Nu pot sa slabesc

02-03-2020
natalia 1990
Nu este medic/terapeut
natalia 1990
salut tuturor, ma numesc natalia, am 30 de ani, si un copil.problema este ca am ajuns la o greutate pe care nu am avuto nici fiind insarcinata.am ajuns la cifra critika de 100 kg, sunt in panica si nu ma ajuta nimic, ma starui sa manink mai putin, am introdus in ration piinea cu seminte de in dar fara rezultat.daesi nu iubesc sportul in fiecare dimineata.nu am fost niciodata slaba dar acum am intrat in panika totala.ajutooooooooor.
5 comentarii
0
02-03-2020, ora 15:17
360
Nu este medic/terapeut
360
pentru inceput monitorizeazat-i obiceiurile alimentare si vezi cate calorii consumi pe zi, folosing aplicatia my fitness pall.
apoi intra pe tdeecalculator.net si vezi ce greutate ar trebui sa ai si/ sau cate calorii ar trebui sa consumi

urmatorul pas e posibila reducere a caloriilor, si sportul zilnic pana la epuizare.
in caz ca nr de calorii nu e problema, atunci ar fi bine un consult la endocrinolog pt a vedea daca sunt probleme de tiroida (hipotiroidism) care sa duca la ingrasare
0
09-03-2020, ora 22:05
SimoCC
Nu este medic/terapeut
SimoCC
Salut,

@natalia1990, eu am 1.66 si 118 kg si in ultimii anii fac eforturi foarte mari de a da jos kilograme (fara prea mult succes).

In prezent caut colegi de suferinta, in speranta ca ne vom sustine unii pe altii.

Va intereseaza participarea la un astfel de grup de suport ?

Multumesc.
0
10-03-2020, ora 08:39
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Terapeut Carmen Meresz
Buna dimineata!
@natalia 1990, pentru a putea elimina surplusul de greutate ai nevoie atat de o anamneza personalizata, cat si de un program personalizat.O anamneza completa iti ofera posibilitatea sa sti care este tipul de obezitate si cauza acesteia. S-ar putea sa mananci pe fond de stres(hranesti o emotie).Este o diferenta enorma intre foamea fizica si foamea emotionala.Este foarte usor sa elimini surplusul de greutate, daca sti ce anume iti genereaza si mentine acest surplus.Cu cat esti mai panicata cu atat ai mai mult stres(cortizol) adica mai multa grasime.
Zi frumoasa!
0
10-03-2020, ora 08:47
Terapeut Carmen Meresz
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, TIMISOARA
Terapeut Carmen Meresz
@SimoCC, este o idee foarte buna cu grupul suport, cu conditia ca in acel grup sa fie o persoana specializata in nutritie.Daca in acel grup se ofera diete"copy-paste", nu vor exista rezultate. Este foarte important sa iti intelegi corpul, sa sti de ce te ingrasi, de ce nu poti elimina surplusul de greutate si/sau nu te poti mentine.
Ce functioneaza la tine, s-ar putea sa nu functioneze la altii, mai ales daca au diverse patologi(hipotiroida, diabet...).

Zi frumoasa!
0
10-03-2020, ora 21:54
SimoCC
Nu este medic/terapeut
SimoCC
@Terapeu Carmen Meresz, multumesc pentru feedback.

Grupul de suport nu isi propune sa impuna o anumita dieta. Fiecare persoana tine dieta ei si e la latitudinea fiecaruia cum o stabileste.
Scopul grupului este de suport reciproc - de a trece cu bine peste toate incercarile ce pot aparea si de a invata unii de la altii.

Exact, ce functioneaza pentru o persoana, nu functioneaza neaparat si pentru a doua - de aceea grupul nu face altceva decat sa ofere sustinere (un element esential in astfel de situatii).

Numai bine !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.