Depresie şi anxietate după renunțarea la medicament

27-11-2019
almaz
Nu este medic/terapeut
almaz
Bună seara! Sunt baiat și am 25 ani, Dr. Neurolog ma diagnostica cu dureri neuropate, tratament am primit Cymbalta 60mg timp de 3 luni. La ultimul reconsult mi-a zis sa renunț la Cymbalta, și sa o fac timp de 10 zile, micșorând doza la 30mg. Vreau sa menționez ca de vreo 3 zile ma simt panicat practic într-una, pun prea multe emoții in tot ceea ce fac, am o alertă la locul de munca in special, ma simt amenințat și parca as avea o stare de anexietate. Este normal ca sa apăra aceste simptome după ce am renunțat la medicament sau este o coincidență ? (Mie mi se pare ca am panica asta pe suflet după ce am micșorat doza de duloxeniti) Țin să precizez ca mai iau in paralel și liryca (Pregabalin) 150mg, acestea trebuie sa le iau in continuare.
10 comentarii
0
27-11-2019, ora 07:38
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Tratamentul.nu trbuia intrerupt.Perioada minima este de 6 luni, in momentul in care sunteți bine Ați oprit brusc tratament ul și ați făcut un sindrom de discontinuitate.Faceti un consult psihiatric și reluați tratamentul.
0
27-11-2019, ora 09:55
almaz
Nu este medic/terapeut
almaz
Stimate Dnule Dr., eu am intrerupt Cymbalta nu de dorința de a intrerupe, dar la recomandarea medicului, fiindcă nu aveam mari progrese in combaterea durerii și mai aveam și reacții adverse. De ce să merg la psihiatru când pe mine mă dor picioarele și diagnoza este “dureri neuropatie” ? Cu tot respectul, duceți mult in eroare, pe lângă faptul ca nu as fost de loc explicit. O zi frumoasa.
1
27-11-2019, ora 14:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să mergeți la un psihoterapeut care să va ajute să gestionați emotiile.
0
27-11-2019, ora 15:29
almaz
Nu este medic/terapeut
almaz
Vă mulțumesc pentru răspuns. Totuși rămân pe ideea ca starea acesta s-a instaurat in urma întreruperii administrații de Cymbalta și sper ca in câteva zile să treacă de la sine. Merg in curând și la un psiholog. Mulțumesc pentru atenție.
1
27-11-2019, ora 19:30
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Pentru că e posibil sa aveți o tulburare somatofirma !Stimate domn nu îmi permit să induc lumea în eroare.Raspund din timpul meu in mod gratuit.
Investigați va reumatologic, dacă nu găsiți nimic psihiatrul evonoptiune.E alegerea dv ce faceți!
Diagnosticul nu se pune pe forum.sau pe google!
0
27-11-2019, ora 20:37
almaz
Nu este medic/terapeut
almaz
Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordată. Mesajul meu l-am scris ieri, astăzi ma simt mult mai bine fata de primele 3 zile fără medicament. Numai bine.
0
27-11-2019, ora 21:08
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Mesajul l ați scris astăzi la ora 09.55.Eu v am scris azi dimineață la ora 07.38 cum imi puteati răspude ieri ?
0
27-11-2019, ora 21:49
almaz
Nu este medic/terapeut
almaz
Atunci azi dimineață și, pe parcursul zile, (de azi) am observat ca ma simt mult mai bine fata de ieri, deci dimineața acuzam o prob cu care m-am confruntat ultimile 3 zile și spre seara (tot azi) pot sa afirm ca ma simt mai bine.

P.S: am mai postat undeva ieri și de aia le-am confundat.

Have a nice day.
0
28-11-2019, ora 06:58
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Toate cele bune și dumneavoastră
0
28-11-2019, ora 09:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E foarte important cum gestionați problema. Modul de gândire și percepție ne determină funcționarea. În momentul în care simțim ceva și gândim că-i o problemă, se poate să ne inducem și să simțim mai mult decât normalul.
Oricine poate avea o situație mai proastă, important este să nu cădem pradă gândurilor automate, ci să facem ceva să ieșim din starea respectivă. Imaginați-vă o situație din care ați ieșit cu brio și spuneți-vă că aveți resurse să depășiți și această problemă. La 25 de ani puteți învinge orice obstacol. Muzica, dansul, o plimbare în aer liber, un sport, etc.sunt relaxante și vă ajută să treceți peste momentele dificile. Observați ce vă face bine și folosiți-le ca resursă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiul fizic, o opțiune viabilă pentru ameliorarea depresiei și anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei și anxietății
  • Comparație între efectele sportului și efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei și anxietății
  •