rezultat de aceea va invit sa incepeti sa faceti ceva acum si sa nu mai amanati si impreuna ne putem ajuta doar sa vreti
0
08-03-2022, ora 22:33
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Sa calculez caloriile mi se pare cel mai. off, am luat lista cu toate legumele, fructele si celelalte si cate calorii la 100 de grame are fiecare dar mi se pare destul de complicat sa calculez orice imbucatura dupa ce toata viata am mancat la intamplare, o sa reusesc oare ? Daca as fi singura poate mi-ar fi mai usor dar sotul este carnivor inrait, mancarea gatita nu trebuie sa lipseasca din casa... si eu ce sa mananc, sau sa nu mananc decat sa ma uit la el cum mananca...
De-asta am ajuns la 98 de kg.
Dupa prima saptamana de 16/8 am ajuns la concluzia ca trebuie sa renunt la zahar complet si sa mai micsorez portiile putin, cu toate ca nu cred ca am depasit 2000 de calorii pe zi.Oricum nici nu ma gandeam ca voi rezista cele 16 ore doar cu apa. asta ma face sa imi doresc sa continui si treptat sa ajung la 1300-1500 de calorii pe zi.
0
09-03-2022, ora 14:16
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Anna eu recomand sa iti calculezi caloriile pentru ca tot ceea ce conteaza cand vine vorba de slabit sunt caloriile adica orice dieta ai tine ca e cea cu supa de varza ca e Dukan keto Rina etc la baza acestea sunt hipocalorice si decat sa tii un regim precum supa de varza de exemplu unde vei avea o gramada de restricrii nu mai bine mananci ce vrei tu dar fara ca sa depasesti nr de calorii? Toata viata ta de acum inainte trebuie sa fii atenta la ce mananci pentru ca daca de exemplu slabesti in cateva luni 30 de kg daca nu esti obisnuita sa ai grija zi de zi tu le pui la loc si ajungi iar la 98 poate chiar mai mult asa se intampla oricat de increzatoare esti acum ca o sa slabesti si sigur atunci o sa fii atenta nu e chiar asa de aceea eu zic ca cea mai buna varianta e sa incepi chiar de acum sa ai grija la calorii sa ai o evidenta zilnica a alimentatiei tale si iti mai spun ceva la inceput pret de cateva zile e cam frustrant sa tot numeri calorii la orice mananci sau bei dar pt mine de exemplu acum e atat de simplu le stiu pe de rost si nu trebuie sa fii obsedata sa pui valoarea exacta pui si tu aproximativ pt ca odata ce calculezi un mar sa zicem ca are 200 de grame alta data stii cam cate calorii ar avea un mar de marimea aceea nu mai pui iar pe cantar iar daca e mai mic scazi si tu putin nu e necesar sa faci totul perfect ci doar asa sa ai o idee unde te aflii cu nr de calorii pt ca uite eu in prezent nici nu mai stau sa numar fiecare instant stiu cat are si calculul e f simplu am ajuns de nu mai masor aproape nimic iar tu acum ca sa slabesti iti recomand sa incepi cu 1700 de calorii deci incearca sa consumi zilnic 1700 incepand de azi scrie tot ceea ce mananci aici ce bei si ce sport faci si nr total de calorii o sa fim impreuna in acest proces de slabit

Nu nu stai si te uiti la sotul tau cum mananca poti manca si tu mancare gatita eu am facut listele acelea pt fructe si legume dar poti cauta pe google orice aliment si iti spune cate calorii are plus ca sunt multe alimente care au deja scris pe ambalaj de exemplu daca nu stii cat are mamaliga scrii pe google calorii mamaliga si vei afla

Da o sa reusesti clar ca nu e asa greu totul e sa nu fii obsedata cum ziceam mai sus de numaratul caloriilor ia o totul lejer doar ca sa stii cam cand sa te opresti din mancat cand depasesti 1700 1800 de kcal vei vedea ca nu e asa greu doar la inceput trebuie sa depui un pic de efort dar dupa e simplu
0
09-03-2022, ora 21:42
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Multumesc pentru sfaturi Greengo, Eu oricum sunt foarte multumita ca am reusit sa renunt la cipsuri, ciocolata, prajituri si celelalte prostii si ca pot sta atatea ore fara sa mananc si sa nu simt foame... asta chiar nu credeam ca va fi posibil ! Dar cum m-am lasat de fumat acum 20 de ani, si nu mai consum alcool de 1 an, sper sa rezolv si problema cu mancatul in exces.
Dealtfel dupa 10 zile de cand am inceput postul intermitent, cred ca aveam cam 98, 7 kg, pot sa spun ca:
- ma simt mai energica
- nu ma mai dor articulatiile
- sunt mai optimista si mai vesela
- azi dimineata cantarul arata 95, 9 kg
Deci voi continua, pana acum nu prea citeam etichetele produselor sa vad caloriile dar va trebui sa ma obisnuiesc sa o fac.
Nu stiu daca o sa am timp sa scriu in fiecare zi dar macar o data pe saptamana o sa vin cu noutati.
0
09-03-2022, ora 23:27
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
DATA
- 9 martie 2022

MANCARE
- nr total kcal = 1500

LICHIDE
- total lichide cu 0 kcal (litru) = 1, 5

SPORT
- mers pe jos (minute) = 20
- abdomene = 30

Buna din nou Anna foarte bine faci abia astept sa vad cum evoluezi in timp daca te cantaresti 1/saptamana e minunat referitor la postul intermitent cum ziceam aduce beneficii atunci cand e vorba de slabit in sensul ca impune o restrictie de a nu consuma nimic in acele 16 ore si de a ti face placerea in celelalte 8 dar iti mai spun inca odata ce a dus la scaderea greutatii tale de fapt e numarul scazut de calorii pe care l ai consumat renuntand la dulciuri chipsuri etc adica alimente foarte bogate in calorii ma bucur ca iti merge bine cu acest intermitent fasting numai sa ai putina grija si la ce mananci si cat mananci in acele 8 ore cat de cat
0
18-03-2022, ora 21:19
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
greengo, ai slabit la 68 ca ai facut ce o sa-ti zic mai jos, nu conteaza ca ai mancat de toate daca ai avut 1300 Kcal/zi, ai avut un deficit de
630 kcal/zi, deci arzi cam 1950/zi tu, cam putin, dar aia e.

E f simplu, ca sa slabesti trebe sa ai mai putine kcalorii decat arzi, nu conteaza ce mananci, nu conteaza daca faci sau nu sport, eu asa am facut, eu ard 2300 kcal/zi, macam 1500 si slabeam 3-3, 5 kg lunar.
Mancam si dulciuri si de toate, dar in limita a 1500/zi, mi le calculam si aia era, am cantar de bucatarie si aia e.
Nu stau sa ma intreb ce sa mananc sau altele, n-am facut nici un sport, daca faci si sport e bine ptr sanatate si slabesti ceva mai repede.

Si acuma de la 66 Kg am ajuns la 63 in cam 3 luni si am 1, 7 m inaltime, si is f sedentar, nici nu prea ies din casa.

Nu au nici un sens dietele alea dezechilbrate gen rina dukan si alte bazaconii, nu doar carbohidratii ingrasa ci tot daca sari de kcal necesare, asa ca nu stiu de ce in dietele astea se reduc f mult carbohidratii.
O dieta echilibreata contine 30 % proteine, 50 % carbo si 20 % grasimi, deci dupa cum vezi carbo is cei mai multi, asta recomanda medicii.
0
19-03-2022, ora 22:54
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Buna, din nou !

Aveam de gand sa scriu luni dar scriu astazi...

Am respectat programul 16/8, ba chiar cateva zile 18/6 ca ma luam cu treburile si uitam sa mai mananc.
azi dimineata cantaream 94, 5, nu am mai dat prea mult jos pentru ca, cred eu:
- am cam trisat cu niste gem de coacaze cu unt de arahide de cateva ori
- nu am consumat suficienta apa
- am consumat calorii intre 1700-2000 pe zi, nu reusesc mai putin deocamdata pt ca mananc paine cam multa ( grau intreg de vel pitar)
- am mai pus cate un plic de zahar la cafea. cateodata
Am observat ca de regula in zilele cand consum zahar cam stagnez, dar pt ca am fost mare consumatoare de dulciuri ma mir si eu de mine ca n-am gustat o ciocolata de atata timp. Glicemia a scazut de la 120 la 100, nu am avut ameteli sau tremuraturi cum pateam inainte cand treceau mai multe ore si nu mancam ceva.
As vrea sa ajung la 70 de kg, sper sa reusesc, sport nu fac dar fac destul de multa miscare la serviciu
Voi reveni, sper sa ajung la 90 de kg curand.
0
21-03-2022, ora 17:10
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Costy2008 - stiu ca tot ce conteaza pt a slabi sunt caloriile tocmai asta ziceam si te felicit pt rezultatele tale

Anna S - da zaharul painea gemul toate sunt pline de calorii normal ca stagnezi sau slabesti mai greu eu iti propun urmatoarele
* sa nu te mai cantaresti decat 1/saptamana adica in fiecare luni dimineata
* sa nu treci niciodata peste 1700 de calorii/zi
* sa bei 2 litri de apa/zi umpli o sticla sau sticle mai mici si le bei
* sa faci miscare
* sa scrii aici in fiecare seara inainte de a te pune sa dormi ce ai mancat cate calorii si cata apa ai baut iar daca crezi ca zilnic nu e potrivit pt tine desi asa poti avea mai mult control mai vorbim etc macar sa scrii in fiecare zi de luni care kg ai si alte noutati
0
27-03-2022, ora 01:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Poti manca si zahar, gem si altele daca nu sari de kcaloriile la slabire. 1700 e mult, sa aiba un 1500/zi kcal, cu 1700-2000 mai slabeste fix pix.
Miscare poate face sau nu, nu asta e problema, dieta e 80 % din slabire.
Nu trebuie sa bea neaparat 2 L pe zi la comanda, bea cat simte sete, ce bunicii nostri beau la comanda ? Bea fiecare cat simtea si n-au mai avut ceva.

Corect, cantaru se face odata pe saptamana dimineata dupa defecare, urinare, pe nemancate in chiloti dupa sculare.
0
27-03-2022, ora 20:08
greengo
Nu este medic/terapeut
greengo
Costy2008 - eu nu am obligat sa respecte regulile de mai sus eu am recomandat tinand cont de mai multi factori si anume sa nu se restrictioneze dintr odata la 1500 ci e bine sa o tina un timp pe 1700 si da se slabeste la 1700 avand kg pe care le are fa un calcul si tu si ai sa vezi de asemenea nu i am interzis sa manance dulciuri si gem insa acestea sunt foarte bogate in calorii si ori mananca f putin ori mananca ceva mai mult si alta mancare nu mai prea poate manca apoi m am gandit si la sanatate adica ea a zis ca nu consuma lichide si i am zis ca mai repede bei apa daca o pui in sticlute mici decat sa mergi tu de fiecare data la chiuveta in conditiile in care nu te ai obisnuit iar referitor la sport acesta ajuta si la sanatate si la atinge poate 1500 de calorii in loc de 1700 asa ca ai dreptate in ceea ce ai spus referitor la faptul ca dieta conteaza 80% si sportul 20% ai dreptate cand spui ca nr de calorii de fapt slabeste dar eu spun ca ar trebui sa fim atenti cat putem bineinteles si la ce consumam adica sa incercam putin cate putin sa alegem alimente sanatoase adica sa facem pasi mici mici sa bem apa putin mai mult sa mai avem si o salata sa facem un pic de miscare etc
0
29-03-2022, ora 22:53
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Buna seara
Astazi am 4 saptamani de cand am inceput postul intermitent
Kg la inceput 98, 7
kg astazi 93, 8
Eu sunt multumita, se putea si mai bine dar pe parcurs sper sa mai reduc din calorii, deocamdata m-am incadrat intre 1700-2000 de calorii, cateva zile mai putin de 1700 dar tinand cont de faptul ca la serviciu fac destul de multa miscare (lucrez in comert), eu zic ca nu sunt chiar foarte multe 1700 de calorii mai ales ca am reusit sa slabesc 4, 9 kg.
Referitor la consumul de apa, din ce am citit eu este foarte important in postul intermitent. In primul rand reduce senzatia de foame si pot rezista mai usor cele 16 sau 18 ore fara mancare, si nu mai am crampe musculare.

exemplu pt o zi

ora 11
- o cafea fara zahar
- 1 ou fiert
- o cutie branza fagaras sau activia cu cereale
- o felie de paine cu unt de arahide si gem de coacaze

ora 14
- o ciorbita (pui, vita sau zarzavat)
- felul 2 foarte putin o bucatica de carne si salata
-3 felii de paine grau intreg

ora 16 ( cateodata sar peste si nu mananc nimic)
- o banana sau doua, sau 1 mar, portocala
- o cafea

ora 18
- o conserva de peste cu 1/2 de lamaie
- 2 felii de paine grau intreg

Apa minerala cu lamaie cam 1 litru si apa plata 1 litru pe zi

Au fost zile cand am luat prima masa la ora 12, o gustare la ora 16 si apoi la ora 18 ceva mai consistent.
0
03-05-2022, ora 18:49
Anna S
Nu este medic/terapeut
Anna S
Buna ziua si bine v-am regasit !
A trecut ceva timp de la ultima mea postare, am amanat pt ca asteptam sa ajung la 90 de kg... dar n-am reusit inca, am 90, 4 kg. M-a incurcat putin Pastele, ceva cozonac, friptura de miel, o felie de tort... am cedat ispitei ce sa fac !
La ochi sa zic asa m-am incadrat zilnic intre 1500-2000 de calorii, insa ce vroiam sa va spun este faptul ca de vreo 3 saptamani am descoperit terciul de ovaz, quinoa, amarantul, hrisca, si am inceput sa le consum zilnic aproape, cel putin terciul de ovaz sau hrisca nu imi lipseste, il ador... pt ca il pot combina cu diferite fructe, nuca de cocos, gem, seminte de canepa, susan, etc... este foarte versatil si nu ma pot plictisi de el chiar daca il consum zilnic. Apoi semintele de chia, pe care le consum inmuiate in apa si adaug 1/2 de lamaie, sau budinca de chia cu lapte de migdale sau cocos. De cand am inceput sa consum aceste cereale si seminte ma simt mult mai bine, abdomenul a scazut in volum, tranzitul intestinal este mai bun, am energie.
Am mentinut orele de post, 16-18 ore in care consum doar apa plata cu lamaie si seminte de chia, pe care le tin la inmuiat 4 ore inainte deoarece isi maresc volumul de 4-5 ori si nu este bine sa consumi foarte multe odata, eu pun o lingurita rasa de seminte intr-o jumatate de litru de apa. Am redus consumul de carne si mezeluri consum foarte rar, m-am obisnuit si ma simt foarte bine asa.

28 februarie = 98, 7 kg
3 mai = 90, 4 kg

8, 3 kg in 2 luni, eu zic ca este bine... dar mai am pana la 70

Si inca ceva, glicemia 95 de la 120
0
04-10-2022, ora 13:15
Floooo
Nu este medic/terapeut
Floooo
Buna ziua la toti.
Am citi acest topic si mi se pare foarte util pt cineva care vrea sa slabeasca.
De asemenea si eu am incercat toate dietele posibile.
Am 1.58 si 69.kg si de ieri am inceput postul intermitent, 18/6
Am de gand sa incerc si 24 ore fara nimic
Mancarea mea este gatita de mine, fara multa grasime si fara combinatii ciudate. Cat mai simplu.
Evit la maxin fainoasele si orice produs procesat care indicele glicemic mare. Bineinteles fara sucuri sau dulciuri.
De ieri si pana azi am dat 400 gr si acest lucru ma motiveaza sa continui chiar daca gandul imi este doar la mancare. Am mancat aprox 700 cal (la ora 13 un mar si apoi mazare cu pui si seara la 19 ciorba de pui culegume si atat)
Cred ca problema mea este de natura psihica, caci ma gandesc mereu la mancare: ce voi manca, ce voi pregati ce trebuie sa cumpar, samd
Acest lucru este stresant si probbail procesul de slabire nu merge bine si nu pot sa-l tin mult.
Din acest motiv v-am scris pt a ma impulsiona pe mine si cine stie, poate si pe alte persoane in aceeasi situatie.
O zi faina
Adaugă un comentariu / răspuns
53 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.