Nou tratament.Lamotrigina +antidepresiv ptr TOC destul de serios?+Rispolept și Anxiar
Bună ziua.Eu sufăr de TOC și schizofrenie paranoida.Schizofrenia o țin bine sub control cu Rispolept Consta 50 mg odata la 2 saptamani.
Eu tocmai am schimbat psihiatrul ca eram foarte nemulțumit de el și mai ales ca ii spuneam ca ma simt rău de la TOC și nu făcea nimic lasă fevarinul în continuare care nu mi-a mers deloc.
Noul psihiatru mi-a dat lamotrigina 50 mg, doua pe zi una dimineața una seara și prozac 20 mg.A zis ca dorește sa îmi dea neapărat un stabilizator de dispoziție în combinație cu florentina prozac Eu plangandu-ma ca am foarte multe obsesii și compulsii.
Ce părere aveți de lamotrigina?Știu ca este ptr epilepsie dar se da și ca stabilizator de dispoziție.
A mai luau cineva aceasta combinație sau mai ia ci Eva lamotrigina cu antidepresiv pentru TOC ?Sau un stabilizator de spoziție în combinație cu un antidepresiv?
Pe lângă Rispolept Consta, mai iau lamotrigina, prozac și anxiar 3 pe zi care a rămas din trecut.
Doream sa aud o părere despre combinația de stabilizator cu antidepresiv pt TOC?A mai încercat cineva și s-a simțit bine?Sa sper ca ma va ajuta sau îmi fac speranțe deșarte?Ați avut reacții adverse de la lamotrigina?
Doctorul mai are în vedere ca dacă nu mai merge cu prozac sa încerce paroxetina.Probabil o sa mai crească doza de antidepresiv ca e mica asta e prima data când m-am dus la noul psihiatru.A zis ca se pot face schimbări da a nu mi-e bine.Pare un doctor muuult mai bun ca fostul si mai înțelegător și răbdător.
Mi-a dat și ceva de concentrare supliment Cerebleu dar deocamdată sa vad cum este cu lamotrigina mi-e cam frica sa iau supliment din plante poate ii cer altceva, are 2 plante și citicolina.Știu ca plantele nu sunt recomandate concomitent cu psihotrope alopate.Poate ii cer și altceva.
Deci ce experienta ați avut cu lamotrigina și cum vi se pare tratamentul?
Ajuta în TOC stabilizatoarele de dispoziție ?ca eu nu știam asta pana acum.(am TOC de 13 ani, schizofrenia a apărut mai tarziu).
În cât timp își face primul efect benefic lamotrigina daca e sa isi faca si sa ma ajute?Știe cineva sa îmi spună?Sufăr mult de la TOC, am zile dese în care compulsiile și obsesiile îmi ocupa mult timp din zi și sunt chinuitoare.+ plus anxietatea.E destul de greu câteodată.
Sper sa fie bine tocmai mi-am comandat și calea vindecarii de dr.Dumitru Constantin Dulcan(am nevoie de ceva motivational)
Doamne ajuta la toată lumea și mulțumesc mult anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Eu tocmai am schimbat psihiatrul ca eram foarte nemulțumit de el și mai ales ca ii spuneam ca ma simt rău de la TOC și nu făcea nimic lasă fevarinul în continuare care nu mi-a mers deloc.
Noul psihiatru mi-a dat lamotrigina 50 mg, doua pe zi una dimineața una seara și prozac 20 mg.A zis ca dorește sa îmi dea neapărat un stabilizator de dispoziție în combinație cu florentina prozac Eu plangandu-ma ca am foarte multe obsesii și compulsii.
Ce părere aveți de lamotrigina?Știu ca este ptr epilepsie dar se da și ca stabilizator de dispoziție.
A mai luau cineva aceasta combinație sau mai ia ci Eva lamotrigina cu antidepresiv pentru TOC ?Sau un stabilizator de spoziție în combinație cu un antidepresiv?
Pe lângă Rispolept Consta, mai iau lamotrigina, prozac și anxiar 3 pe zi care a rămas din trecut.
Doream sa aud o părere despre combinația de stabilizator cu antidepresiv pt TOC?A mai încercat cineva și s-a simțit bine?Sa sper ca ma va ajuta sau îmi fac speranțe deșarte?Ați avut reacții adverse de la lamotrigina?
Doctorul mai are în vedere ca dacă nu mai merge cu prozac sa încerce paroxetina.Probabil o sa mai crească doza de antidepresiv ca e mica asta e prima data când m-am dus la noul psihiatru.A zis ca se pot face schimbări da a nu mi-e bine.Pare un doctor muuult mai bun ca fostul si mai înțelegător și răbdător.
Mi-a dat și ceva de concentrare supliment Cerebleu dar deocamdată sa vad cum este cu lamotrigina mi-e cam frica sa iau supliment din plante poate ii cer altceva, are 2 plante și citicolina.Știu ca plantele nu sunt recomandate concomitent cu psihotrope alopate.Poate ii cer și altceva.
Deci ce experienta ați avut cu lamotrigina și cum vi se pare tratamentul?
Ajuta în TOC stabilizatoarele de dispoziție ?ca eu nu știam asta pana acum.(am TOC de 13 ani, schizofrenia a apărut mai tarziu).
În cât timp își face primul efect benefic lamotrigina daca e sa isi faca si sa ma ajute?Știe cineva sa îmi spună?Sufăr mult de la TOC, am zile dese în care compulsiile și obsesiile îmi ocupa mult timp din zi și sunt chinuitoare.+ plus anxietatea.E destul de greu câteodată.
Sper sa fie bine tocmai mi-am comandat și calea vindecarii de dr.Dumitru Constantin Dulcan(am nevoie de ceva motivational)
Doamne ajuta la toată lumea și mulțumesc mult anticipat pentru eventualele răspunsuri.
7 comentarii
it appears to inhibit release of excitatory neurotransmitters via voltage-sensitive sodium
Lamotrigine likely prevents seizures and prevents mood symptoms via stabilizing presynaptic neuronal membranes and preventing the release of excitatory neurotransmitters such as glutamate, which contribute to seizure activity.
.in alte cuvinte iti linisteste nervii. reduce activitatea exagerata a neurotransmitatorilor. cand activitatea neurotransmitatorilor este exagerata, sau prea mare pt "retea", se ajunge la arderea circuitelor, iar de aici simptomele de boala
legat de citicolina... eu as lua-o dupa ce m-as stabiliza cu noul medicament. valabil si pt alte plante
Lamotrigine likely prevents seizures and prevents mood symptoms via stabilizing presynaptic neuronal membranes and preventing the release of excitatory neurotransmitters such as glutamate, which contribute to seizure activity.
.in alte cuvinte iti linisteste nervii. reduce activitatea exagerata a neurotransmitatorilor. cand activitatea neurotransmitatorilor este exagerata, sau prea mare pt "retea", se ajunge la arderea circuitelor, iar de aici simptomele de boala
legat de citicolina... eu as lua-o dupa ce m-as stabiliza cu noul medicament. valabil si pt alte plante
Nu cred ca Lamotrigina ajuta in toc. Cred ca ti-a dat-o ca stabilizator de dispozitie. Sa te ajute sa nu virezi de la Prozac.
tineti cont ca medicamentele nu actioneaza singular. combinate, actioneaza ca o intreaga armata. chiar daca medicamentul in sine, singur, nu ar actiona asupra toc, nu inseamna ca in combinatie cu alte medicamente nu ajuta toc-ul. din contra, se potenteaza unele pe celalalte, indirect...poate chiar si direct (cine stie...)
E bine că ai schimbat psihiatrul pentru că dacă există comunicare între medic și pacient lucrurile stau mult mai bine. Ai încredere în el și comunică-i orice reacție de la medicamente, numai așa te vei simțind bine. Persoanele pot avea reacții diferite la același medicament sau combinații de medicamente și întrebând pe unul și pe altul îți sporește doza de neîncredere într-un medicament sau medic și încrederea este foarte importantă ca un tratament să funcționeze.
studiind taurina am dat de un articol stiintific unde spune indirect ca depresivii au activitate crescuta de glutamat. Cum medicamentul tau reduce activitatea glutamatului, iar toc poate fi redus de antidepresive, cred ca ai lovit jackpot-ul cu doctorita asta.
"the increased levels of glutamate" - il cauti in stidiul "PMCID: PMC5504064 PMID: 28694433"
gasesti prin cautare pe google
"the increased levels of glutamate" - il cauti in stidiul "PMCID: PMC5504064 PMID: 28694433"
gasesti prin cautare pe google
Din păcate am avut o reacție adversa nasoala de la lamotrix și mi-a zis sa îl intrerup, făceam febra și am dezvoltat ganglioni la fost plus o ușoară erupție pe fata, gat, umeri, se pare ca a fost de la lamotrix ca scrie în prospect, cred ca data viitoare ma trece pe paroxetina pt TOC.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 113Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a VI-a
- 156Tulburare Obsesiv-Compulsiv. Partea a VII-a
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 12Ma obosesc obsesiile!
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 6OCD foarte dureros si deranjant.
- 2Medicamente pentru gandurile eronate/parazite/false?Ajutor
- 5Tulburare discordanta
- 8Tratament sau solutie eficienta pentru tulburarea obsesiv compulsiva?Un mic ajutor?
- 3Obsesia pentru curățenie
- 1Ce soluții și metode de vindecare alternative cunoașteți ptr toc și schizo??
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?
- 5Toc băiat de 15ani
- 0Copil TOC, mutism selectiv
- 12Probleme cu erecția de la Cipralex
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
- 6Toc serlift Control
- 1Prietenii
- 10Depresie și TOC
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva schizofrenia paranoida schimbarea tratamentului psihiatric
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: