Depresie şi anxietate după renunțarea la medicament
Bună seara! Sunt baiat și am 25 ani, Dr. Neurolog ma diagnostica cu dureri neuropate, tratament am primit Cymbalta 60mg timp de 3 luni. La ultimul reconsult mi-a zis sa renunț la Cymbalta, și sa o fac timp de 10 zile, micșorând doza la 30mg. Vreau sa menționez ca de vreo 3 zile ma simt panicat practic într-una, pun prea multe emoții in tot ceea ce fac, am o alertă la locul de munca in special, ma simt amenințat și parca as avea o stare de anexietate. Este normal ca sa apăra aceste simptome după ce am renunțat la medicament sau este o coincidență ? (Mie mi se pare ca am panica asta pe suflet după ce am micșorat doza de duloxeniti) Țin să precizez ca mai iau in paralel și liryca (Pregabalin) 150mg, acestea trebuie sa le iau in continuare.
10 comentarii
Tratamentul.nu trbuia intrerupt.Perioada minima este de 6 luni, in momentul in care sunteți bine Ați oprit brusc tratament ul și ați făcut un sindrom de discontinuitate.Faceti un consult psihiatric și reluați tratamentul.
Stimate Dnule Dr., eu am intrerupt Cymbalta nu de dorința de a intrerupe, dar la recomandarea medicului, fiindcă nu aveam mari progrese in combaterea durerii și mai aveam și reacții adverse. De ce să merg la psihiatru când pe mine mă dor picioarele și diagnoza este “dureri neuropatie” ? Cu tot respectul, duceți mult in eroare, pe lângă faptul ca nu as fost de loc explicit. O zi frumoasa.
Încercați să mergeți la un psihoterapeut care să va ajute să gestionați emotiile.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Totuși rămân pe ideea ca starea acesta s-a instaurat in urma întreruperii administrații de Cymbalta și sper ca in câteva zile să treacă de la sine. Merg in curând și la un psiholog. Mulțumesc pentru atenție.
Pentru că e posibil sa aveți o tulburare somatofirma !Stimate domn nu îmi permit să induc lumea în eroare.Raspund din timpul meu in mod gratuit.
Investigați va reumatologic, dacă nu găsiți nimic psihiatrul evonoptiune.E alegerea dv ce faceți!
Diagnosticul nu se pune pe forum.sau pe google!
Investigați va reumatologic, dacă nu găsiți nimic psihiatrul evonoptiune.E alegerea dv ce faceți!
Diagnosticul nu se pune pe forum.sau pe google!
Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordată. Mesajul meu l-am scris ieri, astăzi ma simt mult mai bine fata de primele 3 zile fără medicament. Numai bine.
Mesajul l ați scris astăzi la ora 09.55.Eu v am scris azi dimineață la ora 07.38 cum imi puteati răspude ieri ?
Atunci azi dimineață și, pe parcursul zile, (de azi) am observat ca ma simt mult mai bine fata de ieri, deci dimineața acuzam o prob cu care m-am confruntat ultimile 3 zile și spre seara (tot azi) pot sa afirm ca ma simt mai bine.
P.S: am mai postat undeva ieri și de aia le-am confundat.
Have a nice day.
P.S: am mai postat undeva ieri și de aia le-am confundat.
Have a nice day.
E foarte important cum gestionați problema. Modul de gândire și percepție ne determină funcționarea. În momentul în care simțim ceva și gândim că-i o problemă, se poate să ne inducem și să simțim mai mult decât normalul.
Oricine poate avea o situație mai proastă, important este să nu cădem pradă gândurilor automate, ci să facem ceva să ieșim din starea respectivă. Imaginați-vă o situație din care ați ieșit cu brio și spuneți-vă că aveți resurse să depășiți și această problemă. La 25 de ani puteți învinge orice obstacol. Muzica, dansul, o plimbare în aer liber, un sport, etc.sunt relaxante și vă ajută să treceți peste momentele dificile. Observați ce vă face bine și folosiți-le ca resursă.
Oricine poate avea o situație mai proastă, important este să nu cădem pradă gândurilor automate, ci să facem ceva să ieșim din starea respectivă. Imaginați-vă o situație din care ați ieșit cu brio și spuneți-vă că aveți resurse să depășiți și această problemă. La 25 de ani puteți învinge orice obstacol. Muzica, dansul, o plimbare în aer liber, un sport, etc.sunt relaxante și vă ajută să treceți peste momentele dificile. Observați ce vă face bine și folosiți-le ca resursă.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 44Grup Suport pentru Anxietate si Depresie
- 436Ajutor! Atac Panic, Anxietate si Depresie
- 3Depresie si anxietate
- 3Anxietate, Depresie sau alte afecțiuni?
- 3Atacuri de panica, anxietate, depresie
- 5Anxietate, fobie sociala, depresie
- 3Sfat - anxietate, depresie sau alta afectiune
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 4Depresie foarte puternica /Anxietate/TOC/
- 1Depresie majora.
- 5Cum am învins anxietatea si depresia
- 3Depresie și anxietate
- 6Exista vreun astfel de medicament
- 4AD si Anxietatea.
- 12Remedii pt depresie si anxietate
- 7Depresie și anxietate