Depresie probabil recurenta | Forumul Medical ROmedic

Depresie probabil recurenta

10-12-2021
Mihaela Alexandru
Nu este medic/terapeut
Mihaela Alexandru
Din motive de sănătate fizică în urma cu patru ani am făcut probabil depresie, medicii(3)la care am fost au spus ca este episod depresiv moderat, apoi când au văzut ca nu sunt bine au renunțat la episod și au spus ca este tulburare depresiva majora.Am făcut tratament timp de 3 ani și 7 luni, după care cu acordul medicului am scos complet tratamentul.Problema este ca simptomele au început sa reapare, în plus a apărut și anxietatea.Va rog sa nu ma trimiteți la medic pentru ca momentan nu am cum sa ajung, am încercat tot felul de tratamente naturiste cu efect zero.
12 comentarii
2
10-12-2021, ora 16:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati sa obtineti o reteta prin Medic Chat. E vreo 50 de lei consultatia. Sau reluati-va tratamentul daca mai aveti in casa. Antidepresivele se mai dau si fara reteta.
1
10-12-2021, ora 16:19
Mihaela Alexandru
Nu este medic/terapeut
Mihaela Alexandru
Credeți că același tratament ar da rezultate?Da, da am acasă Venlafaxine 75 mg am cumpărat câteva cutii în plus, nu se știa dacă nu urma un nou lockdown.
1
10-12-2021, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, sigur. Efectul se vede dupa 2-4 saptamani.
1
10-12-2021, ora 20:39
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Medicația trebuie combinată cu psihoterapia, pentru că medicația rezolvă problemele pe moment, pe când psihoterapia umblă la cauze, schimbă modul de gândire depresiv și ajută la dobândirea unor competențe pentru a gestiona situațiile întâlnite.
1
11-12-2021, ora 19:24
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai trebuie sa te trimit la medic, ca altfel se va agrava si va fi nasol de tot, normal ca naturistele au efect zero, nu mai pierde timpul si la medic daca nu vrei doamne fereste sa ramai depresiva grav pe viata.
Ai nevoie de tratament, nu ai alta sansa, nimeni nu iti poate da alt sfat corect decat asta.
Nu te juca ca te joci cu focul, alta sansa nu ai, ai cum sa ajungi la medic, te programezi la unul si te duci, nu e mare lucru.

Ai facut depresie ca erai predispusa la boala asta, nu din cauza sanatatii fizice, ca-s multi cu sanatate proasta fizic care-s f okey.

Daca ai scos trat si au revenit simptomele, inseamna ca trebuie sa iei tratament mereu. Poti relua acelasi tratament, dar si aia ar trebui sa discuti cu un medic, sa nu faci de capul tau, poate ar propune alt tratament, nu stiu ce sa zic.

Doamna Ciuperca, nu stiu daca doamna are bani de psihoterapie, iar cauzele dracu le stie, chiar medicul meu mi-a zis "cine naiba stie cauzele ?", in general ar putea fi si genetice care dau predispozitia, ca dovada ca doi oameni in aceleasi conditii de mediu, unu face, altul nu face depresie.
Dar nu ar fi rau sa faca si psihoterapie, insa deocamdata trebuie neaparat sa ia tratament.
1
11-12-2021, ora 21:41
Psihologie, București
De obicei la cei care fac depresie sunt anumite scheme cognitive disfuncționale. De aceea e nevoie de evaluare psihologică să vezi cum funcționează schemele ca să previi stimularea lor în anumite condiții. Stimularea se face extern(situații sau persoane) sau intern. Ca să nu se ajungă la depresie sau anxietate e nevoie de schimbat modul de gândire și percepție vizavi de anumite situații. De aceea nu totdeauna funcționează medicația, pentru că e nevoie să învățăm să gestionăm situațiile în așa fel încât acele scheme să nu mai fie stimulate. Dacă nu se face și psihoterapie depresia revine ori de câte ori apar situații dificil de gestionat și psihiatrul e nevoit să mărească dozele față de prima dată.
Am încercat să copiez acele scheme aici ca să vă dați seama, dar văd că nu-mi dă voie.
Se poate face psihoterapie cognitiv-comportamentală prin casa de asigurări, numai trebuie să vorbești cu psihiatrul să te trimită la un psiholog cu care lucrează, pentru că decontarea se face prin psihiatru.
1
12-12-2021, ora 11:25
Mihaela Alexandru
Nu este medic/terapeut
Mihaela Alexandru
Da, Costy2008 ai dreptate, dar când afli ca ai cancer, mai exact ți se expun o mie de diagnostice foarte grave e posibil sa ți se declanșeze depresia.Din fericire după multe investigații s a dovedit ca nu erau corecte, era unul grav dar nu cancer.Nu contest ca nu exista predispoziție genetica către depresie, si da, probabil ca trebuiască nu fie scos tratamentul.Este scos de multe luni și asta e.Psihoterapia nu m a ajutat niciodată.
1
12-12-2021, ora 16:36
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Psihoterapia nu te-a ajutat ptr ca tu ai dereglari chimice in creier, nu altceva, de aia tratamentul te-a scos din asta.
Predispozitia o aveai catre depresie, altfel nu se declansa nimic, un om fara predispozitie sti cum se comporta ? Pai iti zic eu, si anume "si daca am cancer, nu conteaza, imi traiesc clipa si nu mai conteaza ce va fi", si se bucura de prezent.
Depresia ta oricum venea mai tarziu, chiar daca nu era motivul ala, cocea in fundal acolo de mult, si cand deteriorarea reactiilor chimice a avansat in anume masura, s-a declansat grabita fiind treaba de problema ta.
Si ca dovada ca oricum venea, e ca nu ti-ai mai revenit odata cu faptul ca a trecut factorul de mediu care a declansat-o. Daca era doar temporar cauzata strict de factorul ala de mediu, trecea dupa aia cand ai aflat ca nu ai cancer.

Trebuia scos trat sa vedem daca ramai bine si fara, insa cand incepeau sa apara simptome iar, de urgenta se reincepea un tratament, nu se sta asa.

Doamna Ciuperca, daca ai genetica buna, oricum ai gandi n-ai nici o depresie, mori de inima la un necaz f mare dar nu faci depresie.
Iar daca nu merge un tratament inseamna ca nu e bun, dar nu ca nu e de tratat. Si daca nu merg 5 tratamente, nu-s potrivite doar.
E adevarat ca, conteaza si cum gandim, nu zic nu, insa tot exista o predispozitie genetica in spate, factorul de mediu e scanteia care aprinde butoiul cu benzina deja existent.

De ex poti fi trist ca nu ai ceva desi acel ceva nu ti-ar aduce fericirea, si doar crezand ca iti aduce si nu-l ai, esti trist, asta da, se rezolva la psiholog, insa aia e o tristete normala, nu e depresie, si va trece odata cu schimbarea gandirii la psiholog.
Deci aveti dreptate in unele cazuri.
0
11-01-2022, ora 06:05
Mihaela Alexandru
Nu este medic/terapeut
Mihaela Alexandru
Asa este, depresia era undeva acolo demult, clar ai dreptate.
0
13-01-2022, ora 17:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai normal ca era de mult acolo inceputa depresia doar ca nu stiai, e ca o cladire de metal, ploua pe ea continuu, tu stai in ea, nu stii nimic, si deodata la un vant pica.
Nu vantul era cauza, ci ca deja ploaia a mancat destul din structura de rezistenta, si vantul a a fost doar scanteia care a aprins butoiul cu pulbere, abia atunci ai vazut, cand problema a avansat prea tare, dar nu ca atunci a aparut brusc. Si daca nu venea vantul, mai in colo pica cladirea de la sine.
Asa si la depresie, asa cum la unii se erodeaza chimia creierului, nu au factori negativi dar tot apare depresia si fiind bine.

Un prieten de al meu a capatat brusc anxietate nasoala cand era in cabana la munte la distractie cu prietenii, deci nu a fost nimic negativ, s-a declansat atunci.
Daca avea un factor negativ mai devreme, ar fi aparut ceva mai devreme poate, dar era pe drum oricum.

Pai la cat de grea era viata in trecut, daca omu facea depresie din motive de tot felul, murea omenirea de mult.
Nu faceau sclavii aia depresie care mancau putina paine si ulei, erau batuti si munciti toata ziua la infinit, ca erau sanatosi.

Ai reinceput tratamentul ?
1
26-01-2022, ora 19:17
Mihaela Alexandru
Nu este medic/terapeut
Mihaela Alexandru
Nu ca nu am putut sa merg la medic
1
26-01-2022, ora 19:45
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De ce nu ai putut sa te duci ? Ptr sanatatea ta trebuie sa te duci mai repede, nu sta asa ca s-ar putea agrava treaba si sa fie mai greu de tratat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metabolismul ca factor important în tulburarea depresivă majoră recurentă
  • ÃŽmbătrânire celulară accelerată observată la indivizii cu depresie, asociată cu mortalitatea precoce
  • Plimbările prin natură pot îmbunătății sănătatea mintală a persoanelor cu depresie sau anxietate
  • ADHD-ul este mai puternic legat de anxietate È™i depresie decât autismul
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • Dieta occidentală - factor de risc pentru tulburarea depresivă majoră
  • EficienÈ›a È™i siguranÈ›a utilizării psilocibinei ca tratament antidepresiv (studiu)
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •