Tulburare bipolara la vârstnici

23-10-2023
Mihai Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mihai Laurentiu
Buna seara !
As dori da ba întreb despre sensul ca o persoana de 75 de ani sa mai faca tratament pentru TAB. Mentionez ca ia 300 mg quetiapina si 300 mg depakine. Nu sunt cumva toxice pt varsta ei ? Ma gandesc sa renunte la ele. Chiar așa, existând risc de recadere. Oare nu e mai bine sa o am pe mama lângă mine chiar cu logoree decât sa patesca ceva ? În prospect la uniquet scrie ca ls pacientii peste 65 de ani nu exista studii privind siguranța si eficientul medicamentului.
Multumesc !
14 comentarii
1
23-10-2023, ora 18:09
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
mai rau decat boala bipolara nu-mi pot imagina ce ar putea fi in cazul acesta.
nu-ti imagina ca medicamentele distrug mai rau creierul decat ar face-o boala.
1
23-10-2023, ora 20:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ai pregatire medicala tu ? Medicul decide, tu, eu si altii putem doar sa avem pareri.
Ca te trezesti ca intra in manie si ai pus-o ! Ajunge pe sus la spital si acolo primeste mai tare tratament. Poate sa nu ramana doar la logoree, si oricum si aia s-ar putea sa te bage pe tine la nebuni, si n-ai vrea.

Vorbesti cu medicul, ii zici ce crezi si el ia o decizie, nu face de capul tau ca s-au mai jucat unii si a fost foarte nasol.
1
25-10-2023, ora 02:49
Mihai Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mihai Laurentiu
Vcc, nu medicamentul care distruge creierul ma îngrijorează pe mine ci celelalte efecte adverse induse de antipsihotice. De exemplu problemele cardiace, sindromul neuroleptic malign etc Dacă moare de la vreunul ?
1
25-10-2023, ora 02:53
Mihai Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mihai Laurentiu
Costy 2008, medicii te cam îngroapă cu pastile la greu ca nu e corpul lor la risc. Dar ce spui tu ca s-au mai jucat unii ? Eu chiar ma gândeam daca la varsta asta mai e cazul de medicatie si daca da, care ar fi aceea ?Or exista si pacienti care toata viata nu au facut tratament si o duc asa pe picioare ?
1
25-10-2023, ora 03:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca cineva are TAB, nu merge fara tratament, vireaza din depresie in manie si invers, nu exista asa ceva, chiar daca are hipomanie cu depresie, depresia e nasoala.
Trebuie stabilizator de stare neaparat.
Si la schizo, depresii mai serioase, nu merge fara tratament. Ci se agraveaza treaba.

Tratamentele merg bine la multi, pot avea o viata cat de cat normala.
La orice varsta trebuie tratament, nu conteaza varsta, altfel poti da de dracu.
Te-o indopa cu medicamente dar functioneaza. Ce or face alea in timp e una, dar si fara nu mai ai viata deja.
Unii au efecte secundare cutare, altii au altele, altii nu au, e relativ si aici.
Si daca scoti trat, omu ala pica iar, deci aia e.

Ca si la diabet, fara tratament daca ai o faza mai avansata nu merge orice ai face. Degeaba viseaza unii cu naturiste, cu prostii.
1
25-10-2023, ora 13:03
Mihai Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mihai Laurentiu
Costy2008, si de sindromul neuroleptic malign ce spui ? Ai citit ce consecinte dezastruoase are ?
1
25-10-2023, ora 16:59
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
l-ai citit pe placebo ? parca el zicea ceva de sindromul asta. in principiu nu stiu ce e cu el (cu sinndromul)
ce ti-as recomanda sa faci e sa cauti clipuri pe youtube cu persoane 'pacient'(intervievate) care au boala bipolara. astfel poti compara gravitatea bolii mamei cu a altora pt a usura decizia de a continua tratamentul.

in principiu, netratata boala, se agraveaza. simptomele devin mai nasoale. medicatia pe care e acum e level 1. nu e o medicatie puternica.
1
25-10-2023, ora 19:30
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mihai Laurentiu, lasa tu sindromul ala major ca nu conteaza, ala apare sau nu, nu apare la toti, dar daca nu te tratezi, intri in psihoza sigur si te ia dracu, si toti patesc asa, deci nu ca apare sau nu apare, adica asta stii ce consecinte si mai dezastruoase are ?

Deci nu ai de ales.
Ori te tratezi si ai sanse 80-90 % sa nu ai acel sindrom, ori nu te tratezi si ai sanse 100 % sa te ia dracu, iar apoi sa te defectezi si mai tare, ajungi la inchisi si apoi poate pe strazi aberand, ca pana la urma se satura si familia de tine daca ii bagi la nebuni si pe aia, stiu destule cazuri.

Deci e mai rau daca nu te tratezi.
1
25-10-2023, ora 22:55
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
subscriu la costy
1
25-10-2023, ora 23:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mihai cred ca este cineva care ca multi altii nu-si accepta boala si fuge de tratament, gasind scuze sa nu-l ia.
Zice de un efect secundar care poate sa apara sau nu, ca si cum compara asta cu a nu avea nimic daca nu iei acel tratament.
Nu compara cu a avea ceva mult mai rau, sigur si permanent.

E ca si cum zici "aaa, insulina poate da hipo si sa mori", pai asta se poate intampla rar daca esti atent, insa daca nu bagi dar trebuie, sigur te simti rau si faci complicatii ireversibile.
1
26-10-2023, ora 02:05
Mihai Laurentiu
Nu este medic/terapeut
Mihai Laurentiu
Costy2008, nu e așa. Am pe cineva in familie care lua la 75 de ani tratament 300 mg quetiapina si 300 mg depakine. A facut complicații de la tratament, posibil acest sindrom neuroleptic malign, ca se potriveau
simptomele, si a murit în fața mea. Tensiune 20/14 si un dobitoc de brancardier cate a dus pacientul aproape fugind la salvare. A facut colaps chiar cand s-a așezat jos in salvare. Resuscitarea a fost la mișto.
Tensiunea mare este parte a acestui sindrom neuroleptic. Acum nu pot să dorm gandindu-mă că am insistat sa ia acel tratament. Uita'te pe proiectul la uniquet, zice ca riscurile si eficiența medicamentului nu sunt cunoscute la pacientii peste 65 de ani. Stii cat regret ca nu am oprit acel tratament ???
Pari sa știi despre boala si pacienti, ce imi poti spune despre pacientii varstnici cu această boală, mai functioneaza tratamentul ??? Măi pot face complicatiile bolii ? Cati ajung la 75 de ani sau mai mult ? Aceeasi intrebare si pt vcc.
1
27-10-2023, ora 03:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu iti mai face probleme ca ai insistat sa ia acel tratament, ca atunci nu gandeai ca acum, nu gandi cu mintea de acuma evenimentul de atunci. Nu mai regreta nimic ca nu ai de ce.

Daca are cineva 75 ani si are o boala psihica nasoala, merita sa ia si un an trat, altfel sta in psihoza permanent, fie maniacala fie schizofrenica.
Doar nu vrei sa ajunga sa alerge in dosu gol pe strazi cand e in manie, sau in psihoza schizo sa te omoare ca te vede ca un urs care-l ataca ! Sunt cazuri cand nu poti altfel, adica boli grave, nu o depresie anxioasa banala sa zicem.

Depinde de caz. A facut colaps, aia e, se mai intampla. Orice medicament are efecte secundare si poti sa ai unul sau mai multe, sau sa nu ai.
1
27-10-2023, ora 10:47
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
ce cauti e sa-ti demontez teorii conspirationiste. nu am cum sa fac asta.
1
28-10-2023, ora 00:37
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ai ce sa-i demontezi, ca nu intelege.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul