Neurolepticele fura viața oamenilor.

29-11-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Adică nu vă ia semnificativ cheful de viață, motivația, voința, plăcerile?Eu deseori nici să mai joc un joc video plăcut nu mai am tragere de inimă să îl joc și că asigur că nu e din cauza jocurilor sau că am jucat prea mult că nu e așa, e din cauza neurolepticelor, în cazul meu Rispolept care practic "îmi fura viața" iar când am incercat sa micsoram in trecut orice neuroleptic au apărut recăderi, mai mici sau mai mari.Din cauza reducerii neurolepticelor am avut 2 episoade psihotice și am făcut schizo că înainte aveam doar toc, eram pe pastile dar mai scăzute cand am făcut schizo.
Deci, pastilele astea nenorocite fura viața oamenilor și când încerci să le scăzi apar recăderi, sevraj adică.
Mai nenorocite ca neurolepticele in psihiatrie nu sunt altele, neurolepticul fura viața, fura plăcerea și îți ia toată dorința de a mai face ceva, mai alea spre seara, chiar și dorința de a te juca un joc pe calculator.Si în cazul meu iau Rispolept injecție cu eliberare prelungita, ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi luat Rispolept soluție care își face efectul pe moment?MI-ar fi furat și sufletul nu numai viața.
Chiar nu exista alte pastile sau alte metode de a trata schizo, toc, tab, depresiile majore decaf această împuțite de pastile cum sunt neurolepticele?Cine le-a inventat nu a avut altceva mai bun de făcut?
Pe langa faptul că au printre cele mai multe reacții adverse și îți strică în timp și sănătatea fizica nu numai pe cea psihică îți mai ai dura viața facandu-te sa nu mai ai chef de o activitate simplă cum ar fi puțin sport sau gamingul.
Găsiți mai repede niste tratamente mai calumea, nu mai lăsați împuțiteniile astea de medicamente numite neuroleptice sa ne saboteze viața, că asta o fac.Ne transforma in niste robotei fara chef de viață, fără emoții, fara plăcere adica ne fura efectiv viața facandu-ne somnolenți și plicticoși.
Chiar nu e in stare psihiatria să facă niște pastile mai bune?Am rămas tot la rahaturile astea de olanzapina, Rispolept, quetiaoina din anii 80?
Un medicament mai fara reacții adverse furatoare de viață nu exista?Pai desființați psihiatria, trimiteti-ne la psiholog sau dați-ne suplimente alimentare daca nu sunteți în stare în 2021 sa inventați tratamente mai bune, cereri mai mulți bani de la Guvernele nenorocite ale lumii care nu mai binele populației nu îl vor( citiți ce zice despre Guverne în cartea Studiul China ) dar nu ne mai furați viața, psihiatrii și psihiatria că oricum nu tratați nimic.Cate cazuri de vindecare are un psihiatru in general?Cred că 0 saucafeca și alea cu ceva ușor gen atac de panica.Psihiatria nu a vindecat niciodată nimic ba ne obligă să devenim sclavii ei eterni sa luăm imputitele de neuroleptice pe viață și să nu vindecam nimic, doar niste simpto e sa dispară că dacă le scăzi cumva dorind o viață mai normala sa vina sevrajul sau recăderea.Sobolani de laborator asta suntem cei care luam neuroleptice, ne fura viața, ne fura timp, ne fura plăcerile vieții, ne fura bucuriile vieții și ne transforma in oameni care doar supraviețuiesc dar care nu și trăiesc.

PS:M-am exprimat așa pentru că mie neurolepticele chiar mi-au furat viața, împreună cu boala au dat cea mai mare "spargere" și mi-au furat viața aproape în întregime. Puține plăceri și bucurii mai am.
11 comentarii
1
29-11-2021, ora 21:36
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Depinde de om, unora le fura viata, altora nu ! De ex sora prietenului meu cu schizo nu i-a furat viata timp de 14 de ani, ia abilify, avea viata furata de la rispolept cand lua rispolept ca o seda si asa mai departe.
Deci depinde si de neuroleptic.

Ca daca ai schizo, n-ai ce face, trebe sa iei neuroleptice ca altfel nu mai iesi din psihoza.

Treci pe Abilify, ca ala nu sedeaza si nu-ti fura viata, nu mai sta pe rispolept.
1
30-11-2021, ora 16:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu ai lua neuroleptice ai fi in psihoza continua. In psihoza nu esti acceptat de societate. Au si ele rolul lor. Nu sunt chiar asa de "nenorocite". Ai vazut singur ce rau e fara ele...
1
02-12-2021, ora 11:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Si eu am avut probleme cand eram pe Rispolept ca ma seda si abia ma trezeam dimineata de la el.
Acum sunt pe Abilify de 10 si e mult mai ok. Da doar pofta de mancare dar o pot controla cu supliment de Crom.
2
02-12-2021, ora 17:41
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Foarte bine ca esti pe Abi, e mult mai bun decat Rispolept.
1
03-12-2021, ora 01:35
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am luat și eu Abilify și nu făcea fatza deloc la OCD așa că am retrecut pe Rispolept care are un efect recunosc la TOC, dar pe o parte ajuta și pe alta strica după cum se vede.
Eu as vrea sa fie adevărat ce zice Placebo10 sa se scoată neurolepticele și să se încerce alte chestii și alte terapii+suplimente alimentare cerebrale etc..
Poate chiar are dreptate și faptul că recazi când nu mai iei neuroleptic e de la sevraj care se poate trata și asta Poate nu e recădere, e sevrajul drogului și aici e logic ceea ce spune
Sincer mai bine îți face electroșocuri decât să bagi neuroleptice și să îți fure toată viața, se poate incerca Abilify bun, dar cei pe care nu ii ajuta?Am înțeles de la doctor că Abilify are alt mecanism de acțiune și e și mai puțin eficient, eu l-am luat dar nu a mers Alte soluții nu mai sunt, quetiapina,
risperidona și olanzapina astea 3 se folosesc cel mai mult în psihiatrie că neuroleptice deoarece acționează în mai multe boli, de ex și în toc și în schizo, în anxietate, în insomnie, Abilify știu sigur că nu e bun pe toc.Ce se mai aude de Latuda?Dar oricum acum nu vad doctorii din provincie sa prescrie Latuda..O sa ii propun sa îmi mai scadă din Rispolept poate e de acord, rispoleptul ajuta cică cel mai bine in toc pe lângă schizo și tab, Abilify e bun ptr cine are doar schizo și vrea să muncească și să nu simtă sedarea așa tare...mai e unul, numit paliperidona care nu sedează dar la fel l-am luat și îmi dădea agitație și obsesii și compulsii deci degeaba, dormeam mai puțin, aveam chef de viață și energie dar degeaba că TOC-ul își făcea de cap.După cum vedeți eu sunt un caz special ca m-a ` binecuvântat" Universul cu 2 boli, TOC și schizo, ce " noroc pe mine" sau ar putea fi schizo cu elemente obsesive dar faza e că toc-ul cu obsesiile au apărut primele și după ani buni am dat in schizo.Si dacă e sa mai punem și tanatofobia e 3 in 1.
Am avut o bafta in viața asta de m-am ales cu 3 boli pe psihic +obezitate dobândita și astm..Pf.
Și mi-a ieșit 104 glicemia la analize.
Poate fi vorba și de un prediabet oare?
Eu am înțeles că e normală până la 125 dar tot e puțin maricica.
Preferam in loc de bolile astea o viață stresanta cu 10 copii, 5 pisici și 3 câini plus o soție morocănoasă numai sa nu aud de TOC și schizo:))
Totuși la mine culmea, nu e nimic genetic.Nimeni din familie nu a avut aceste boli psihice însă eu am făcut 3 plus atacul de panica care e aparent vindecat.A început cu un afac de panica, apoi a continuat cu TOC că să apară târziu și schizo.
E adevărat am trăit mici traume la școală și mult stres cu examenele plus grijile ipohondrice de la care făceam atac de panica in trecut însă copilăria a fost perfect normala, nimic nu anunta furtuna din adolescenta
Deci nu știu dacă asta cu genele e chiar adevărată, poate fi și de la stres și traume.
Daca ar fi adevărat asta cu genele înseamnă că ar trebui sa fi avut gene bune și să fiu sănătos psihologic dar nu e așa.Cred că o cauza care nu e mult studiata și băgată în seamă de medici dar poate provoca boli psihice precum toc, schizo, depresie sunt și infecțiile din corp, infecțiile streptococice și inflamația plus metalele grele și pesticidele, fungicidele, ce se găsesc chiar și unde nu ne imaginăm noi.
Asta am citit într-o carte că ar putea cauza boli psihice.Faza e că sunt mai multe cauze care duc la boli psihice decât doar dezechilibrul neurotransmitatorilor..unii care au avut depresie i-au găsit cu un indice/marker de inflamație ridicat în corp și în creier, ceva de genul dar fara alte simptome doar manifestările depresiei.
Sunt multe necunoscute chiar și acum in medicină și mai ales în psihiatrie de exemplu nu se știe ce provoacă nici schizo nici toc nici tab.Sunt tot felul de studii care încearcă să vadă care e cauza apariției TOC până acum s-au formulat doar niste idei..Deci psihiatria mai are multe de învățat, nu e chiar așa de simplu sa zici că toate sunt de la dezechilibrele neurotransmitatorilor fiindcă nu e așa și asta știu sigur.Cine găsește cauza și leacul pentru schizo, toc, tab etc o să ia premiul Nobel după cum zicea și Clara.
2
04-12-2021, ora 18:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e logic deloc ce spune Placebo, nu e sevraj ci recadere cand se scot neurolepticele, vrei tu sa te minti ca e sevraj.
Ca dovada ca acelasi lucru avea si inainte sa inceapa omul sa ia neuroleptice ! Deci intai are probleme, apoi omu ia neuroleptice, nu invers.
Si daca dupa ce se scot, se ajunge la starea de dinainte sa inceapa sa le ia, nu e sevraj, e recadere.

Sevraj este cand ai simptome noi care nu erau inainte sa incepi tratamentul.

Daca nu ajuta Abi, exista si altele, nu neaparat RIspolept, exista Latuda, Ziprasidona, Cariprazina, Solian, Eglonyl, astea nu sedeaza, se pot incerca astea.
Exista si neuroleptice din prima generatie care nici alea nu prea sedeaza, si la multi merg alea, si nu merg astea de a doua generatie.
Medicii nu dau si astea din comoditate, Latuda inca nu a venit la noi in Romania si probabil de aia nu se da.

E genetic, nu conteaza ca nimeni din familie nu are bolile, le ai tu, la tine sunt gene defecte chiar nemostenite, defectiune, aia e.
TOC nu se prea trateaza cu neuroleptice ci cu anxiolitice sau antidepresive care-s si anxiolitice, TOC are la baza anxietatea, nu psihoza.

Acuma cu diabetul, si NU neglija, fa ce-ti zic, deci:

104 nu prea e okey, nu e deloc normala pana in 125, trebuie sa iasa sub 100 la un om sanatos, da, pare un prediabet usor daca la inca 1-2 analize iese peste suta, dar sa ai un 10-12 ore de la masa cand faci analiza, si sa nu bei cafea cu zahar sau altceva inainte de analiza.
Si ca sa fim siguri, iei glicemia pe nemancate, apoi mananca 150 g de paine alba, dupa aia bei apa, si dupa 2 ore iei iar glicemia, si notezi.
Faci rost de un aparat de undeva si faci asta.

Un sanatos nu are glicemia dimineata nici peste 90 decat rar, are intre 80 si 90 mereu ! Hai sa zic asa exceptional un 92-93.
Si mie mi-a iesit 101-105 glicemia la analize dimineata, iar la 2 ore de la masa am avut 170, deci prediabet avansat ! La 2 ore de la masa care are carbohidrati trebe sa fie mereu sub 140.

Dimineata pe nemancate regula e asa:

Pana in 100 esti sanatos, intre 100 si 125 prediabet, de la 126 in sus diabet direct.
Unele laboratoare lucra pe standard SUA unde e pana in 100 (Medlife, Synevo, Regina Maria clinicile), altele pe stas european care e pana in 106, dar luam de bun pana in 100 ca e mai sigur.

La 2 ore de la masa e asa:

Pana in 140 sanatos, intre 140 si 200 prediabet, de la 200 in sus diabet, si asta chiar daca ai 85 dimineata !

Poti avea dimineata buna si la 2 ore de la masa nu, poti avea dimineata proasta dar buna la 2 ore de la masa, sau ambele proaste.
E mai grav daca la 2 ore de la masa ai peste 140 dar sa ai si dimineata peste 99.

In caz de glicemii de granita dimineata deci in jur de 100, medicu diabetolog iti da sa faci testu de glicemie provocata, tocmai sa vada ce-ti zic eu, cum e la 2 ore dupa glucoza ingerata. Unii medici, altii mai fraieri nu fac asta si nu te trimit, si te lasa asa pana te trezesti cu 350 glicemia doamne fereste.
Deci te trimite la laborator, iti ia glicemia pe nemancate, apoi dizolva 75 g glucoza in 300 ml apa, o bei, apoi la 2 ore se ia iar glicemia, si trebe sa fie sub 140 ca sa fi sanatos.

Deci fa asta cu paine si vino si zi-mi cat e, ca daca e ceva sa iei masuri din timp sa nu te trezesti cu inca o boala.
Fa asta mai repede, ca daca avanseaza, dai de dracu !
Macar sa nu fie nimic la 2 ore dupa painea aia, ti-am zis 150 g paine alba ca aia simuleaza cat mai bine testul de glicemie provocata din laborator, ca 150 g paine alba are tot 75 g de carbo cam ca 75 g alea de glucoza.
Ca in functie de cat iti iese la 2 ore, iti zic mult mai exact ce si cum, si conteaza si pe aparat cat iti iese si pe nemancate si acasa.
Daca la 2 ore de la paine ai sub 140, ai prediabet usor doar, daca ai peste 140 la 2 ore de la paine, ai prediabet mai avansat.
1
26-01-2022, ora 15:46
sebybo3
Nu este medic/terapeut
sebybo3
Personal mi-am rezolvat problema schizofreniei, am găsit o metodă cred că este singura, la o persoană care susținea că Dumnezeu l-a vindecat de schizofrenie... Prima dată am crezut povestea acelui om ( călugăr la o mănăstire), dar apoi am aflat că mai folosește ceva medicamente (de depresie) dar nu antipshihotice.
Eu nu suportam medicația antipshihotica, făceam sindrom extrapiramidal medicamentos și acum mă bucur că pot să mă odihnesc și să fiu liniștit.. Înainte auzeam tot felul de înțelesuri care îmi treceau prin minte și nu consideram ca sunt voci...
Dacă doriți să aflați metoda contactați-mă la adresa de e-mail ----------*
Mulțumesc!

(*modificat de admin)
1
26-01-2022, ora 19:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
nu cred ca s-a rezolvat problema daca chiar ai schizo.
1
27-01-2022, ora 18:08
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
sebybo3, nu mai incerca sa iei bani de la lume mintindu-i ca le zici cum sa rezolve schizofrenia. Fa banii altcumva, nu prin minciuni.
Ca nimeni nu o sa te contacteze pe tine pe whatsapp la nr care-l dai pe mail, si sa iti asculte tie iluzia si sa-ti dea 1500 lei cat ceri.

Medicul hotaraste ce are de facut, nu tu, eu sau altii.
1
28-01-2022, ora 04:07
sebybo3
Nu este medic/terapeut
sebybo3
Fiecare hotărăște pentru el, cine vrea să i-a medicație toată viața și să fie sedat legumă este treaba lui.
Eu știu cum este să nu îți mai simți picioarele de la medicamente, și altele... Slavă Domnului că am scăpat din toate!
1
28-01-2022, ora 20:26
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu toate antipsihoticele sedeaza, de ex abilify, Latuda, Lurasidona, Solian, Cariprazina nu sedeaza si nu te face leguma deloc.
Si simti si picioarele, nu e problema.

Daca era cum zici tu, n-ar mai lua lumea medicamente de mult. Sunt si vedete cu prob psihice, la banii alora, rezolvau primii deja.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul