Sertralină - compulsivitate
Iau Sertralină de 18 zile, 50mg mi-a prescris medicul, 10 zile am luat 50, că am fost internat, după ce am ieșit din spital am luat și 75 sau 100, de vreo 3-4 ori.
Am revenit la doza normală.
Mă simt bine cu medicamentul, în sensul că nu mai am oboseală cronică, m-am dus cu episod depresiv cu simptome psihotice. Aveam o stare de latență pe care mi-e greu și să o exprim.
În fine, sunt ok. Ne înțelegem bine. Eu și medicamentul. Ce e neplăcut e faptul că eu căpătând o energie pe care o consider minunată, dar enervează pe ceilalți, am căpătat și compulsivitate.
Înainte să încep tratamentul fumam rar 1-2 țigări.
Nici măcar la zi. Acum fumez peste 10 țigări pe zi, îmi vine să fumez continuu și uneori aprind țigară după țigară.
Mă simt de parcă nu pot să mă abțin, am încercat să mă abțin și mă agit, mă enervez.
Voiam să întreb dacă s-a întâmplat asta și altcuiva.
Am început să mănânc și mai bine, asta e ok, că sunt slab și nu prea mâncam.
Mă mișc mult, vorbesc repede, repet cuvinte.
Parcă nu prea mai simt nimic. Am anxietate uneori, mai mult dimineața, de care n-am scăpat decât când eram internat, de când sunt acasă mă trezesc iar cu anxietate, dar în restul zilei sunt ok. Nu simt mai nimic, am doar o energie uriașă, fumez mult.
Eu consider că ar fi vorba despre manie.
A luat cineva Sertralină și are idee despre ce scriu aici? E normal ce se întâmplă?
Am revenit la doza normală.
Mă simt bine cu medicamentul, în sensul că nu mai am oboseală cronică, m-am dus cu episod depresiv cu simptome psihotice. Aveam o stare de latență pe care mi-e greu și să o exprim.
În fine, sunt ok. Ne înțelegem bine. Eu și medicamentul. Ce e neplăcut e faptul că eu căpătând o energie pe care o consider minunată, dar enervează pe ceilalți, am căpătat și compulsivitate.
Înainte să încep tratamentul fumam rar 1-2 țigări.
Nici măcar la zi. Acum fumez peste 10 țigări pe zi, îmi vine să fumez continuu și uneori aprind țigară după țigară.
Mă simt de parcă nu pot să mă abțin, am încercat să mă abțin și mă agit, mă enervez.
Voiam să întreb dacă s-a întâmplat asta și altcuiva.
Am început să mănânc și mai bine, asta e ok, că sunt slab și nu prea mâncam.
Mă mișc mult, vorbesc repede, repet cuvinte.
Parcă nu prea mai simt nimic. Am anxietate uneori, mai mult dimineața, de care n-am scăpat decât când eram internat, de când sunt acasă mă trezesc iar cu anxietate, dar în restul zilei sunt ok. Nu simt mai nimic, am doar o energie uriașă, fumez mult.
Eu consider că ar fi vorba despre manie.
A luat cineva Sertralină și are idee despre ce scriu aici? E normal ce se întâmplă?
8 comentarii
Daca ati avut depresie cu elemente psihotice, mai trebuie ceva pe langa Sertralina. Discutati cu medicul noile probleme cu care va confruntati sau mergeti la alt medic.
Trebuie scazuta doza de ad si crescuta cea de neuroleptic
te rog nu trata pe net Stevens :).
Intreaba medicul daca sunt sau nu semne de manie, si daca poti face ceva in privinta lor.
Ai inceput psihoterapia?
Intreaba medicul daca sunt sau nu semne de manie, si daca poti face ceva in privinta lor.
Ai inceput psihoterapia?
Nu fac psihoterapie și n-aș vrea să nu mă mai simt așa. Doar că mi-am mărit doza singur acum. Mă face să nu simt nimic când iau mult. Doar am energie și consider ideal. Voiam doar să știu dacă medicamentul te poate face compulsiv.
Cum naiba sa îți crești singur doza? Nu realizezi
ca îți strici tratamentul?
ca îți strici tratamentul?
Nu este complet gresit sa reduci doza unui medicament cu 1/4 sau 1/2 daca exista efecte secundare grave sau dimpotriva sa cresti doza in aceleasi proportii daca medicamentul este bun, insa bineinteles pe o perioada scurta pana la urmatorul consult !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Tratament cu Fevarin - episod depresiv major
- 3coşmaruri profunde de la tratament
- 7tratament xanax si arketis
- 2Eliceea si Anxiar in combinatie cu Passiflora
- 8Lorazepam
- 3bromazepam sau anxiar?Care e mai bun?S inca o intrebare
- 20Va rog sa ma ajutati !! Am luat venlafaxina 11 ani pt depresie, doresc să raman însărcinată
- 1Rispolept Consta - Este mai bun decat picaturile cu acelasi nume teoretic?
- 5Care e diferenta intre risperidona si paliperidona?
- 1Depresie-viza medicala
- 65-HTP cu Risperidona sau Abilify
- 2Depakine durere dreapta abdomen
- 4Criza olanzapina
- 4Tratament Sertalina/Solian cu spirulina
- 35-hpt
- 5Anxietate
- 3Tulburare obsesiv compulsivă
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: