Eglonyl - are ca efecte secundare oprirea menstruatiei?
Iau tratament cu eglonyl si efectin pt anxietate generalizata, de 5 luni.. Primele 3 luni am luat eglony ul o zi da, una nu... De 2 luni il iau zilnic.De cand am inceput sa l iau zilnic, nu mi a mai venit menstruatia.. Am auzit ca eglonyl are ca efecte secundare, oprirea menstruatiei.. Ce parere aveti? Sa continui cu eglonylul, sau sa merg la dr sa mi l inlocuiasca?
7 comentarii
Vorbiți cu psihiatrul, pentru ca e singurul în măsură sa va schimbe medicația sau să modifice dozele. Orice schimbare de dispozitie trebuie discutata cu medicul pentru ca persoanele reactionează diferit la același medicament.
Buna seara
Fiind un antipsihotic cu efecte notabile pe anxietate dar și câteva efecte secundare cum.ar fi creșterea prolactinei dureri de sâni, tulburări ale menstruației etc, trebuie sa ne gândim la reacții adverse/benficii.Adica este bun pe partea de anxetate?Dacă da atunci continuați cu eglonyl daca nu adresați va medicului dv curant pentru a gasii o soluție!
Fiind un antipsihotic cu efecte notabile pe anxietate dar și câteva efecte secundare cum.ar fi creșterea prolactinei dureri de sâni, tulburări ale menstruației etc, trebuie sa ne gândim la reacții adverse/benficii.Adica este bun pe partea de anxetate?Dacă da atunci continuați cu eglonyl daca nu adresați va medicului dv curant pentru a gasii o soluție!
@ star
Mie medicii psihiatri mi-au schimbat toate antipsihoticele care mi-au oprit menstruatia. Mi-au zis ca nu se dau nici dupa menopauza aceste medicamente daca au astfel de efect. Produc in timp alte boli asociate batranetii. Vorbiti cu medicul dv sa vi-l schimbe. Si eu am avut aceeasi problema cu acelasi medicament si l-am schimbat.
Mie medicii psihiatri mi-au schimbat toate antipsihoticele care mi-au oprit menstruatia. Mi-au zis ca nu se dau nici dupa menopauza aceste medicamente daca au astfel de efect. Produc in timp alte boli asociate batranetii. Vorbiti cu medicul dv sa vi-l schimbe. Si eu am avut aceeasi problema cu acelasi medicament si l-am schimbat.
Încercați să faceți și psihoterapie, pentru că vă ajută să obțineți rezultate mai rapide și de durată, iar pe măsură ce anxietatea se diminuează, medicul va micșora și el dozele, până la întreruperea definitivă. La anxietate rezultate bune se obțin cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale.
Clara, as dori sa va intreb, daca dupa ce ati schimbat antipsihoticele care va opreau menstruatia, aceasta a revenit de la sine? Sau a trebuit sa luati alte medicamente care sa declanseze menstruatia? Va multumesc pt raspuns.
@ Star, persoanele au caracteristici individuale, reacțiile medicamentelor fiind diferite. De aceea e nevoie să vorbești cu psihiatrul și să-i spui ce ți se întâmplă. El e singurul în măsură să hotărască ce e mai bine pentru tine.
@ star
Dupa ce am schimbat antipsihoticul, menstruatia a revenit singura la normal. S-a refacut mucoasa uterina. Cand eram pe Rispolept injectie si nu mai aveam menstruatie de 6 luni, mi-am facut ecografie transvaginala si a rezultat ca mai aveam doar 2 % din mucoasa uterina. Am schimbat tratamentul pe Seroquel si mi-a venit menstruatia normal.
@ Psiholog Niculina Ciuperca
Numai psihiatrul ii da reteta si schema terapeutica pentru viitorul tratament. E logic.
Nu se duce nimeni la farmacie cu milioanele sa dea pe antipsihotice citite de pe net si sa si le dozeze dupa prospect.
Dupa ce am schimbat antipsihoticul, menstruatia a revenit singura la normal. S-a refacut mucoasa uterina. Cand eram pe Rispolept injectie si nu mai aveam menstruatie de 6 luni, mi-am facut ecografie transvaginala si a rezultat ca mai aveam doar 2 % din mucoasa uterina. Am schimbat tratamentul pe Seroquel si mi-a venit menstruatia normal.
@ Psiholog Niculina Ciuperca
Numai psihiatrul ii da reteta si schema terapeutica pentru viitorul tratament. E logic.
Nu se duce nimeni la farmacie cu milioanele sa dea pe antipsihotice citite de pe net si sa si le dozeze dupa prospect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24Oboseala la efort fizic alert (gen alergat, sarit etc.) pe antipishotice (neuroleptice)?
- 7In cat timp isi fac efectul antidepresivele?
- 6Tratament cu olanzapina si serlift
- 3Rispolept Consta da insomnie?
- 2Paliperidona risperidona?
- 4Durere de cap-tratament Cipralex
- 2Quetiapiana am uitat sa o iau
- 5Cum sa iau Anxiar-ul ca sa nu devin dependent de el?
- 2Problema, Ajutor. Prezint probleme de concentrare și atenție, orientare în spațiu
- 2Medicamentul Rispen tulburari
- 3Tratamentul pentru atacuri de panica, anxietate, agorafobie
- 0Cei care luati anxiar si mirzaten ati avut ameteli, tensiune arteriala mai scazuta decat de obicei?
- 3Escitalopram - vreau sa stiu daca trebuie luat toata viata sau nu trebuie sa il mai iau.
- 1Tratament nefunctional
- 3Am si eu o intrebare - diabet si olanzapina, mirzaten, arketis
- 19Depresie sau ce poate fi ?
- 6Aripiprazol in depresie
- 21V-ati ingrasat de la Rispolept ?
- 1Latuda
- 1Urgent cipralex
Mai multe informații despre: antipsihoticele medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: