Daca m-am ingrasat cu Abilify 20 kg ce altceva pot lua?
Ok, Clara. Notat, deci pot face solutie practic din capsule.
Va fi interesant sa vad ce propune doctorita. Asa vad ca e destul de deschisa sa incercam si altceva.
Numai ca trebuei sa fiu bine documentata cand merg la ea. De ziprasidona a zis ca nu pt ca afecteaza intervalul QT si iese EKG-ul prost, probleme cu inima etc..
Va fi interesant sa vad ce propune doctorita. Asa vad ca e destul de deschisa sa incercam si altceva.
Numai ca trebuei sa fiu bine documentata cand merg la ea. De ziprasidona a zis ca nu pt ca afecteaza intervalul QT si iese EKG-ul prost, probleme cu inima etc..
Lurasidona latuda nu gasesc pe site-ul Pharmaexpress :(
I-ai sunat si ti-au zis ei ca nu au Lurasidona (Latuda) ? Sau le-ai dat mail si au zis ca nu ? Sau cum ?
Oricum daca nu slabesti si te mai ingrasi vei avea prob cu inima dar 100 %, pe cand asa un efect secundar de la un medicament poate sa nu apara.
Oricum daca nu slabesti si te mai ingrasi vei avea prob cu inima dar 100 %, pe cand asa un efect secundar de la un medicament poate sa nu apara.
M-am uitat pe site-ul lor nemtesc am cautat si dupa substanta activa si dupa medicament si nu au. Dar o sa si sun.
@vcc ai zis: "din experienta mea, daca iau deodata antipsihotic cu antidepresiv ma calmeaza mai tare decat daca le-as lua pe cele doua la intervale de timp diferite. " Poate pt ca antipsihoticul blocheaza serotonina si antidepresivul o creste. Dupa logica mea simplista asta inseamna ca de fapt ramai cu serotonina naturala.
Apropo multumesc pt ideea cu 5-HTP parca imi da stare optimista si putere de lucru si dorm binisor. Sa vedem saptamana urmatoare pt ca psihiatra din clip spunea ca e posibil sa apara un downside dupa o saptamana caz pentru care trebuie luata L-tyrosine.
Ma intreb daca totusi nu am scazut ca intensitate a bolii. Pt ca uitandu-ma peste tabelul cu echivalentele acum imi corespunde o doza de 7.14mg Olanzapina. Ori la inceputul tratamentului, dupa ce am iesit din spital in 2014 aveam doza de 20mg Olanzapina. 7.14mg e binisor. Dar mai am pana la 5 mg ca tine :)
Apropo multumesc pt ideea cu 5-HTP parca imi da stare optimista si putere de lucru si dorm binisor. Sa vedem saptamana urmatoare pt ca psihiatra din clip spunea ca e posibil sa apara un downside dupa o saptamana caz pentru care trebuie luata L-tyrosine.
Ma intreb daca totusi nu am scazut ca intensitate a bolii. Pt ca uitandu-ma peste tabelul cu echivalentele acum imi corespunde o doza de 7.14mg Olanzapina. Ori la inceputul tratamentului, dupa ce am iesit din spital in 2014 aveam doza de 20mg Olanzapina. 7.14mg e binisor. Dar mai am pana la 5 mg ca tine :)
Costy, dupa cum vezi medicii romani nu se baga sa dea nici Ziprasidona, pentru care exista protocol si se gaseste in Romania. Darmite Latuda? Tu chiar ii crezi asa altruisti, "se documenteaza, fac, dreg". Vise...
Eu iau de 8 ani Ziprasidona si nu mi-a dereglat niciun interval QT. Dar dorm 14 ore pe zi cu ea, fac alergii pe piele si mi-a marit pulsul. Am inceput sa iau si Concor pentru reglarea pulsului (tot pe viata).
Eu iau de 8 ani Ziprasidona si nu mi-a dereglat niciun interval QT. Dar dorm 14 ore pe zi cu ea, fac alergii pe piele si mi-a marit pulsul. Am inceput sa iau si Concor pentru reglarea pulsului (tot pe viata).
Lena, nu faci solutie cu Ziprasidona. E ca o capsula de antibiotic. Se desface in doua si golesti praful din ea.
Dar se ia dimineata si seara cu mancare. Asta e obligatoriu, ca ataca stomacul daca nu o iei cu mancare.
Dar se ia dimineata si seara cu mancare. Asta e obligatoriu, ca ataca stomacul daca nu o iei cu mancare.
@Clara_p Da, practic fiecare medicament are chichita lui. La Lurasidona zice ca musai sa se ia cu o masa copioasa de 350kcal iar acum la Ziprasidona vad ca tot cu mancare.
Ai incercat vreodata sa iesi de pe tratament? Poate se paote scadea doza in timp.Zic si eu, dupa observatia cu Olanzpina.
Ai incercat vreodata sa iesi de pe tratament? Poate se paote scadea doza in timp.Zic si eu, dupa observatia cu Olanzpina.
Dupa 8 ani de luat Ziprasidona dimineata si seara, ca la carte, saptamana trecuta am uitat o singura pastila. Am virat imediat. Bine ca mi-am dat seama a doua zi dimineata si am crescut doza cateva zile.
Eu oricum iau doza minima de 40 mg pe zi. Mai putin de atat nu are efect. Asta se da la copii.
Nu te sfatuiesc sa intre incap ideea de a renunta la medicatie dar fiecare e liber sa asculte sfaturile lui Placebo de exemplu si sa se joace cu focul dupa bunul plac. Nu ma bag eu in viata oamenilor. Fiecare doarme asa cum isi asterne.
Pe mine ma deranjeaza foarte mult postarile lui Placebo in care va indeamna in mod inconstient sa va lasati de medicatie dar vad ca adminul il lasa sa isi faca de cap...
Eu oricum iau doza minima de 40 mg pe zi. Mai putin de atat nu are efect. Asta se da la copii.
Nu te sfatuiesc sa intre incap ideea de a renunta la medicatie dar fiecare e liber sa asculte sfaturile lui Placebo de exemplu si sa se joace cu focul dupa bunul plac. Nu ma bag eu in viata oamenilor. Fiecare doarme asa cum isi asterne.
Pe mine ma deranjeaza foarte mult postarile lui Placebo in care va indeamna in mod inconstient sa va lasati de medicatie dar vad ca adminul il lasa sa isi faca de cap...
Asta e bine, daca esti pe doza minima. Placebo nu stie ce vorbeste. Nu a cunoscut persoane care sa fi avut faza prodromala a schizofreniei, adica aplatizare afectiva, probleme cogniive etc.. Intr-adevar sunt persoane care isi revin dupa un episod dar eu una stiu ca nu fac parte dintre ele.
Isi revin pentru o perioada de timp, apoi fac recadere.
Statisticile spun ca 25% dintre pacientii psihaitrici isi revin dupa primul episod. Dar fosta mea psihaitra zicea ca nu prea se paote verifica ca de multe ori pacientii schimba medicii si nu exsita ceva centralizat.
Remisia poate dura zile, luni sau ani, dar tot se face recadere.
Normal ca se duc la alti medici ca unii medici le zic sa scada dozele la greu sau sa le elimine si din cauza lor fac recadere.
Normal ca se duc la alti medici ca unii medici le zic sa scada dozele la greu sau sa le elimine si din cauza lor fac recadere.
Pai da Lena, sa suni la ei sau sa dai mail, spui si de subst de baza si de numele comercial.
Clara, nu am zis ca unii medici dau Ziprasidona, dar unii pot da, gandeste-te logic si am mai zis, daca se vinde in farmacii inseamna ca se da, altfel daca nu aveau vanzare disparea de pe piata. Trebuie sa aiba noroc sa dea de unu care sa incerce sa dea Ziprasidona intai, iar daca nu o ia, sa incerce Latuda.
Sa schimbe medicii ! Aia e, incearca. Eu am tot schimbat cand nu am fost multumit, si am ramas la cine trebuie cand am gasit.
La privat poate da de mai multa bunavointa, nu stiu ce sa zic.
Asa sa zicem de dinainte ca nu da pana sa nu incercam, nu e okey.
Si pana la urma nici nu trebuie medicii sa citeasca ceva, daca se vinde in UE ceva, e clar ca merge, ca doar nu s-a aprobat acolo de tampiti ce-si aia care au ajuns sus de tot ca tari. Nu s-a aprobat in alte tari anumit medicament din motive financiare, ca nu le ieseau lor profiturile, nu de alta.
De ex in SUA nu exista Solian dar in Europa e.
In schimb In Europa nu exista Aderal care in SUA este aprobat. Insa toate merg okey la oamenii la care se potrivesc.
Mai ales Ziprasidona care e la noi, tine de vointa aici, cine vrea sa ajute.
Clara, nu am zis ca unii medici dau Ziprasidona, dar unii pot da, gandeste-te logic si am mai zis, daca se vinde in farmacii inseamna ca se da, altfel daca nu aveau vanzare disparea de pe piata. Trebuie sa aiba noroc sa dea de unu care sa incerce sa dea Ziprasidona intai, iar daca nu o ia, sa incerce Latuda.
Sa schimbe medicii ! Aia e, incearca. Eu am tot schimbat cand nu am fost multumit, si am ramas la cine trebuie cand am gasit.
La privat poate da de mai multa bunavointa, nu stiu ce sa zic.
Asa sa zicem de dinainte ca nu da pana sa nu incercam, nu e okey.
Si pana la urma nici nu trebuie medicii sa citeasca ceva, daca se vinde in UE ceva, e clar ca merge, ca doar nu s-a aprobat acolo de tampiti ce-si aia care au ajuns sus de tot ca tari. Nu s-a aprobat in alte tari anumit medicament din motive financiare, ca nu le ieseau lor profiturile, nu de alta.
De ex in SUA nu exista Solian dar in Europa e.
In schimb In Europa nu exista Aderal care in SUA este aprobat. Insa toate merg okey la oamenii la care se potrivesc.
Mai ales Ziprasidona care e la noi, tine de vointa aici, cine vrea sa ajute.
scuze anticipat pt postarea lunga.. am inercat sa raspund cat am putut de scurt la discutiile adresate mie
ce incepe cu qote, e citat din ce ati scris. din pacate forumul nu are optiunea de diferentiere a citatelor.
*************[quote lena]
Da am auzit de Quetiapina dar aceea am inteles ca sedeaza. Si n-o sa pot lucra cu ea. Ma interesez.
Edit: @vcc tu te-ai ingrasat cu Olanzapina?
*************[end quote]
Posibil sa sedeze. Dar nu sunt convins. Pe mine m-a sedat doar in prima parte a tratamentului. Odata stabilizat, eram ok cu el. In timpul zilei ma simteam ok.
Ce as puncta la capitolul sedare, e ca sedarea apare la doze excesive, conform celor zise aici go.drugbank.com/drugs/DB01224 (Some signs and symptoms of a quetiapine overdose include sedation, drowsiness, tachycardia, and hypotension.).Poate ca asta ar explica de ce vermusio a simtit aceasta sedare, si de ce eu nu am simtit-o
Referitor la greutate... m-am ingrasat imediat ce am luat olanzapina si antidepresiv. Le-am introdus deodata si nu pot spune care a ingrasat si care nu. In plus am luat si depakine intr-o doza mare care si el ingrasa.
**********[quote lena]
Poate pt ca antipsihoticul blocheaza serotonina si antidepresivul o creste. Dupa logica mea simplista asta inseamna ca de fapt ramai cu serotonina naturala.
************[end quote]
Ma bucur sa aud ca te ajuta 5Htp…asta cred e semn bun ca nu ai probleme serioase de depresie si ca nu e nevoie de antidepresiv
Refritor la combinatia de medicamente antidepresiv + antipsihotic. Posibil sa fie cum zici. Practic e un sistem destul de complex la mijloc si nu prea inteleg nici eu cum sta treaba.
Stim din teorie ca
- olanzapina blocheaza dopamina in principal
- serotonina inhiba dopamina
- antidepresivul creste serotonina.
- serotonina crescuta reduce activitatea amigdalei si zonei numita Insula. Amandoua amigdala si Insula cand sunt hiperactive duc la anxietate.
De aici deduc ca medicamanetele (cele doua) luate impreuna, duc la dopamina scazuta si serotonina crescuta. Ca efect, calmeaza hiperactivitatea creierului.
**********[quote lena]
**********[end quote]
Eu zic ca esti pe o doza foarte buna si ai trecut prin greul cel mare. Ar fi pacat sa te dai peste cap cu vreun alt medicament.
*********[quote clara]
Dupa 8 ani de luat Ziprasidona dimineata si seara, ca la carte, saptamana trecuta am uitat o singura pastila. Am virat imediat. Bine ca mi-am dat seama a doua zi dimineata si am crescut doza cateva zile.
************[end quote]
Interesant. Mi s-a intamplat recent sa uit un medicament. Nu stiu care dintre ele pt ca nu tinusem evidenta la momentul respectiv. Insa ca efect nu am simtit decat un stres ridicat si probleme cu somnul.
Ma gandesc ca poate ar fi bine sa incerci medicamentul original, in cazul in care nu o faci deja..
ce incepe cu qote, e citat din ce ati scris. din pacate forumul nu are optiunea de diferentiere a citatelor.
*************[quote lena]
Da am auzit de Quetiapina dar aceea am inteles ca sedeaza. Si n-o sa pot lucra cu ea. Ma interesez.
Edit: @vcc tu te-ai ingrasat cu Olanzapina?
*************[end quote]
Posibil sa sedeze. Dar nu sunt convins. Pe mine m-a sedat doar in prima parte a tratamentului. Odata stabilizat, eram ok cu el. In timpul zilei ma simteam ok.
Ce as puncta la capitolul sedare, e ca sedarea apare la doze excesive, conform celor zise aici go.drugbank.com/drugs/DB01224 (Some signs and symptoms of a quetiapine overdose include sedation, drowsiness, tachycardia, and hypotension.).Poate ca asta ar explica de ce vermusio a simtit aceasta sedare, si de ce eu nu am simtit-o
Referitor la greutate... m-am ingrasat imediat ce am luat olanzapina si antidepresiv. Le-am introdus deodata si nu pot spune care a ingrasat si care nu. In plus am luat si depakine intr-o doza mare care si el ingrasa.
**********[quote lena]
Poate pt ca antipsihoticul blocheaza serotonina si antidepresivul o creste. Dupa logica mea simplista asta inseamna ca de fapt ramai cu serotonina naturala.
************[end quote]
Ma bucur sa aud ca te ajuta 5Htp…asta cred e semn bun ca nu ai probleme serioase de depresie si ca nu e nevoie de antidepresiv
Refritor la combinatia de medicamente antidepresiv + antipsihotic. Posibil sa fie cum zici. Practic e un sistem destul de complex la mijloc si nu prea inteleg nici eu cum sta treaba.
Stim din teorie ca
- olanzapina blocheaza dopamina in principal
- serotonina inhiba dopamina
- antidepresivul creste serotonina.
- serotonina crescuta reduce activitatea amigdalei si zonei numita Insula. Amandoua amigdala si Insula cand sunt hiperactive duc la anxietate.
De aici deduc ca medicamanetele (cele doua) luate impreuna, duc la dopamina scazuta si serotonina crescuta. Ca efect, calmeaza hiperactivitatea creierului.
**********[quote lena]
**********[end quote]
Eu zic ca esti pe o doza foarte buna si ai trecut prin greul cel mare. Ar fi pacat sa te dai peste cap cu vreun alt medicament.
*********[quote clara]
************[end quote]
Interesant. Mi s-a intamplat recent sa uit un medicament. Nu stiu care dintre ele pt ca nu tinusem evidenta la momentul respectiv. Insa ca efect nu am simtit decat un stres ridicat si probleme cu somnul.
Ma gandesc ca poate ar fi bine sa incerci medicamentul original, in cazul in care nu o faci deja..
@lena am cautat sa vad daca un fruct interactioneaza cu antidepresivele si intamplator am gasit o lista cu anumite antidepresive care interactioneaza cu antipsihoticele
poate nu strica sa intrebi dr de interactiune intre abilify si 5htp
poate nu strica sa intrebi dr de interactiune intre abilify si 5htp
@Vcc multumesc pt raspuns. Am cautat pe drugs.com si spunea ca nu au interactiuni cunoscute.
@ vcc
20 mg Olanzapina este doza de iesire din episod dupa care se scade.
Eu iau Zypsila. E originalul.
20 mg Olanzapina este doza de iesire din episod dupa care se scade.
Eu iau Zypsila. E originalul.
vcc, la aia fara Hashimoto antipsihoticele nu afecteaza hormonii si tiroida, poate dezechilibreaza metabolismul glucidic, si daca afecteaza secretia de insulina (si ea e hormon), atunci se dau multe peste cap, metabolismul proteinelor, lipidelor, glucidelor, vitaminelor, mineralelor, dar tot nu afecteaza tiroida.
De aia se zice ca antipsihoticele pot da diabet in timp.
Si nici la aia cu Hashimoto e la fel, nu are treaba antipsihoticul cu asta, aia e o boala autoimuna cu anticorpi care ataca tiroida si atat,
De aia se zice ca antipsihoticele pot da diabet in timp.
Si nici la aia cu Hashimoto e la fel, nu are treaba antipsihoticul cu asta, aia e o boala autoimuna cu anticorpi care ataca tiroida si atat,
@Costy2008 sa stii ca pana la urma se pare ca o sa imi dea medicul diabetolog Saxenda pt inceput. in ianuarie daca ajuta Dumnezeu merg la o internare de zi. Nu prea slabesc cu Metformin-ul. Nu ma mai ingras dar nici nu mai slabesc.
Pai eu ce ti-am zis ? Ca alea de slabit sunt solutia ! Tu incercai orice, doar ce trebuie nu.
Daca iti taie din pofta de papa Saxenda, e minunat.
Daca iti taie din pofta de papa Saxenda, e minunat.
Sper sa taie pofta de mancare, ca din ce am cautat Abilify cam interfereaza cu efectele Saxenda.
Ok, deci oficial am pre-diabet. 94 glicemie a jeun si 100 cm in talie si mi s-a recomandat pt inceput 10 pastile de Rybelsus varianta orala de Ozempic. Sper sa slabesc macar cu acelea.
Doar ca surpriza Ozempic e posibil sa dea cancer de pancreas care se depisteaza in faza terminala. Iar Saxenda( alternativa) poate da noduli sisau cancer la tiroida.
Si stau acum sa ma intreb: decat diabet sau cancer nu mai bine incerc ceva cu plante indiene din medicina ayurveda?
Parca as avea de ales un meniu din Familia Addams: psihoza sau diabet sau cancer.
Doar ca surpriza Ozempic e posibil sa dea cancer de pancreas care se depisteaza in faza terminala. Iar Saxenda( alternativa) poate da noduli sisau cancer la tiroida.
Si stau acum sa ma intreb: decat diabet sau cancer nu mai bine incerc ceva cu plante indiene din medicina ayurveda?
Parca as avea de ales un meniu din Familia Addams: psihoza sau diabet sau cancer.
Pana la urma cred ca voi incerca dieta KETOGENICA Low Carb - dieta keto cu carbohidrati scazuti - 20 gr. Nu vad alta sansa sa scap de rezistenta la insulina. Aceasta se poate tine pe termen lung.
Dieta Keto originala cu doar 5 gr carbohidrati nu se recomanda pt perioade lungi.
Dieta Keto originala cu doar 5 gr carbohidrati nu se recomanda pt perioade lungi.
Am inceput dieta keto cu continut scazut de carbohidrati de vreo 3 saptamani. Adica de fapt am redus carbohidratii pana la 150-180 gr maxim pt moment si am crescut grasimile.(Proteinele le-am mentinut cam 1gr per kg corp - in cazul meu cam 100 gr proteine).
Un prim pas a fost sa scot tot ce inseamna zahar sau alimente in care s-a adaugat zaharul, doar ciocolata indulcita cu indulcitor din stevia am mai luat maxim 30 gr pe zi pt ca indulcitorul din stevia nu creste glicemia.
Si deocamdata am slabit 4kg in 3 saptamani dar am efecte secundare de la dieta asta cum ar fi insomnia si depresia.
Un prim pas a fost sa scot tot ce inseamna zahar sau alimente in care s-a adaugat zaharul, doar ciocolata indulcita cu indulcitor din stevia am mai luat maxim 30 gr pe zi pt ca indulcitorul din stevia nu creste glicemia.
Si deocamdata am slabit 4kg in 3 saptamani dar am efecte secundare de la dieta asta cum ar fi insomnia si depresia.
Insomnia era de la faptul ca am slabit si trebuia mai putin Euthyrox. Depresia de la stres la servici si a trecut si aceea.Ma mentin pe dieta Atkins (o forma mai blanda de dieta keto cu maxim 60 gr carbohidrati pe zi)
De ce ai redus prea mult carbo ? Poate de aia si nu te simti bine, nu stiu ce aveti cu carbo voi. Ca nr de kcal conteaza. De multe ori depresivii simt nevoia de dulce.
O dieta echilibrata are 50 % carbo pe zi, 20 % grasimi bune si 30 % proteine, asta stiu de la medici din 2008.
Pana si la diabetici se dau ub 180-200 g carbo/zi, carbo buni cu absortie lenta din paine integrala de ex, fructe, legume.
Eu am slabit asa, doar am redus nr de kcal pe zi, si atat a contat.
La o dieta dezechilibrata normal ca poti avea probleme, corpu mai are nevoie si de carbo ptr energie imediata.
Poti manca si doar carbo de kcal alea reduse ca slabesti la fel.
Sau poti sa mananci fara carbo deloc, dar daca nu ai deficit de calorii nu slabesti.
Voi nu intelegeti o chestie, ca, corpul zice asa "am energie destula ma mentin, nu am, iau din rezerve", il doare in dos de unde si-o ia, ca din proteine, carbo, grasimi sau ce o fi.
In final totul se face energie, si energie din carbo = energie din grasimi = energie din proteine, adica energie e energie si energie.
O dieta echilibrata are 50 % carbo pe zi, 20 % grasimi bune si 30 % proteine, asta stiu de la medici din 2008.
Pana si la diabetici se dau ub 180-200 g carbo/zi, carbo buni cu absortie lenta din paine integrala de ex, fructe, legume.
Eu am slabit asa, doar am redus nr de kcal pe zi, si atat a contat.
La o dieta dezechilibrata normal ca poti avea probleme, corpu mai are nevoie si de carbo ptr energie imediata.
Poti manca si doar carbo de kcal alea reduse ca slabesti la fel.
Sau poti sa mananci fara carbo deloc, dar daca nu ai deficit de calorii nu slabesti.
Voi nu intelegeti o chestie, ca, corpul zice asa "am energie destula ma mentin, nu am, iau din rezerve", il doare in dos de unde si-o ia, ca din proteine, carbo, grasimi sau ce o fi.
In final totul se face energie, si energie din carbo = energie din grasimi = energie din proteine, adica energie e energie si energie.
OK, Costy sa-mi spui te rog cum te simti dupa o dieta keto sau macar Atkins.
Daca era dupa doctori as fi fost acum cu B12 la pamant si intoxicata cu Metformin. uite ca pe dieta asta blanda Atkins sunt ok si nu am nevoie nici sa mai suplimenteze B12 nici nu trebuie sa iau Metformin.
Ce zici de asta?
A, si am si slabit 10 kg!!!
Daca era dupa doctori as fi fost acum cu B12 la pamant si intoxicata cu Metformin. uite ca pe dieta asta blanda Atkins sunt ok si nu am nevoie nici sa mai suplimenteze B12 nici nu trebuie sa iau Metformin.
Ce zici de asta?
A, si am si slabit 10 kg!!!
Am tinut si keto si cealalta 6 luni in 2013, ma simteam la fel, ba din contra mai rau ca nu puteam manca orice, chiar gen paine, cartofi care-mi plac mult.
Eu am B12 buna cu metformin 2000 mg/zi cu tot. Nu la toti scade B12 ! Trebuie verificat.
Mama are ceva B12 mai jos dar i-a dat B12 si acuma o are buna, cu metformin ii merge f bine pe diabet.
Si am slabit si cu dieta neketo f bine cu un deficit caloric de 1000 kcal/zi slabind cam 4, 5 kg lunar adica exact cat zice socoteala.
Cu keto si cealalta n-am slabit nimic ca mancam cate kcal ardeam adica 2300 cam.
Dar si daca aveam deficit 1000 slabeam tot 4, 5 kg.
Nu e nevoie de keto sa slabesti tot 10 kg in acelasi interval de timp, e nevoie de acelasi deficit caloric.
Deci concluzia ca ma simt mai bine sa mananc orice decat fara sa mananc orice.
Atat timp cat glicemia e buna, greutatea e buna, e mai bine fara keto si cealalta, psihic sunt mai bine.
Pai e logic, de ex vad eclere jos da ? Intre a ma uita si a nu manca, cu a le lua si a le manca, cum m-as simti mai bine ? Luand si mancand. Si fara sa urce glicemia si greutatea.
Eu am B12 buna cu metformin 2000 mg/zi cu tot. Nu la toti scade B12 ! Trebuie verificat.
Mama are ceva B12 mai jos dar i-a dat B12 si acuma o are buna, cu metformin ii merge f bine pe diabet.
Si am slabit si cu dieta neketo f bine cu un deficit caloric de 1000 kcal/zi slabind cam 4, 5 kg lunar adica exact cat zice socoteala.
Cu keto si cealalta n-am slabit nimic ca mancam cate kcal ardeam adica 2300 cam.
Dar si daca aveam deficit 1000 slabeam tot 4, 5 kg.
Nu e nevoie de keto sa slabesti tot 10 kg in acelasi interval de timp, e nevoie de acelasi deficit caloric.
Deci concluzia ca ma simt mai bine sa mananc orice decat fara sa mananc orice.
Atat timp cat glicemia e buna, greutatea e buna, e mai bine fara keto si cealalta, psihic sunt mai bine.
Pai e logic, de ex vad eclere jos da ? Intre a ma uita si a nu manca, cu a le lua si a le manca, cum m-as simti mai bine ? Luand si mancand. Si fara sa urce glicemia si greutatea.
Eu ma simt mai bine cu keto. Si nu imi trebuie patiserii. Dar na fiecare face cum crede.
Prefer sa nu imi trebuiasca sa iau Metformin si B12 si sa gestionez alimentatia.
Sincer nu cred ca ai tinut keto ca la carte prin 2013. De abia se stia de dieta asta pe atunci. Doar daca cautai studii foarte tintite aflai ca nu e buna doar la epilepsie ci a dat ceva rezultate si in schizo.
Prefer sa nu imi trebuiasca sa iau Metformin si B12 si sa gestionez alimentatia.
Sincer nu cred ca ai tinut keto ca la carte prin 2013. De abia se stia de dieta asta pe atunci. Doar daca cautai studii foarte tintite aflai ca nu e buna doar la epilepsie ci a dat ceva rezultate si in schizo.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26A luat cineva Seroquel XR 300?
- 3Tratament cu Fevarin - episod depresiv major
- 1Cipralex
- 6Tratament cu olanzapina si serlift
- 1Grimodin 300 mg pentru depresie?
- 8Sertralină - compulsivitate
- 2Pareri tratament olanzapina!!
- 1Oare pot lua Azitrox daca fac tratament cu Rivotril, Coaxil si Tritico?
- 1Problema cu erectia slaba dupa renuntare Tritico
- 6Medicament eglonyl - imi afecteaza pulsul?
- 7Eglonyl - are ca efecte secundare oprirea menstruatiei?
- 2Dependenta alventa
- 6Solian - pot sa l înlocuiesc cu altceva?
- 3Escitalopram - vreau sa stiu daca trebuie luat toata viata sau nu trebuie sa il mai iau.
- 10Exista vreun tratament de termen lung pentru deficiente ale neurotransmițătorilor Gaba?
- 0Cine a luat Solian, a avut probleme cu glicemia desi inainte nu avea ?
- 10Schizofrenie
- 7Nou tratament.Lamotrigina +antidepresiv ptr TOC destul de serios?+Rispolept și Anxiar
- 12Pt obezitate indusa de medicamentele psihiatrice putem merge la dr diabetolog prin CAS?
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice schimbarea tratamentului psihiatric
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: