Spravato este eficient in starile de depresie si anxietate?

09-04-2024
Florinshajsj
Nu este medic/terapeut
Florinshajsj
Buna ziua, as vrea sa stiu mai multe despre tratamentul cu Spravato, este eficient in starile de depresie si anxietate, mentionez ca am incercat mai multe medicamente, aproape toate ISRS dar nu pot tolera efectele adverse
3 comentarii
0
09-04-2024, ora 17:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Dr. meu a avut 6 cazuri carora le-a dat Spravato. Numai pe doua a mers. Se da cu internare.
0
09-04-2024, ora 19:51
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Poți încerca neurofeedback-ul, reface creierul. Am făcut eu un subiect acum ceva timp cu metode nemedicamentoase pentru bolile mintale, am pus mai multe metode acolo.
1
11-04-2024, ora 12:05
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Spravato (esketamina) este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) în Statele Unite și de alte agenții de reglementare la nivel global pentru tratamentul depresiei rezistente la tratament la adulți, când alte tratamente nu au fost eficiente. Este un derivat al ketaminei, un anestezic cu proprietăți antidepresive puternice, dar care este administrat sub o formă care permite un control mai bun al dozajului și al efectelor secundare.

Spravato este administrat sub formă de spray nazal, în combinație cu un antidepresiv oral, ca parte a unui plan de tratament mai cuprinzător pentru depresie. A fost demonstrat că reduce simptomele depresiei la unele persoane pentru care alte tratamente nu au funcționat, și poate avea un efect rapid, uneori în decurs de câteva ore sau zile după administrare, spre deosebire de antidepresivele tradiționale care pot dura săptămâni pentru a începe să arate efecte.

Esketamina acționează prin intermediul unui mecanism diferit comparativ cu majoritatea antidepresivelor (cum ar fi inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei - ISRS), vizând sistemul glutamatergic și nu sistemul serotonergic sau noradrenergic. Acest lucru poate explica de ce ar putea fi eficientă pentru persoanele care nu au răspuns la tratamentele antidepresive standard.

În ceea ce privește anxietatea, deși Spravato este aprobat în principal pentru depresia rezistentă la tratament, unele studii explorează și potențialul său în tratarea tulburărilor de anxietate, dar aceasta nu este încă o indicație aprobată formal și ar trebui discutată cu un medic.

Ca și în cazul oricărui medicament, există efecte secundare asociate cu Spravato, inclusiv amețeli, greață, creșterea tensiunii arteriale, senzație de deconectare sau disociere și altele. De aceea, administrarea se face sub supraveghere medicală într-un cadru clinic, permițând monitorizarea pacienților pentru orice reacție adversă.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre istoricul medical, despre medicamentele care nu au fost tolerabile anterior și despre toate opțiunile de tratament disponibile pentru starea dumneavoastră. Doar un medic vă poate oferi sfaturi personalizate și poate determina dacă Spravato ar putea fi o opțiune de tratament adecvată pentru dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul