Anxietate, fobie sociala, depresie | Forumul Medical ROmedic

Anxietate, fobie sociala, depresie

30-05-2017
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Salut, va rog sfaturi, idei, am de o anxietate mare ca ma doare fata si ochii si capul, ma doare capul mai tare cind vorbesc, in public simt o anxietate mare parca constientizez fiecare privire, ma constientizez excesiv pe mine, cum merg, cum privesc, cum ma misc e un stres colosal.Am si obsesii multe, de genu ca inteligenta e cea mai complexa si superioara forma de a exista si tind spre ea, nu pot face ce imi place cu sufletul, si multe alte obsesii.Am citit ca e propabil emisferele creierului sa comunice defectuos, si la mine expresia ochiului sting e mai intunecata ca a dreptului, e vizibil chiar, si am si scolioza, o parte a corpului e mai lunga putin, si jumatate de fata difera de cealalta jumatate vizibil.Poate stiti ceva, asemanator.Multumesc anticipat.
5 comentarii
3
30-05-2017, ora 20:22
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Inteleg ca iti este greu cu aceste probleme (anxietate, posibila fobie sociala, preocupari obsesive, depresie). Partile corpului nu sunt identice. Posibil sa fie la tine mai evidenta aceasta diferenta sau sa fii prea focusat(a) pe detalii. Pentru diagnostic apeleaza la un psiholog clinician si la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala la cabinet sau online. Demersul terapeutic te poate ajuta, astfel:
- Sa intelegi cauzele si mecanismele prin care se intretin manfestarile anxios-depresive. De obicei, stilul de gandire, convingerile despre noi insine, convingerile despre lume si viata sunt cele care genereaza astfel de probleme.
- Sa inveti si sa exersezi tehnici si metode simple de autocontrol mental si emotional, care te vor ajuta sa ai un mai bun control asupra gandirii, antrenand-o sa devina mai obiectiva, precum si stari de relaxare, de detensionare si calm.
- Sa devii o persoana mai energica, mai performanta si cu incredre mai mare in fortele proprii.
- Sa stii cum sa previi aparitia unor probleme asemanatoare etc.
3
30-05-2017, ora 21:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara !
Ca și colega mea vă sfătuiesc să căutați un psiholog clinician cu experiență, pentru o evaluare psihologică, în urma căreia veți ști ce cale aveți de urmat. De modul cum gândiți și percepeți o situație depinde modul de acțiune și respectiv modul cum vă simțiți.
Dr.Susan Jeffers în "Acceptă-ți teama dar nu te lăsa înhibat de ea" susíne că "ori de câte ori ne asumăm un risc şi pătrundem într-un teritoriu cu care nu suntem familiarizaţi sau ne manifestăm într-o manieră diferită, noi experimentăm o stare de teamă. Adeseori, această teamă ne împiedică să avansăm. Secretul constă în A NE ACCEPTA TEAMA, DAR A NU NE LĂSA INHIBAŢI DE EA".
Pot fi niște scheme cognitive disfuncționale care în anumite situații pot fi stimulate și-atunci datorită modului de interpretare aveți stările respective. Urmând ședințe de psihoterapie veți învăța cum să interpretați rațional tot ce vi se întâmplă și-atunci nu veți mai fi afectat.
0
31-05-2017, ora 20:10
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Multumesc mult de sfaturi, voi tine cont.
0
01-06-2017, ora 20:32
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Cu drag!
1
02-06-2017, ora 04:34
Cristian.Roman
Nu este medic/terapeut
Cristian.Roman
Radion77 stai linistit o sa fie bine si acuma iti vorbeste un baiat de 29 de ani care de anul trecut pana acum a trecut prin atacuri de panica si depresie.inca le resimt si inca mai am uneori stari putin mai proaste dar sau diminuat cu 80 %...eu aveam ce a mai mare pb dimineata cand ma trezeam si inca mai persista putin frica...si incercam sa lungesc ziua sa adorm mai tarziu si sa ma trezesc mai tarziu pt ca atunci "mi se parea ca a trecut dimineata si nu mai are cum sa-mi fie rau" Anxietatea pana nu o simti nu-ti dai seama ce inseamna...preferam sa-mi faci orice e mai rau pe lumea asta in schimb sa ma pot trezi dimineata sa-mi beau cafeaua si sa rad.am plans asa cat sunt de barbat dar pana la urma usor usor am invatat ca totul revine la normal si majoritatea isi revin din asta doar ca multi dau exemple doar cazurile grave care sunt si putine, dar alea ies la iveala si se face tam tam.o sa vezi ca o sa fie bine chiar daca o sa dureze pana iti revii...credema pe cuvant ca nu inebunesti chiar daca o sa crezi asta de 100%.gandestete ca oricum nu poti face tu nimic in privinta asta si ce se intampla se va intampla si o sa vezi ca o sa fie bine.it zic din suflet si sper sa te faci bine cat mai curand.! ce e mai important si am uitat sa specific e ca eu imediat dupa 2 zile am inceput sa vb cu o domnisoara psiholog si doar la telefon...ma ajutat pentru ca imi dadea incredere in mine si stiam ca cineva e alaturi de mine pt ca se implicase intru totul si nu doar asa sa-si faca meseria de psiholog si nu am luat nici un fel de pastila chiar daca strangeam din dinti si plangeam si imi lipseau prietenii scena muzica pt ca eu cu asta ma ocup dar am zis stop la pastile ( dar nu iti recomand si tie asta ) eu iti spun doar ce am facut eu.Am luat doar stresclin in momentele mele grele sa zic asa...atat...Peace and love!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •