Daca m-am ingrasat cu Abilify 20 kg ce altceva pot lua?

249 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›
0
08-08-2023, ora 13:28
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
nu ma bag sa fac comparatii intre care ingrasa mai mult
cred ca ar fi gresit.
daca vrei sa-ti pui intrebarea in felul asta, atunci pune-ti intrebarea, de ce eu nu m-am ingrasat asa tare (105kg) comparativ cu altii, desi am luat bomboane, atat puternice cat si variate.

Edit: greutatea de la care am plecat inainte de antipsihotic a fost de 75 kg
0
08-08-2023, ora 13:33
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@NNN7 - nu puteam lucra cu 1.5ml. eram angajata dar timp de 7 ani cat am fost acolo nu am primit nici o marire, nimic. Aveam probleme mari cu memoria uitam nu ma puteam concentra si se ma isi iritau colegii cnad trebuiau sa repete informatiile pentru mine. Mai mult faceam figuratie. Partea buna a fost ca episodul l-am facut cand eram acolo. SI poate si de aceea nu au indraznit sa ma dea afara, probabil de teama sa nu ii acuz de exploatare.

Dar ma gandesc ca poate 0.75 ml Rispolept nu ar fi asa de rau ca cu 1.5 ml. E greu cu 97 kg.. si cand ma incalt abia pot si gafai.
0
08-08-2023, ora 13:36
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Vcc, nu prea vreau sa ma bag, ca nu s doctor, dar uite ca o fac
Cred ca e gresit sa pui intrebarea, de eu nu m am ingrasat, chiar daca am luat nu stiu cate buline.
Nu stii in primul rand, cat de tare i a dat pofta de mancare abilify, si cat a mancat ea comarativ cu tine.
Mai mult de atat tu ai facut sport, ea nu.
Si oricum e gresit per ansamblu sa compari doua organisme diferite..
Depinde de metabolism, etc, si de cum impacteaza. Antipsihoticul organismul.
0
08-08-2023, ora 13:37
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
NNN... am si spus ca nu fac o astfel de comparatie... mai citeste o data ;)
Lena face comparatia asta...

girl power pana la capat, dar eroare. de fapt ai sanctionat-o pe Lena... ouch
0
08-08-2023, ora 13:41
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Si ei si au dat seama ca ai avut un episod, sau ma rog, ca a fost ceva in neregula cu tine? Intreb pentru ca si mie mi s a intamplat tot acolo, insa de rusine, mi am dat demisia printr o hartie trimisa pe e mail, si nu m am mai intors nici dupa acte, le am primit prin curier. Lucram intr o mare corporatie.
0
08-08-2023, ora 13:43
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ai zis atunci pune ti intrebarea de ce eu nu m am ingrasat chiar daca am luat multe pastile. Deci implicit te compari cu altii.
1
08-08-2023, ora 13:47
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Si oricum nu sanctionez pe nimeni. Ce legatura are. Crezi ca am intervenit ca sa sanctionez pe cineva?Eu nu mi asum nici un rol pe acest forum
Daca deschid un topic o fac ca sa aflu lucruri, iar daca raspund, o fac pur si simplu de conversatie, nu de sfaturi, nu sa luminez pe cineva cu nu stiu ce informatii.
0
08-08-2023, ora 13:54
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
NNN.. focus...imi pari stresata

Lena zice: "@vcc bine dar daca teoria ta e adevarata, de ce cu risperidona aveam maxim 77 kg?? Ca tot antipsihotic este."
Eu ii zic la Lena: "nu ma bag sa fac comparatii intre care ingrasa mai mult. cred ca ar fi gresit. daca vrei sa-ti pui intrebarea in felul asta, atunci pune-ti intrebarea, de ce eu nu m-am ingrasat asa tare"

i-am zis sa-si puna intrebarea tocmai ca sa-i subliniez ca nu te poti lua dupa cum experienteaza unu si altu.
intrucat olanzapina ingrasa mai mult ca multe antipsihotice, tinand cont ca eu nu m-am ingrasat tare, rezulta ca nu putem evalua obiectiv ingrasatul.
prin urmare, comparatia ei cu 77kg pe un antipsihotic si 90 kg cu alt antipsihotic nu poate fi neaparat corecta. fiecare medicament afecteaza diferit.
cu atat mai mult ca ea are hashimoto... fapt pt care i-am sugerat sa investigheze ingrasarea in contextul hashimoto.

sper ca acum te-ai lamurit :)

@lena...un factor pe care l-as lua in calcul ar fi si perioada de timp in care ai folosit antipsihoticele. compara si asa
1an medicam.1 si 5 ani medicam2? ai prins ideea...
doza? cat de mare...?echivalente unul fata de celalalt
1
08-08-2023, ora 14:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@NNN7 nu stiu daca si-au dat seama. Eu nu am zis colegilor ce am. Dar a fost safe.

Acum nu mai sunt in firma aia si se trage de noi sa ramanem peste program, sa invatam din timpul liber. 8 ore le fac treaca -mearga dar 10 e inuman. Si daca as fi sanatoasa nu mi s-ar parea ok.
0
08-08-2023, ora 14:17
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
cu ce te ocupi...
1
08-08-2023, ora 14:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
As prefera sa nu intru in detalii pe forum.
0
08-08-2023, ora 14:26
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
aoleu...
nu te identifica nimeni in lumea virtuala. nu-i ca si cum ai fi o personalitate publica, cu notorietate; sau ca si cum ti-ai da numele..
gandesti prea departe

mi-ai adus aminte de un banc

georgel, unde lucrezi ?
Georgel: intr-o multinationala!
pai si ce lucrezi?
Georgel: om de serviciu

:)))

nu ca as sugera ceva... doamne fereste
2
08-08-2023, ora 14:33
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu vreau. Care e problema?

Mi se pare mie sau esti cam intrigant?
0
08-08-2023, ora 14:34
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
aoleu... am atins o coarda sensibila ?
e ok si om de serviciu...

n-or prea ajutat B9 si B12... hmm ?
0
08-08-2023, ora 14:36
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da am inteles acum nuanta. Insa nu mi dau seama daca prin "nu ma bag sa fac comparatii intre care ingrasa mai mult. cred ca ar fi gresit" te referi ca este gresit sa compari cat ingrasa antipsihoticele in general, raportat de la o persoana la alta, sau punctual, pe aceeasi persoana, care a testat mai multe antipsihotice, si a constat ca antipsihoticul x a ingrasat mai mult decat antipsihoticul y.
Pentru ca, in cel din urma caz, nu mi se pare gresit sa compari care te a ingrasat mai mult, si care mai putin.
Mie cel putin asa mi s a parut ca a zis Lena.Ca rispen ul a ingrasat o mai putin decat abilify, iar tu ai intervenit, spunand ca nu ai compara antipsihoticele intre ele.Poti sa o faci, daca s testate pe tine, dar nu si prin comparatie.
Si de aici nedumerirea, si neintelegerea nuantei.
Contrazice ma, poate mi a scapat ceva, caci am obiceiul de a citi printre randuri.
0
08-08-2023, ora 14:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Of, m-ai prins! :))
Sa nu mai spui te rog la nimeni acum, ca ai reusit.:D
1
08-08-2023, ora 14:43
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
NNN... e o intrebare buna. dar la intrebarea asta trebuie sa-si puna intrebarea si daca perioada de timp folosita este aceeasi, dar si daca doza a fost echivalenta intre ele.
pt ca daca a luat o doza, doar ca exemplu ca sa evidentiez, de 100mg quetiapina, iar apoi un medicament care echivaleaza cu 600mg quetiapina, => nuanta.
anyhow... m-am implicat suficient... ma retrag. mi-am batut prea mult capul cu ea pe toate topicurile ei. cu placere @Lena. ma scuzi ca m-a interesat persoana ta si ca ti-am dat sfaturi inutile, cum ar fi sa nu fi naiva sa-ti pui increderea in tot felul de solutii miraculoase, sa nu treci pe keto, si altele
0
08-08-2023, ora 14:51
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Vcc esti cumva fostul user xtreme?

In acest caz, imi cer scuze si marturisesc ca respectivul topic m-a ajutat mult la momentul respectiv sa nu intru pe dieta keto. Vroiam sa merg la un dr profesionist pe keto. Deci da, multumesc!

Cat despre informatiile prea personale pe forum raman la parerea mea, cum ar zice englezul: "it's better to be safe than sorry".

PS: nu va mai schimbati fratilor username-urile ca nu mai stie omul cu cine a vorbit.
0
08-08-2023, ora 15:04
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eii... Doctorii in cunosc in general, pentru antipsihoticul x care este doza echivalenta in antipsihoticul y. Ma indoiesc, ca a fost discrepanta prea mare intre doze, o data, din considerentul mai sus enuntat, si doi pentru ca nu a facut episod psihotic in prealabil care sa fi cerut o doza mai mare.
Despre rispen, am citit, intr o carte de specialitate, ca ingrasarea se stopeaza in timp.Asta s a intamplat si la mine. Nu stiu la alte antipsihotice.
Nu sunt stresata.. Nu stiu de ce ti par asa.
0
08-08-2023, ora 15:06
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@NNN7 ba sa stii ca sunt tabele cu echivalentele intre antipsihotice. Cauta dupa 'Antipsychotic Dose Equivalents - AAPP'
1
08-08-2023, ora 15:07
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Aa super. Merci mult! Very useful!
0
08-08-2023, ora 18:58
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Abi pe unii ii ingrasa si pe altii nu, nu e regula ca ingrasa ca la alta medictie, de aia e laudat de cei pe care nu ii ingrasa.

Pai si de ce nu ai luat masuri de la inceput ? Acuma te-ai trezit cand ai luat 20 de kile ? Ca e f greu sa le dai jos !
Trebuia sa te duci la medic sa-ti dea ceva ce nu ingrasa, de ex Solian, Ziprasidona, si ar mai fi tot antipsihotice, cum luai 3-4 kile, cum pac.
Vedeai daca merge trat si aia era, daca nu si nu, revenea la abi, dar macar faceai ce puteai.

Poti lua fie solian fie zipdasidona, discuti cu medicul si vezi ce zice. Mai e si Latuda dar nu stiu daca e la noi, nici ala nu ingrasa si nici nu sedeaza. Nici solianu nu sedeaza.

Eu cum am luat 300 g, cum jos cu ele de ex ! dureaza 3 zile sa dau jos 300 g cu un deficit caloric de 700/zi dat fiind ca ard 2400. Deci nu e asa usor nici la alea 300 g.
Se ia din pripa, nu se sta pana ajungi prea mare.

Stiu exact cat am luat dupa calcule, ca cantaru nu arata ca ai luat 150 g de ex sau 500 g, ca tot fluctueaza de la apa, mancarea din stomac, ala iti arata cand ai luat 2-3-4 kile.

Mie cand mi s-a dat un antipsihotic care facea sa mananc mai mult, am dat alarma dupa o saptamana, la medic imediat.

Hai sa invatam sa prevenim mai bine, dar acuma faptu e consumat, trebuie sa treci pe ceva ce nu ingrasa.
Iar ca sa slabesti in acelasi timp, te duci la medic si spui ca ai vrea Saxenda, ala e un medicament ptr slabit aprobat la noi care taie din pofta de mancare prin intarzierea evacuarii gastrice, merge ca il iau eu.
E injectabil odata pe saptamana, nu doar, e un ac f fin, e automat totul, se face singura injectia pac taac si gata, tu doar pui picul acolo unde vrei sa se faca si il tii acolo si apesi pe butonul de sus, si se activeaza treaba.

Deci ti-am dat solutie sa nu te mai ingrasi dar sa si slabesti.
Deci da-i bice la medici, psihiatru ptr antipsihotic, medic de familie ptr slabeala, sau vezi unde te trimite sa-ti dea.
Saxenda nu e compensat, il iei pe bani, aia e.

Sau mai ieftin e Trulicity, ala e si ptr diabet, dar la sanatosi nu actioneaza pe ramura asta, ci doar ptr slabit ca si celalalt.
0
08-08-2023, ora 19:43
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Costy pai stai ca dr diabetolog nu s-a bagat la mine cu medicamente de slabit pt motive intemeiate a zis ca iau deja cam multe medicamente.

De celelalte intreb la psihiatru, mersi!
1
08-08-2023, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Solianul si Ziprasidona ingrasa si sedeaza amandoua. Solianul opreste menstruatia si da galactoree plus cresterea prolactinei. Ziprasidona o deregleaza. Iti vine la cateva luni, ceea ce nu e in regula.
Eu zic ca nu poti lua decat Rispolept sau Invega dar stiu ca la un moment dat erai foarte nemultumita de Rispolept si ai renuntat la el. Tu trebuie sa stii de ce. Si astea au efect asupra menstruatiei.
Mai e si Reagilla care e cu plata. Trebuie intrebat daca ingrasa si sedeaza.
Dar nu poti ramane fara un as in maneca.
Prea multe optiuni nu ai.
Eu as ramane pe Abilify si as incerca sa slabesc. Macar nu sedeaza si poti sa mergi la serviciu.
1
08-08-2023, ora 21:54
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Rispoleptul imi dadea un fel de oboseala la inima, ma seda si imi afecta capacitatea intelectuala (concentrare+memorare), de aceea am renuntat la el.

Pe Abilify incerc sa slabesc de vreo 2 ani fara succes. Presiunea de la servici si frustrarea( ca de multe ori lucrez sa recuperez sa acopar cele 8 ore atunci cand nu dorm noaptea si n-am randament ) ma imping sa mananc mai mult si chestii mai nesanatoase.

O sa intreb la psihiatru de Invega si de Reagila.
Multumesc frumos!

M-au ajutat mult comentariile tale de-a lungul timpului sa nu fac tampenii mari de care am auzit in stanga si in dreapta.
1
08-08-2023, ora 22:12
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Lena, antipsihoticele le vezi daca sunt bune sau rele cam dupa mai mult de 5 ani. In timpul asta poti sa te ingrasi sau nu, depunde de multi factori. La mine asa a fost cu Parnido. Am reusit pe urma sa slabesc, ti-am scris si pe privat ce tratament iau. 2 ani e putin pentru un antipsihotic. Jongleria cu antipsihotice nu-i buna, ia unul, in cazul tau Abilify si vezi dupa 5 ani de cand l-ai luat prima data cum e. 2 ani, repet e timp putin pentru un antipsihotic desi poate parea paradoxal, ca vorbim de ani nu luni.
0
08-08-2023, ora 22:14
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
E enorm 5 ani! Inteleg ce spui dar in 5 ani o sa fac 130 kg daca o tin in ritmul asta..
0
08-08-2023, ora 22:29
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Of, da asa e, nu prea ai ce face... Rispoleptul si paliperidona iti cam iau din cheful de a face orice. Iar Abilify e bun la tine ca poti efectua lucru intelectual. Pe mine ma zapacea de cap, imi crea confuzie, bine cand il luam prin 2010 luam si leponex. Trebuie sa gandesti bine daca il schimbi sau nu. Oricum ai da-o nu e bine :( Trebuie sa gasesti ceva sa faci cumva sa reduci bolul alimentar(gramajul) la mese si sa nu mai mananci nimic, preferabil, intre mese. Incearca sa mananci maxim o felie de paine la o masa. Te cred ca e greu si ca mananci compulsiv ca ai mult de lucru. Practic iti gasesti refugiul printre altele in a manca ceva, un chips, un corn cu ciocolata etc. Poate nu e bun nici mediul de acasa adica nu-ti place mobila sau aranjamentul in camera. Si aceste aspecte conteaza enorm. La ce apartamente(cutii) comuniste avem ne frustreaza numai cand intram in ele de afara. De tine depinde cum rezolvi, bine si de comportamentele alimentare dar si de organism si celelalte comorbiditati. Daca mai imi vine ceva in minte sa te ajut iti scriu pe topic sau privat. Noapte buna.
0
08-08-2023, ora 22:36
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@usb da ai dreptate. Uneori ma dernajeaza ca nu apuc sa imi fac ordine in casa sau sa gatesc cum trebuie pt ca sunt prea obosita si adauga si asta la frustrari si la infulecatul compulsiv: un chips, o napolitana si asa ma fac cat casa. Noapte buna!
0
09-08-2023, ora 00:51
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Asta cu statul minim 5 ani pentru a vedea rezultate din ce in ce mai bune referitor la starea generala fizica si psihica, adica rabdarea pe care trebuie sa o ai cu antipsihoticele, ca pana la urma dau ele rezultate mi-a spus-o mai demult un psihiatru si cred ca e invatatura luata din manualele de psihiatrie. De aia tratamentul cu orice antipsihotic e de lunga durata.

Bine, mai e si cazul in care in primele 2 luni iei 15-20 kg si atunci musai trebuie altul. Eu nu cred ca exista multi oameni care cu maxim 1 recadere in viata, cu tratamentul luat ca la carte oricare ar fi antipsihoticul si adjuvantele sa nu isi gaseasca antipsihoticul potrivit pentru ei. Exceptie fac fireste cei cu multe recaderi care iau tratament o zi da trei ba si care stau perioade mari si foarte mari fara tratament si se distrug receptorii. Aceia din nefericire pentru ei si rudele lor sunt irecuperabili.
Adaugă un comentariu / răspuns
249 comentarii 1 23 ..... 8 9 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: