Se poate scapa de Abilify de 10 de tot?

94 comentarii 1 23 4 Înainte ›
0
25-10-2021, ora 11:46
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Psiholog Niculina Ciuperca Multumesc frumos! Nu m-am gandit la dieta cu supa de varza, desi am mai auzit de ea. Aceasta supa intr-adevar pare mai usor de gatit.

Ceaiurile de plante insa nu prea imi sunt permise deoarece de la ceaiuri de plante luate in doze mari mi-a aparut problema - eu banuiesc ca contineau f multa cofeina si mi-au dereglat mecanismele de reglare a dopaminei. Acum si de la o lingurita de cafea la ceasca, pe zi nu mai pot dormi. Beau doar o lingurita rasa de cafea, un fel de ceai de cafea.

In rest pare destul de accesibila. Merita incercata.
1
25-10-2021, ora 20:16
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca foamea nu scade, atunci te va chinui dieta aia ca iti va fi foame, ideea era sa scazi pofta de mancare ca sa mananci mai putin de la sine fara nici o dieta, sa ai mai putine calorii decat arzi, ca asta conteaza de fapt, poti manca orice daca ai mai putine calorii decat arzi, ca asa slabesti.
Eu in slabire mancam si dulciuri, doar sa am 1200 kcal/zi in loc de 2200 cat ardeam, si slabeam un 4, 5 Kg lunar.
Mancam orice, nu ma fortam cu diete de tot felul care de fapt nu prea conteaza.
1
26-10-2021, ora 11:27
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy, da m-am intresat cu supa de varza: da rezultate cata vreme e tinuta dieta, apoi se ingrasa lumea la loc.

Cata vreme iau medicamente care blocheaza serotonina, cred ca ma lupt cu morile de vant. Probabil si pofta asta exagerata de mancare e un mecanism de recaptare a serotoninei pe care si-l face organismul. Eu cel putin asa inteleg.
1
26-10-2021, ora 16:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Oamenii se ingrasa la loc din motivul care l-am zis, degeaba se abtine si mananca supa de varza daca dupa aia mananca la loc ca inainte ca le e pofta si foame, ca de aia se ingrasa, de aia trebuie redusa pofta de mancare, altfel nimic nu e sustenabil pe termen lung.

Pofta de mancare exagerata nu este un mecanism de recaptare a serotoninei, este cauzata de cantitatea scazuta a serotoninei in special pe grupul de receptori serotoninici 5HT2C, pur si simplu receptorii aia nu sunt stimulati bine din cauza cantitatii reduse de serotonina, asa ca de acolo vine treaba.

Evident ca te lupti cu morile de vant daca nu reduci cumva pofta de mancare, ca de asta nu zice nimeni, eu am tot zis peste tot, toti dau diete dar atat.
In primul rand aia cu supa de varza e o prostie ! Trebe sa mancam orice doar ca in cantitati mai mici, avem nevoie si de lactate, mancare gatita, paine integrala, oua, carne slaba fripta, salate de legume cruda.
Nu sa faci foamea practic cu supa de varza dar si fara nutrienti, trebe sa avem si nutrienti.
1
26-10-2021, ora 17:24
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eu iti zic sincer, cand de la lamotrigina intram in cofetarie, imi venea sa vars doar la mirosul de prajituri, era ca si cum as fi mancat 5 prajituri cu 5 minute in urma, vezi ? Asa trebuie, de la sine sa nu simti nevoia sa mananci prea mult.
Nu sa ocolesti cofetaria, sa eviti dulciurile si altele, sa le eviti de la sine, sa iti vina sa mananci putin de la sine, asta nu se discuta pe undeva !

Eu daca nu a scazut pofta, niciodata nu puteam slabi, chiar daca ma abtineam un timp si mancam mai putin, iar recidivam.
1
27-10-2021, ora 13:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Exact trebuie sa nu ai pofta aia nebuna de mancare ca sa poti slabi.
Eu mai caut si pe forumuri din strainatate dar nu au nici ei solutii.
1
27-10-2021, ora 19:19
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, fara sa scada pofta de mancare, nu e sustenabil nimic, cel mult te abtii cat te abtii, slabesti ceva, dar dupa aia de cele mai multe ori recidivezi. Mentinerea a la long se face de la sine doar daca ai foamea mai jos si mananci de la sine cat trebuie, altfel nu merge.
Aveau americanii o solutie, dar s-a scos de pe piata, era medicamentul Belviq care asta facea, reducea pofta de mancare prin urcarea serotoninei pe receptorii care am zis 5HT2C, dar cica s-a scos ca nu stiu ce efecte secundare avea.
1
06-11-2021, ora 11:53
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Probabil dadea episod. Pt ca antipsihticele unele dintre ele scad serotonina pe receptorii 5HT. Ma intreb daca totusi nu se pot schimba medicamentele cu ceva ce actioneaza doar pe dopamina..

Ma mai uit pe net pe baza de date "PDSP Ki Database - Psychoactive Drug Screening Program" la meniul din stanga, click pe Ki DB With Images.. dar cam toate actioneaza si pe 5 HTC-uri si pe Dopamina.
2
11-11-2021, ora 15:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu dadea nici un episod ca nu era medicament psihiatric, stimula strict receptorii 5HT2-C acel Belviq.
A fost si medicament care actiona doar pe dopamina si se numea Survector (amineptine), dar a fost scos cica ca unii abuzau de el, nu e normal sa scoata doar ptr ca aia faceau asa, treaba lor, dar la pacienti fa-l ca sa se simta bine.
Stimula si noradrenalina dar mai putin decat dopamina.

Majoritatea actioneaza pe receptorii de noradrenalina si dopamina gen Bubropiona si Concerta, ale care stimuleaza serotonina sunt combinate cu ceva ce stimuleaza noradrenalina, nu dopamina, gen Cymbalta si efectin.

Cine are bani si pile, isi ia chestie ce stimuleaza doar dopamina, ca exista, dar nu ca medicament oficial. Se duce la firma Sigrma Alrdrich, isi pune pilele in aplicare si obtine ce vrea de acolo, chestii care actioneaza izolat doar pe o grupa de receptori, deci nu e problema.
0
12-11-2021, ora 12:46
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Mda, Multumesc. Eu nu sunt de acord cu chestiile astea la negru.
Amisulpirid/Solian nu ar fi bun? Acela se pare ca merge doar pe dopamina..
2
12-11-2021, ora 15:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai Belviq asta nu era la negru, era oficial in farmacii. Solianul merge in doze mici pe dopamina, ai dreptate, un 25- 50-100 mg ca doza, ei zic ca sub 200 mg.
Ca daca e doza mai mare, face pe dos, blocheaza receptorii.
Si am auzit ca daca dopamina e cum trebuie, iar coboara pofta de mancare.

Poti incerca solian.
2
12-11-2021, ora 16:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Solianul ingrasa si umfla de nu se poate. Iar unei persoane cu psihoza ii trebuie o doza mai mare. Nu merge chiar asa. Plus ca intrerupe menstruatia.
1
12-11-2021, ora 17:07
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc, Clara! Atunci m-am mai uitat pe tabel. Ma reorientez pe Quetiapina/Cariprazina sau Latuda.. Depidne ce va zice si dr. Las intai sa sugereze medicul ceva apoi intreb de astea 3. Pt ca deja am aproape 92 kg.. in 4 luni am pus 12 kg!!
2
14-11-2021, ora 12:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara, eu am zis sa incerce Solian in doze mici, ptr urcarea dopaminei ca poate asta ii va mai diminua pofta de mancare, nu in doze mari ptr psihoza. Dar si ptr asta trebuia sa discute cu medicul inainte de a lua.

Mie in doze mici de 25 mg mi-a mai luat anxietatea, nu m-a ingrasat, nu a urcat pofta de mancare dar nici nu a scazut-o, dar mi-a urcat prolactina la nivel dublu decat limita maxima admisa. Si nu luam chiar zilnic totusi.

Lena, da, lasi intai sa sugereze medicul ceva intai, apoi zici tu. Mie Cariprazina si quetiapina imi urca pofta de mancare destul, dar poate tie nu-ti face asa. Latuda am auzit ca nu ingrasa.
1
02-12-2021, ora 12:21
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Am ramas pana la urma pe Abilify de 10. Si mi-a recomandat medicul endocrinolog Crom pt taierea poftei de mancare si se pare ca functioneaza.
2
02-12-2021, ora 15:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy2008

Lenei nu ii trebuie o doza mica de Solian pentru anxietate. Ii trebuie o doza de neuroleptic pentru psihoza. Bine ca s-a rezolvat.
2
02-12-2021, ora 17:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Da, bine ca s-a rezolvat.
1
20-02-2022, ora 17:49
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Din pacate nu prea. M-a ajutat Cromul sa nu mai cresc in greutate, am slabit 3 kg dar stagnez la 89 kg de vreo 2 luni bune... si mi-e groaza de schimbat antipsihoticele pt ca lucrez, sunt in perioada de proba pe urmatoarele 2 luni jumate. Si la angajatre la medicina muncii au pus ceva diagnostic de obezitate nedterminata. :(
1
20-02-2022, ora 20:46
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai acuma mananci cate kcal arzi, si de aia, n-a scazut destul pofta de mancare, trebe sa scada si mai mult ca sa mananci mai putin.
1
20-02-2022, ora 21:02
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, dar nu o sa scada de la sine. Ajuta Cromul dar doar sa ma mentin, sa nu ma ingras mai tare. Altceva nu stiu ce as mai putea face. Daca nu mananc nu pot lucra nici cat lucrez.
1
20-02-2022, ora 23:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai n-am zis ca scade de la sine pofta, dar trebe cumva sa scada ca sa mananci mai putin, altfel nu vei slabi, vei ramane asa.
Sau faci miscare si mananci la fel, si atunci slabesti, de ex o ora de bicicleta acasa in ritm mai alert zilnic.
Si dupa ce ai slabit, poti sa nu mai faci, si te mentii la greutatea la care ai ajuns.
1
22-02-2022, ora 09:40
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu nu pot face sport intens pt ca simt oboseala la inima de cand sunt pe neurplepticele astea si mi-e rau.

Ca sa fac sport si sa se cunoasca la silueta, ar trebui sa fac cam 3-4 ore de mers pe jos, ceea ce nu imi permit ca timp fizic.

Ma trezesc la 7 dimineata si mananac micul dejuns si ajung inapoi acasa la 19:00 pana fac un dus si mananc ceva e ora 21:00. cand trebuie sa dorm. Daca vreau sa ma pot trezi odihnita imi trebuie cam 9 ore de somn.

Singura chestie care m-ar ajuta poate ar fi dieta cu legume fructe, doar ca mi-e greu sa le fac si pe alea seara cand ajung acasa din cauza oboselii. Plus ca salate proaspete nu pot prepara ziua pt birou, cel mult mai duc cate un morocv, mar etc.. Dar nu m-au ajutat, tot 90 Kg am.. de la 76 cate aveam pe Risperidona.
1
22-02-2022, ora 14:50
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
NU fructe, ca alea au mai multe calorii si te poti chiar ingrasa, trebuie sa mananci legume proaspete, mancare gatita din legume cu f putin ulei sau deloc daca se poate, iaurturi degresate, carne slaba fripta, ceva paine integrala dar nu multa.
De ex sa ai un 1300 Kcal/zi, si sigur vei slabi.

Dar daca nu pot sa faci asa, aia este, nu slabesti.
Nu te-au ajutat ptr ca poate ai mancat multe fructe.
Eu am zis, nici nu conteaza ce mananci, conteaza cete Kcal/zi ai.
0
23-02-2022, ora 14:05
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Mda, daca as putea angaja pe cineva sa imi gateasca zilnic. Insa chiar si asa, mama nu razbeste sa gatesca mancare sanatoasa pt ritmul in care mananc eu. :|
0
23-02-2022, ora 20:55
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pana la urma ti-am zis, conteaza sa mananci mai putine calorii, nu conteaza ce, dar aia este, stai asa daca nu poti slabi.
0
23-02-2022, ora 21:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, adevarat nu prea am de ales.. Multumesc pt sugestii.
0
23-02-2022, ora 22:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Costy, daca ar fi asa de usor toti cei care iau medicamente pentru boli psihice ar fi slabi. E usor sa scrii din taste sa faci anumite lucruri dar foarte greu sau imposibil de pus in practica.
0
24-02-2022, ora 09:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Pe lângă toate lucrurile care îngrașa mai trebuie adăugat si stresul. Dacă devine o obsesie faptul că nu poti slăbi ai un stres permanent care nu ajută. Incearcă să iesi mai mult in aer liber, ascultă muzică, momente vesele care te binedispun, nu mai pune presiune pe tine, ai răbdare ca transformările nu vin peste noapte.
0
24-02-2022, ora 11:24
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu am o obsesie, doamna psiholog cred ca e cat se poate de normal sa nu te simti bine in pielea ta, cand de la 60 de kg ai ajuns in cateva luni la 90 kg.
0
24-02-2022, ora 12:13
Psihologie, București
Cu psihiatrulai vorbit? Poate iti adauga ceva la schema de tratament astfel încât sa atenueze reactiile adverse.
Adaugă un comentariu / răspuns
94 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul