Daca m-am ingrasat cu Abilify 20 kg ce altceva pot lua?

07-08-2023
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Stiu ca toata lumea lauda in sus si in jos mirobolantul Abilify ca nu ingrasa. Insa pe mine m-a ingrasat 20 kg. Ce pot lua in loc?

Inainte cand aveam tratament cu Risperidona aceea nu ma ingrasa dar in schimb ma seda de as fi dormit mereu... deci nici aceea nu mi-a fost buna.

La fel cu Olanzapina, tratamentul initial, am luat 24 kg..
249 comentarii 12 ..... 8 9 Înainte ›
1
07-08-2023, ora 16:49
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Nu pot sa ti raspund punctual, pentru ca n am schimbat antipsihotice. Ce pot sa zic, este ca si pe mine risperidona m a ingrasat cam 20 kg in 4 ani.
Am avut noroc ca eram slabuta, si anume 49 kg.
Am ajuns chiar si la 70 kg, dar am slabit 4, deci acum am 66.
Din ce am inteles de la tine este ca abilify ul iti da. Pofta de mancare. Deci iti este greu sa te abtii.
Sport poti face?
1
07-08-2023, ora 17:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, abilify-ul si olanzapina mi-au dat pofta de mancare. Dar am fost si la medic diabetolog prin CAS si mi-a zis ca nu e singurul mecanism prin care antipsihoticele ingrasa. Se pare ca incetinesc si metabolismul. :(

Si eu am fost slabuta(58-60 kg) inainte de antipsihotice. Acum am 97 kg la 1.73m.
Sport nu prea pot face pt ca obosesc foarte tare. :| Si daca urc scarile de la un etaj obosesc si nu se pune problema de obsinuinta. In 10 ani de cand urc scarile alea zilnic de 5-6 ori cel putin, trebuia sa ma obisnuiesc.

Mereu aud prostia asta la oameni care nu iau anticpishotice ca.. e chestie de obisnuinta. Nu, nu este. Am incercat sa fac sport constant si oboseam la fel si dupa 2 luni. Deci nu.

Intelectual sunt binisor, chair bine. Ma pot concetra, nu am halucinatii etc.. Dar nu mai am putere sa fac munca prin casa curat si gatit etc.. Nici sport. Cu risperidona eram mai activa fizic dar sedata tare psihic.
0
07-08-2023, ora 18:48
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am inteles. De aceea te am intrebat daca poti.
Pai se pare ca asa actioneaza rispen ul. Eu fizic mai pot face, insa intellectual nu.
Oricum antipsihoticele impacteaza destul de diferit.
Am o prietena care ia abilify si nu prea are pofta de mancare.
Poate totusi primesti Un pont.
1
07-08-2023, ora 19:06
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da sper si eu sa primesc ceva mai bun. Joi am programare.
1
07-08-2023, ora 19:12
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
what... 97 kg ?
te-ai ingrasat mult prea tare. ceva nu-i bine
ori ai avut o perioada cand ai mancat prea mult ? fii sincera cu tine

as sugera sa vezi cum stai cu hormonii tiroidieni. hipotiroida duce la ingrasare
analize complete ai facut... cele anuale ?
1
07-08-2023, ora 20:11
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@vcc tiroida mereu o verific si e in parametri. Si oricum de la tiroida nu te ingrasi mai mult de 3-4 kg.

De mancat mananc mai mult putin pt ca imi creste pofta de mancae foarte tare. Tu ce iei acum?
1
07-08-2023, ora 20:34
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
eu iau olanzapina. insa greutatea maxima la care am ajuns a fost de 105 kg desi am fost pe doza maxima de olanzapina, plus antidepresiv, plus orfiril 1200mg...
(eu fiind barbat...)
ca sa reglezi pofta de mancare sunt doua solutii
1. consumi carbohidrati multi, dar numai complecsi. In felul asta ti se umple stomacul, primesti satieta in consecinta, iar caloriile sunt mai putine. grasimi cel mult 60g pe zi, altfel sunt prea multe calorii. Ca nota, asta e dieta pe care sunt eu din 2017 (parca)
2. ketogenica / carnivora. consumul mare de grasimi creeaza satietate. Doar ca poate fi ''periculos'' din punctul meu de vedere pt stomac. Aici as consulta un doctor pt abordarea dietei

NNN e boss(a)...sta bine de tot cu greutatea. atat are sor'mea (66kg) care nu ia medicamente :)
1
07-08-2023, ora 21:29
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
acum am 90kg :d
2
07-08-2023, ora 21:48
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
90kg e foarte bine.
1
07-08-2023, ora 22:09
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
la diabetolog ce ti-a zis ca se poate face, trebuie mers la nutritionist ? asta referitor la postarea topicului anterior cu diabet-nutritionist
1
08-08-2023, ora 05:50
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
De la diabetolog mi-a zis ca nu se baga sa imi dea medicatie de slabit ca si asa iau prea multe :Euthyrox+Abilify plus suplimente. Asa ca m-a trimis la nutritionist. Dar mi se pare apa de ploaie. Urmeaza sa im ifaca meniu dar nu prea sunt eu in stare sa imi gatesc.
1
08-08-2023, ora 05:52
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Am uitat sa precizez ca mai nou am si atacuri de panica datorate stresului de la servici. Mi-a dat dr Anxiar la nevoie.

Doar ca eu ma pun seara la culcare dar nu simt atunci ca as avea ceva. Insa ma trezesc din somn cu starea ai de sufocare si palpitatii.
1
08-08-2023, ora 07:51
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Lucrezi cumva intr o multinationala? E bine totusi sa ai ceva usurel de munca. Eu cel putin asa voi face daca voi putea din nou sa lucrez. Chiar daca asta ar inseamna sa am un salariu Mai mic.
0
08-08-2023, ora 09:36
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
pai cum e ""tiroida mereu in parametri"" daca iei eutyrox pt hipothyroidism? omg...

sa reluam...eu te intreb de tiroida ca s-ar putea sa ai HIPOTIROIDISM
tu imi raspunzi CA AI HORMONII OK!
ca apoi sa zici ca de fapt iei Euthyrox Pentru - H I P O T I R O I D A -...JEEZ

crezi ca a lua euthyrox e echivalent cu a fi sanatos, fara hipotiroida?

sa-ti pun in perspectiva, ca sa intelegi de ce nu-i asa.

ai doua persoane. unul e Actor, celalalt e un Dansator Profesionist
Crezi ca Actorul (a se citi euthyrox) va copia la fel de bine miscarile de dans ca Dansatorul (a se citi tiroida normala) ?
pai nu! pt ca actorul doar imita pe dansator

cand te gandesti ca tu erai pregatita sa renunti la un antipsihotic care te ajuta si de fapt problema era HIPOTIROIDA
0
08-08-2023, ora 09:43
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@NNN7da e multinationala dar nu e "usurel" deloc. SI nu te tine nimeni daca nu produci rezultate.
De aici panica pt ca acum mi se cere sa invat in timpul liber cate 2 ore ceea ce eu efectiv nu mai razbesc, Si asa abia dorm noaptea.

@vcc asa bine, tiroida are TSH-ul ok dar cu eutyrox pt hipothyroidism. Eu de fapt am Hashimoto, de la acela am hipotiroidism.

Nu, nu cred ca inseamna sa fii sanatos dar nici gras ca despre asta era vorba. Si asa vorbesti de parca as avea vreo alegere de facut. Nu, nu imi doresc sa amprobleme cu tiroida dar uite ca am. Cu toate astea problemele respective la tin sub control luand Euthyrox-ul. Nu inteleg ce e asa greu de priceput.
0
08-08-2023, ora 09:49
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
eu nu inteleg de ce tu nu pricepi ca a avea hipotiroida, desi iei medicatie, NU e acelasi lucru cu a NU avea hipotiroida
acel medicament iti rezolva anumite probleme, nu pe toate. aia nu e pilula magica sa inlocuiasca disfunctionalitatile induse de hashimoto
e doar o masca medicamentul, daca vrei... poate asa intelegi. rezolva ceva, nu totul

CU PLACERE
0
08-08-2023, ora 10:02
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
UNDE am scris eu ca a NU avea hipotiroida e acelasi lucru cu a avea hipotiroida, desi iau medicatie?
Da stiu ca pot fi alte probleme dar nu grasimea. Repet: despre ingrasare era vorba in topicul meu,

Am cel putin 3 colege cu hipotiroidism si care iau Euthyrox ca si mine si sunt slabe bat. Deci nu de acolo vine grasimea!

Eu am TSH-ul reglat acum. TSH-ul e analiza care indica daca nu am suficienti hormoni. Si acela e ok.

Mai mult de atat nu pot face pe partea de tiroida e asa cum e.
0
08-08-2023, ora 10:07
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
pt mine problema e rezolvata. ca tu nu vezi asta, nu te pot ajuta mai mult.
Tu continua sa crezi in basme cum ca hashimoto nu te ingrasa pt ca iei euthyrox si pt ca prietenele tale sunt bat

p.s rezolvata in sensul ca misterul e dezlegat. nu ai ce sa faci practic ca sa-ti reglezi greutatea. doar daca gasesti un dr care stie ceva mai multe decat un dr obisnuit despre hashimoto si greutatea corporala ca efect 'advers' al bolii
0
08-08-2023, ora 10:18
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Si ce dr stie mai mult despre Hashimoto decat un dr obisnuit?? Te referi la grupul de Facebook Tiroida Romania?

*Eu am Hashimoto si hipotiroidism din 2010 dar grasa sunt numai de cand am introdus medicamentele psihiatrice. Deci nu am observat doar pe colege, ci si pe mine.
0
08-08-2023, ora 11:06
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Pai stiu Lena. Ca am lucrat si eu si stiu cum e. Tocmai in ideea asta am zis, ca e bine sa ai ceva usurel de munca, caci in multinationale este foarte solicitant. Dealdine uri, meetinguri, KPI uri etc.
Eu nu m as mai baga in multinationala niciodata. De fapt, cam atunci au inceput problemele mele, cand m am angajat in acest mediu.
0
08-08-2023, ora 12:05
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@NNN7 da eu credeam ca zici ca e usurel in sensul ca foarte simplu. De obicei lumea inividiaza cand aude ca lucrez in multinationale de parca ar umbla cainii cu covrigi in coada.

Raman pt ca mi-as strange ceva bani si apoi sa ies din domeniu ca nu mai rezist nici eu. Ne termina intelectual dar si fizic. Statul ala pe scaun e groaznic. Si dupa program nu mai imi vine de plimbat..

Iar schimbatul din mers al antipsihoticelor iar e complicat. Binecuvantarea acum e ca mai lucram de acasa si nu mai pierd timp pe drum.
0
08-08-2023, ora 12:05
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
nu mai bine vorbesti cu un endocrinolog ? concluzia ta nu are nicio treaba cu medicina
poate te edifica el.
0
08-08-2023, ora 12:23
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@vcc eu merg la endocrinolog de vreo 14 ani. Nu inteleg unde bati.

Am precizat ca iau Euthyrox din 2010. Ti se pare ca l-am luat de capul meu? Evident ca am fost la endocrinolog pt asta. Nu am fost doar la unul ci la vreo 3 in acesti 14 ani. ;)

Ei nu trateaza boala autoimuna de regula, nici nu retesteaza anticorpii de tiroida. Doar hipotiroidisimul il trateaza... cu Euthyrox si in cel mai bun caz cu ceva suplimente.
0
08-08-2023, ora 12:26
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
sa iti spuna endocrinologul daca antipsihoticele pot avea impact negativ asupra corpului, mai mult - sau diferit - de o persoana obisnuita (care e si ea pe antipsihotice), stiind ca ai boala hashimoto...
0
08-08-2023, ora 12:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Asta mi-a zis si fosta psihiatra la care mergeam: ca ingrasatul de la antipsihotice difera de la persoana la persoana. Nu neaparat daca ai Hashimoto sau nu.

Dar Abilify-ul face caz separat pt ca e cel mai laudat, ca nu sedeaza (ceea ce in cazul meu e adevarat) si ca nu ingrasa - neadevarat in cazul meu.
0
08-08-2023, ora 12:42
Gogu3
Nu este medic/terapeut
Gogu3
Si eu m-am ingrasat de la Abilify, dar nu-l schimb.Am impresia ca toate anti-psihoticele ingrasa.
0
08-08-2023, ora 12:42
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
ai doua grupe de oameni, prin absurd
- bolnavi de sch, fara alte boli - pe antipsihotice
- bolnavi de sch., cu hashimoto - pe antipsihotice

la categoria 1 antipsihoticele impacteaza intr-un fel tiroida, hormonii, corpul ?
la categoria 2 antipsihoticele impacteaza intr-un ALT FEL tiroida, hormonii, corpul ?

asta trebuie diferentiat la dr endo.. sa aflii daca e o diferenta intre cum reactioneaza la tine corpul, fata de cum reactioneaza la NNN corpul (care nu are hashimoto) - sub influenta antipsihoticelor

lasa psihiatrul, ca el nu are treaba cu hashimoto
0
08-08-2023, ora 12:51
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@vcc bine dar daca teoria ta e adevarata, de ce cu risperidona aveam maxim 77 kg?? Ca tot antipsihotic este.

Vezi ce a scris mai sus NNN7: "se pare ca asa actioneaza rispen ul. Eu fizic mai pot face, insa intellectual nu.
Oricum antipsihoticele impacteaza destul de diferit. " deci si ea de la rispen e cat de cat capabila fizic si mai slabuta dar intelectual nu da randament. Ca si in cazul meu cand eram pe Risperidona.
0
08-08-2023, ora 12:54
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Oricum pe vremea cand aveam 76-77kg luam Ripolept 1.5ml si Abilify 5mg. Acum iau doar Abilify de 10mg.

Ma tot gandesc ca poate o combinatie intre ar merge: 0.75ml Risperidona si 7.5mg Abilify. Dar as vrea sa vad ce zice si psihiatra.

Ultima data parca zicea ca Abilify e cel mai ok din mai multe puncte de vedere dar na la 20 kg in plus nu prea sunt incantata.
0
08-08-2023, ora 13:28
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Lena la 1.5 rispen puteai lucra?Te intreb ca am si eu de gand sa scad la 2 mg, si, poate exista sperante sa ma apuc sa lucrez din nou.
Adaugă un comentariu / răspuns
249 comentarii 12 ..... 8 9 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: